Raportti: Kausi päättyi tappioon, mutta myös liigadebytanttien esiinmarssiin

Joka tapauksessa kausi päättyy keltavihrein värein.

Ilves ja RoPS kohtasivat Veikkausliiga-kauden viimeisellä kierroksella. Rovaniemeläiset ottivat niukan kotivoiton ja juhlivat hopeamitalia. Viidenneksi sijoittunut Ilves voi lähteä kotimatkalle pystyssä päin, sillä nuori joukkue on osoittanut kypsyyttä ja kehittymiskykyä läpi vuoden.

Avausjakso

Ilveksen kokoonpanoa voi pitää kuvauksena koko kaudesta. Kentällinen täynnä keski-iältään parikymppisiä pelimiehiä, joista valtaosa on seuran omia kasvatteja.

Hopeamitalin jo varmistanut RoPS marssitti kentälle siniseksi hiuksensa värjänneen joukkueen. Maalipaikoilla ei alussa mässäilty, vaikka Lassi Lappalainen ja Ilvestä kauden 2014 edustanut Vahid Hambo ajoittain aiheuttivatkin päänvaivaa tupsukorvien puolustukselle.

Tamperelaiset eivät meinanneet löytää oikeita syöttösuuntia tai riittävästi kaksinkamppailuvoimaa edetäkseen hyökkäyskolmannekselle. Sinipaidat puolestaan nostivat painetta ja saivat tärkeän avausmaalin juuri ennen taukovihellystä.

Uransa viimeistä ottelua pelannut tyylikäs kapteeni Antti Okkonen lähetti omalta kenttäpuoliskolta pitkän kaarisyötön Ilveksen linjan taakse kirmanneelle Lappalaiselle. Laituri nappasi pallon koukkuun ja chippasi sen yli vastaan syöksyneen Mika Hilanderin.

Toinen jakso

Päävalmentaja Jarkko Wissin suojatit saivat juonesta kiinni. Tunnin merkin lähestyessä Ilari Mettälä vapautti hyvin ajoitetulla syötöllä Iiro Järvisen rangaistusalueelle. Järvinen haki suoraa terävää ratkaisua, mutta konkarivahti Antonio Reguero peitti etukulman jaloillaan.

Hetkeä myöhemmin toppari Roope Huhtala laukoi pallon tolppaan. Hän ja kaksoisveljensä hyökkääjä Jesse Huhtala olivat ensi kertaa kentällä samaan aikaan pääsarjassa. Mielenkiintoinen parivaljakko on osa keltavihreiden uutta sukupolvea.

Uusia kasvoja astui kentälle lisää. Ilveksen A-juniorit keskikenttäpelaaja Janne-Pekka Laine ja puolustaja Samuel Dahan saivat ensiminuuttinsa Veikkausliigassa. Nuoret debytantit pääsivät nopeasti vauhtiin mukaan.

Ilves jahtasi loppuun asti tasoitusta nälkäisenä. Ottelun viimeisillä sekunneilla ylös noussut toppari Diogo Tomás osoitti pallonhallintataitojaan kääntymällä ahtaassa tilassa maalia kohden. Vihainen volley-veto tärähti kuitenkin vain ylärimaan ja RoPS pääsi juhlimaan kotivoittoa.

Päävalmentajan yhteenveto

 – Ihan ok peli, jossa pojat noudattivat taktiikkaa. Muutama asia vaati ensimmäisen jakson perusteella parannusta. Alussa emme pelanneet palloa eteenpäin, vaikka jalka olisi ollut auki keskialueella. Hyökkäyksessä oli huolimattomuutta, Wiss kertaa.

 – Toisella jaksolla valmius kaksinkamppailuun ja prässäämiseen kohenivat ja pääsimme paremmin peliin mukaan. Lähellä oltiin maaliakin ja kokonaisuudessaan tämä oli hyvä esitys nimekästä RoPS:n hopeajoukkuetta vastaan.

Ilves on kauden aikana antanut peräti kymmenelle suomalaispelurille ensiminuutit pääsarjatasolla. Viimeisessä RoPS-ottelussa kentällä kävi yhtä monta seuran omaa kasvattia.

 – Keski-ikämme on liigan nuorin, joten totta kai tietty suoritusvarmuus vaatii vielä parannusta. Olen kuitenkin oikein tyytyväinen nuorten esiinmarssiin, tämä antaa meille hyvät lähtökohdat ensi kauteen. Peli peliltä kasvetaan, Wiss kannustaa.

 – Janne-Pekka Laine ja Samuel Dahan ovat pelanneet hyvän kauden junioreissa ja Ilves/2:ssa. Tämä ottelu edustuksessa oli heille hyvä palkinto, oppimismahdollisuus ja samalla kannustin. Pojat liittyvät harjoitusvahvuuteemme joulukuussa ja tulevat tavoittelemaan pelaajasopimusta. Peliaika pitää ansaita jatkossakin.

Tamperelaiset sinnittelivät viimeisille kierroksille asti mitalikamppailussa. Pikavoittojen sijasta menestystä haetaan pitkällä tähtäimellä kivijalkaa huolella rakentaen.

 – Kaikkinensa kauteen voi olla tyytyväinen. Viides sija on hyvä esitys, eikä missään nimessä epäonnistuminen. Aina pitää toki pyrkiä parantamaan ja isoja askeleita olemmekin ottaneet monella saralla.

 – Korostan sitä muutosta, jonka olemme tehneet viimeisenä kolmena vuotena. Pelaajat tekivät hyvää työtä sitä ennenkin, mutta niin sanotusta ’raksajengistä’ olemme kasvaneet ammattimaisempaan suuntaan. Olemme melko omavarainen seura.

Pelikentät hiljenevät toistaiseksi, eikä mene kauaa, kun hallikausi jo odottaa nurkan takana.

 – Tehtävä jatkuu. Joukkueessa on suuri vaihtuvuus, mutta onneksi saamme omia kasvatteja ajettua sisään. Sekään ei tule valmiiksi ojennettuna, vaan vaatii monen eri henkilön panosta ja onnistumista. Nyt on kuitenkin hetki aikaa vetää happea jalkapalloilijan ’kesälomalla’, Wiss hymyilee.

Maalintekijä: Lappalainen 44min 1-08
Ilveksen kokoonpano

kentällä:
1 Hilander Mika (C)
15 Almen Mikael -> 82min 34 Dahan Samuel
16 Miettunen Tatu
24 Huhtala Roope
22 Kazi Tariq
8 Järvinen Iiro -> 63min 10 Ala-Myllymäki Lauri
14 Siira Tuure -> 78min 31 Laine Janne-Pekka
3 Tomas Diogo
6 Ojala Matias
9 Mettälä Ilari
28 Huhtala Jesse

vaihdossa:
20 Tamminen Eero
29 Haarala Santeri
13 Mensah Baba
12 Luukkanen Johannes
ILVES KIITTÄÄ KAUDESTA 2018!Otteluraportit tarjoaa POAS


Pirkan Opiskelija-asunnot on Tampereen kaupungin omistama osakeyhtiö, jolla on tällä hetkellä reilu 30 talokokonaisuutta kaupungin eri osissa. Asunnot on tarkoitettu peruskoulun jälkeisissä oppilaitoksissa opiskeleville sekä alle 30-vuotiaille työssäkäyville nuorille.

Lue lisää:
poas.fi »

Lue myös

Haastajasarja käyntiin Valkeakoskella – ”Avainasiat, oikeastaan koko loppusyksyyn…” haastattelussa päävalmentaja Lehtonen

Haastajasarja käyntiin Valkeakoskella – ”Avainasiat, oikeastaan koko loppusyksyyn…” haastattelussa päävalmentaja Lehtonen

Tampereen Ilves aloittaa Veikkausliigassa sijoille 7-12 sijoittuneiden joukkuiden kesken pelattavan Haastajasarjan. Ilves tippui pääsarjan runkosarjaosuuden viimeisen kierroksen jälkeen sijalle 10. Loppusarjan viidestä ottelusta ensimmäisessä eteen osuu vierasmatka,...