Raportti: Ilves selätti jälleen TPS:n

Ilves voitti TPS:n jo kolmannen kerran tällä kaudella. Kaikki voitot ovat vielä tulleet kahden maalin erolla ja tänään taululla loistivat samat numerot kuin edelliskerrallakin Tammelassa eli 2-0.

Ottelu alkoi Ilveksen hienoisella painostuksella ja se tuottikin nopeasti tulosta. Viiden minuutin kohdalla Eero Tamminen keskitti vasemmalta laidalta pallon boxiin ja Lauri Ala-Myllymäki puski pallon taidokkaasti takanurkkaan ohi TPS:n maalivahti Jonathan Viscosin ja Ilves siirtyi 1-0 johtoon.

Pian tämän jälkeen aukesi TPS:lle vaarallinen tilanne, kun Sami Rähmösen antama kulmapotku leijui ohi Johannes Luukkasen nyrkkien. Ilveksen onneksi paikalle ei löytynyt yhtään mustapaitaisia turkulaispelaajaa.

Seuraavien minuuttien ajan pallo pyörikin vaarallisesti Ilveksen alueella, mutta takaiskuilta kuitenkin vältyttiin.

14 minuutin kohdalla Diogo Tomas katkoi hyvin vasemmalla laidalla ja syötti pallon Ilari Mettälälle, joka haki vasemman jalkansa vapaaksi ja lähetti vihaisen vedon. Laukaus meni kuitenkin yli maalin.

Mitä pidemmälle ottelussa mentiin, sitä enemmän ote siirtyi TPS:lle. Ilves puolusti kuitenkin hyvin ja pystyi pitämään vieraat poissa maalintekopaikoilta. Ilveksen saatua pallo haltuunsa, keskittyi se myös pitämään palloa hallussaan.

18 minuutin kohdalla nähtiin ensimmäinen varoitus, kun Tatu Miettunen rikkoi Mika Ääritaloa kortin arvoisesti. Hetki tästä ja korttitili tasoittui, kun Juho Montolalle näytettiin keltaista korttia.

Aivan puoliajan lopussa Ilves sai vapaapotkun vasemmalta puolen noin 30 metristä, mutta lisämaalia siitä ei saatu aikaiseksi.

Puoliajalla TPS suoritti yhden vaihdon, kun hiukan loukkaantunut Mika Ääritalo siirtyi sivuun ja Oskari Jakonen tuli hänen tilalleen.

Toisen puoliajan alussa avausmaalin tehnyt Lauri Ala-Myllymäki rikkoi ja hänellekin näytettiin keltaista korttia.

Peli aaltoili mukavasti päästä päähän tunnetaso pelissä alkoi nousta. Issa Thiaw purki pallon omalta alueelta todellisella kanuunapotkulla ja Ilari Mettälä lähes pääsi hyödyntämään tilanteen, mutta TPS puolustus onnistui tämän estämään.

55. minuutin kohdalla TPS sai hyvästä paikkaa vaparin oikealta puolelta. Pallo leijuikin vaarallisesti boxiin, mutta myöskin ohi kaikkien pelaajien.

61. minuutin kohdalla TPS teki toisen vaihtonsa. Juho Montola tuli vaihtoon ja Albert Prosa hänen tilalleen. Myös Ilves teki samalla vaihdon ja rajusti töitä tehnyt kapteeni Lauri Ala-Myllymäki tuli vaihtoon ja Iiro Järvinen kentälle. Samassa kapteeninnauha siirtyi Tuure Siiralle.

71. minuutin kohdalla Iiro Järvinen syöttää pallon Issan Thiawille joka nostaa pallon hienosti maaliin ja Ilves 2-0 johtoon.

Vieraiden viimeinen vaihto nähtiin vartti ennen päätösvihellystä, kun Elias Aho vaihdettiin Riku Sjöroosin tilalle.

TPS hyökkäykset olivat vähissä ja oikeastaan vain kerran nähtiin vaarallinen tilanne Ilves-alueella. Oskari Jakosen mainio matala keskityspallo tuli aivan keskelle Ilves-aluetta, mutta Johannes Luukkanen venytti mainiosti itsensä palloon ja sulki pelivälineen syliinsä.

Viimeinen kymmenminuuttinen menikin Ilveksen hallitessa ottelua ja luodessa lukuisia vaarallisia tilanteita. Nuori Naatan Skyttä pääsi myös kentälle pelaamaan ensimmäiset Veikkausliigaminuuttinsa. Hän korvasi yhden ottelun parhaimmistoon kuuluneen Eero Tammisen. Myös Niklas Jokelainen pääsi kentälle juostessaan Ilari Mettälän tilalle.

Voiton myötä Ilves nousi sarjassa viidenneksi ja eroa kolmantena olevaan Honkaan on nyt neljä pistettä. Honka ja toisena majaileva RoPS ovat kuitenkin pelanneet kaksi ottelua Ilvestä enemmän.

Päävalmentaja Jarkko Wiss oli joukkueensa otteisiin luonnollisesti tyytyväinen.

– Kyllähän kolme pistettä lämmittää kovasti mieltä. Olimme ensimmäisellä jaksolla melko passiivisia, mutta toisella jaksoilla pelasimme selkeästi aggressiivisemmin ja voittaen kaksinkamppailuja, Wiss kertoo.

– Mahtava hatunnosto tälle joukkueelle, jälleen kerran. Joukkueen kapteeni, kokenein pelaaja ja luottomaalivahti Mika Hilander oli poissa, mutta se ei tämän joukkueen tahtia paljon haitannut. Jälleen kerran löytyi tasonsa nostajia sekä vastuunkantajia.

– Mika Hilanderilla on sairaus, ei mitään hengenhätää, mutta varmaankin pari viikkoa sivussa. Johannes Luukkanen pelasi maalissa mallikkaasti, nollapeli ja hyvää avaamista ja pelinjohtamista, Wiss toteaa.
Maalintekijät:
5 min Lauri Ala-Myllymäki 1-0
71 min Issa Thiaw 2-08
Ilveksen kokoonpano

kentällä:

12. Johannes Luukkanen 
16. Tatu Miettunen 
5. Jani Tanska 
3. Diogo Tomas 
15. Mikael Almen 
25. Issa Thiaw 
14. Tuure Siira 
22. Tariq Kazi 
20. Eero Tamminen -> 82 min Naatan Skyttä 
10. Lauri Ala-Myllymäki © -> 71 min Iiro Järvinen 
9. Ilari Mettälä -> 85 min Niklas Jokelainen 

vaihdossa:

32. Matias Riikonen 
19. Tuomas Rannankari 
24. Roope Huhtala
Seuraava ottelu

ke 29.8. Ilves – IFK M klo 18.30 Tammela

Lipunmyynti »
Otteluraportit tarjoaa POAS


Pirkan Opiskelija-asunnot on Tampereen kaupungin omistama osakeyhtiö, jolla on tällä hetkellä reilu 30 talokokonaisuutta kaupungin eri osissa. Asunnot on tarkoitettu peruskoulun jälkeisissä oppilaitoksissa opiskeleville sekä alle 30-vuotiaille työssäkäyville nuorille.

Lue lisää:
poas.fi »

Lue myös