Raportti: Tehoton Ilves joutui tyytymään tappioon

FC Lahti katkaisi Ilveksen mitalihaaveilta siivet ryöväämällä Tammelasta 1-0-voiton. Kun FC Honka ja KuPS voittivat omat ottelunsa, tulee tamperelaisten sarjasijoitus olemaan viides, kävi viimeisellä kierroksella miten tahansa. Positiivista tämän illan esityksessä oli jälleen uusi Veikkausliiga-debytantti.

Molemmat osapuolet kierrättivät kokoonpanojaan. Kotiyleisön iloksi Ilveksen avauksessa oli peräti seitsemän omaa kasvattia, joista tuore sopimuspelaaja Jesse Huhtala teki tänään liigadebyyttinsä. 18-vuotias hyökkääjä laittoi nuoruuden innolla Lahden kokeneen puolustuslinjan kovaan juoksukisaan.

Kummallakin joukkueella oli vaikeuksia murtautua hallitusti koko joukkueen voimin hyökkäyskolmannekselle. Pallo vaihtoi omistajaa lähinnä keskialueella ja todellista maalipaikkaa saatiin odotella avausjakson lopulle. ”Kuhnureiden” Stenio nousi vasemmalta laidalta rangaistusalueen sisään ja vapautti hieman onnekkaastikin kolmannesta aallosta Pavel Osipovin avopaikkaan. Pallo kuitenkin kimposi Matias Ojalan jalasta ohi maalin.

Ottelun juoni pysyi pitkään samana. Ilves hallitsi palloa näennäisesti ja lahtelaiset iskivät ajoittain vastaan. Maalivahdit saivat olla melko rauhassa. Vierasjoukkueen makedonialaismaalivahti Damjan Shishkovskin pipo ja pitkät housut ei välttämättä ollut huono asuvalinta, vaikka syysaurinko saapuikin lämmittämään Tammelaa.

71. minuutilla keltavihreät yllätettiin housut kintuissa. Stenio puikkelehti vasempaan kulmaukseen ja syötti takaviistoon täysin vapaaksi jääneelle Pavel Osipoville. Vielä avausjaksolla Ilves selvisi vastaavasta tilanteesta säikähdyksellä, mutta tällä kertaa Osipovin veto kimposi etukulmasta sisään.

Viimeisillä minuuteilla alakerran uinahdus avasi lahtelaisille oivan tilaisuuden tuplata johtonsa, mutta Ilves-kapteeni Mika Hilander oli eri mieltä. Näyttävä tuplatorjunta Irfan Sadikin ja Henri Anierin laukauksiin antoi kotiyleisölle lohtua, joskin laihaa sellaista. Sami Ristilän suojatit pelasivat aikaa kolmen varoituksen veroisesti ja varmistivat ensimmäisen voittonsa sitten heinäkuun.

 – Onnittelut Samille ja Lahdelle, varmasti kaivatut pisteet. Ikinä en ole tyytyväinen tappioon, mutta ei tässä nyt mitenkään järin kiukkuinen olo ole. Ottelun lähtökohdat olivat sellaiset, että mahdollisuutemme mitaliin olivat jo karanneet. Muut joukkueet hoitivat oman hommansa, Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss totesi päätösvihellyksen jälkeen.

 – Ottelussa tärkein anti oli saada niille pelaajille enemmän peliaikaa, joilla sopimus jatkuu ensi kaudelle. Siitä johtuivat kokoonpanovalinnat.

Sarjan pienimmällä keski-iällä kauden läpi vetänyt Ilves haki nuorille talenteilleen kokemusta ja omakohtaista tuntumaa panoksellisiin miesten peleihin.

 – Peli oli näennäisesti välillä ihan hyvää, mutta pikkaisen meillä on edelleen haasteita siinä hahmottamisessa, että mihin suuntaan jalkapalloa pelataan. Tilanteen tunnistaminen ja se, että mihin pelata ensimmäinen kosketus. Siinä meillä on opiskeltavaa talveksi.

 – Kaikkensa pojat antoivat, ei siinä mitään. Lahti oli ehkä juuri tämän verran parempi, Wiss sanoo.

maalintekijä:
Osipov 71min 0-1

yleisömäärä:
3057

IS-tähdet:
*** Osipov
** Paananen
* Almén8
Ilveksen kokoonpano

kentällä:
1 Hilander Mika (mv) (c)
15 Almén Mikael
3 Tomás Diogo
16 Miettunen Tatu
22 Kazi Tariq -> 77min 23 Skyttä Naatan
8 Järvinen Iiro 
28 Huhtala Jesse
14 Siira Tuure
6 Ojala Matias
29 Haarala Santeri -> 62min 10 Ala-Myllymäki Lauri
9 Mettälä Ilari -> 70min 20 Tamminen Eero

vaihdossa:
25 Thiaw Issa
12 Luukkanen Johannes (mv)
5 Tanska Jani
24 Huhtala Roope
Kauden viimeinen ottelu:

la 27.10. RoPS – Ilves klo 15:00 RovaniemiOtteluraportit tarjoaa POAS


Pirkan Opiskelija-asunnot on Tampereen kaupungin omistama osakeyhtiö, jolla on tällä hetkellä reilu 30 talokokonaisuutta kaupungin eri osissa. Asunnot on tarkoitettu peruskoulun jälkeisissä oppilaitoksissa opiskeleville sekä alle 30-vuotiaille työssäkäyville nuorille.

Lue lisää:
poas.fi »

Lue myös