Raportti: Vahvavireinen Ilves selätti Interin

Ilves lämmitti Tammelan kotiyleisön hienolla taistelullaan FC Interiä vastaan. Paikkoja oli useampaankin täysosumaan, mutta lopulta Eero Tammisen komea vapaapotku jäi ottelun ainoaksi maaliksi. 1-0-voiton myötä Ilveksen mitaliunelma elää vahvana.

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss oli niin tyytyväinen joukkueen edesottamuksiin viimeisimmässä ottelussa VPS:aa vastaan, ettei tehnyt yhtään muutoksia avauskokoonpanoon. FC Inter saikin hyvää itseluottamusta puhkuvan lauman kimppuunsa.

Mauri-myrskystä huolimatta Tammelassa päästiin nauttimaan auringonpaisteesta ja kotijoukkueen pallonhallinnasta. Ilves sai etenkin oikealta laidalta Felipe Aspegrenin ja Iiro Järvisen toimesta luotua hyviä hyökkäyksiä, mutta todelliset maalipaikat olivat vähissä.

Avausjaksolla lähimpänä maalintekoa oli ulottuva laitahyökkääjä Eero Tamminen, joka puski pallon ylärimaan Martti Haukiojan antamasta kulmapotkusta.

Voittoa tosissaan hakeva Ilves alkoi kasvattaa kierroksia Interin sumpun lävistääkseen. Toisen puoliajan edetessä keltapaidat etenivät mallikkaasti viimeiselle kenttäkolmannekselle, mutta rangaistusalueen sisällä keinot olivat loppua kesken.

Aina ei tarvitse päästä boksin sisään verkkoja heiluttaakseen. Inter-puolustaja Tero Mäntylälle tuomittiin käsirike rangaistusalueen rajalla. Eero Tamminen asettui pallon taakse ja upotti 17 metristä todella upean kierteisen vedon yli Interin muurin ja ohi maalivahti Jere Koposen. 1-0-osuma oli Tammisen kauden kolmas.

Tupsukorvat saivat johto-osumasta uutta virtaa. Ilari Mettälä ja Lauri Ala-Myllymäki hakeutuivat hyvien syöttökuvioiden myötä vaarallisiin vetopaikkoihin, mutta Koponen kesti maalillaan. Tammelan yleisö sai joka tapauksessa viihdettä koko rahalla.

Kun kotijoukkue ei pystynyt naulaamaan vastustajan arkkua kiinni, pääsivät sinimustat lopulta peliin mukaan. Viimeinen kymmenminuuttinen elettiin hermoja raastavaa kamppailua Mika Hilanderin vartioiman maalin edustalla. Tykistötulen kaltainen keskitysten suma ei kuitenkaan johtanut moneenkaan puskuun tai laukaukseen maalia kohden.

Voiton myötä Ilves nousee jo kahden pisteen päähän pronssisijoituksesta. Pahimmat kilpakumppanit FC Honka ja KuPS ovat lisäksi pelanneet yhden ottelun tamperelaisia enemmän, joten mitalien kohtalo on vielä täysin auki.

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss peräsi suojateiltaan rohkeampaa pelitapaa. Interin aiempien otteluiden opiskelu meinasi unohtua pelin tiimellyksessä.

 – Oli vaikeat olosuhteet pelata. Koetimme silti olla kärsivällisiä, emmekä lähteneet pelkästään potkimaan pitkää ja jahtaamaan kakkospalloja. Olimme kärsivällisiä pelinrakentelussa ja saimme palloa hyville alueille. Juoksutimme Interin kahta ylintä pelaajaa ja vähän laitojakin, Wiss kertaa.

 – Sitten oli ongelma, että emme uskaltaneet pysyä niissä seuraavissa väleissä ja kääntyä sieltä ylöspäin. Pallon voitetuamme käännyimme aina alaspäin ja palautimme pallon mieluummin puolesta kentästä Hilanderille, vaikka olimme nähneet eilen videolta, miten TPS teki. Se sopii Interille, että he pääsevät puolustamaan eteenpäin.

Lopulta palkinto heltisi ja kolme pistettä tulevat tarpeeseen.

 – Toisella jaksolla olimme rohkeampia, käännyimme väleissä, voitimme palloja ja menimme eteenpäin. Pääsimme hyökkäämään vähän epäorganisoidumpaa puolustusta vastaan. Olisi ollut paikat matsin tappamiseen. Lopussa Inter tuli vahvasti. Se oli pienestä kiinni, mutta onneksi kestimme. Olemme edelleen vahvasti mukana kilpailussa, Wiss luo henkeä.

Maalintekijä:
Tamminen 62min 1-0

IS-tähdet:
*** Penninkangas
** Thiaw
* Tamminen

Yleisömäärä:
22688
Ilveksen kokoonpano

kentällä:
1 Hilander Mika
4 Aspegren Felipe
3 Tomas Diogo
16 Miettunen Tatu
27 Haukioja Martti
8 Järvinen Iiro -> 85min 21 Jokelainen Niklas
25 Thiaw Issa
10 Ala-Myllymäki Lauri ->82min 14 Siira Tuure
6 Ojala Matias
29 Haarala Santeri -> 46min 9 Mettälä Ilari
20 Tamminen Eero

vaihdossa:
17 Severino Mauro
24 Huhtala Roope
5 Tanska Jani
12 Luukkanen Johannes
Seuraava ottelu

Ilves vs. HJK  ke 26.9. klo 18.30 Tammelan stadion

Lipunmyynti »
Otteluraportit tarjoaa POAS


Pirkan Opiskelija-asunnot on Tampereen kaupungin omistama osakeyhtiö, jolla on tällä hetkellä reilu 30 talokokonaisuutta kaupungin eri osissa. Asunnot on tarkoitettu peruskoulun jälkeisissä oppilaitoksissa opiskeleville sekä alle 30-vuotiaille työssäkäyville nuorille.

Lue lisää:
poas.fi »

Lue myös