Raportti: Ilves selvisi maalikarkeloista voittajana

Näin lähtee tarkka sijoitus takakulmaan ja Ilari Mettälän kauden toinen maali

Maanantai-iltana oli kulunut tasan kaksi vuotta siitä, kun SJK edelliskerran voitti Ilveksen. Tamperelaiset jatkoivat hyvää putkeaan ottamalla 3-2-vierasvoiton Seinäjoen pimenevässä illassa. Viiden maalin trillerissä nähtiin liuta komeita osumia.

Kotijoukkue oli avausjaksolla lievästi niskanpäällä, mutta keltapaidat hakivat aktiivisesti hyökkäystilaa. Tupsukorvat loivatkin vastustajaa parempia maalipaikkoja.

Lauri Ala-Myllymäen ja Ilari Mettälän ensimmäiset yritykset blokattiin, mutta 22. minuutilla tuli tulosta. Mettälä harhautteli itsensä vetopaikkaan kahden mustapaidan välistä ja sijoitti tarkalla laukauksella pallon takakulmaan.

Toisella jaksolla nähtiin peräti neljä maalia, ja niistä ensimmäinen syntyi kuin salamaniskusta Diogo Tomásin pitkästä avauksesta 46. minuutilla. Issa thiaw otti pelivälineen taidokkaasti haltuunsa ja rynni rangaistusalueelle. Näyttävä ulkoterälaukaus yllätti maalivahti Jesse Östin.

Vajaan tunnin kohdalla Ilveksen kymppipaitaa kantava Ala-Myllymäki väläytteli mainiota potkutekniikkaansa. Heikommalla vasemmalla jalallaankin hän pyssytti pelivälineen komeassa kaaressa aivan yläkulmaan rangaistusalueen kaarelta asti. Maali oli ”Lämmille” kauden neljäs.

0-3-tilanteessa SJK tarvitsi nopean kuittauksen ja sen se myös sai. Ahkerasti laukonut Johannes Laaksonen toi joukkueensa vielä taisteluun mukaan pari minuuttia Ala-Myllymäen osuman jälkeen. Uusi trinidadjatobagolainen vahvistus Shahdon Winchester antoi nappikeskityksen ja Laaksonen venytti yhdellä kosketuksella pallon tolpan kautta sisään.

Kymmenisen minuuttia myöhemmin lukemat olivat jo 2-3, kun Ilvestä aiemmin kahden kauden ajan edustanut Emile Paul Tendeng käynnisti nopean vastahyökkäyksen. Pallo kimposi sangen onnekkaasti paitsion rajamailla kärkkyneelle Winchesterille, jolla oli helppo työ puskea kavennusosuma tyhjiin.

SJK kiri hienosti kotiyleisönsä edessä vielä taistelemaan tasapelipisteestä, mutta Ilves puolusti johtonsa loppuun asti. Ala-Myllymäellä ja Thiaw’lla oli toki omat hyvät paikkansa vielä tuplata maalimääränsä, joten voitto olisi voinut tulla selvemminkin numeroin.

Joka tapauksessa voiton myötä Ilves nousee jo neljän pisteen päähän mitalisijoituksista. Päävalmentaja Jarkko Wiss oli peli-ilmeeseen sangen tyytyväinen, vaikka johto-asema olikin sulaa lopussa.

 – Mieltäni lämmitti se, miten tulimme tähän otteluun. Prässäsimme korkealta ja olimme aktiivisia. Teimme rohkeasti aloitteita pallollisena, Wiss kertaa.

 – Erinomainen otteemme sitten hieman herpaantui toisella jaksolla, mikä on tyypillistä nuorelle joukkueelle. Osoitimme tiukan paikan tullen kuitenkin myös henkistä vahvuutta ja laitoimme kroppaa likoon. Tiukille meni ja hieno voitto.

Moni pyyteetöntä ja väsymätöntä työtä kauden aikana tehnyt pelaaja sai tänään onnistumisia alle.

 – Oli hienoa nähdä onnistumisia esimerkiksi Ilarilta. Hän on pelannut koko kauden melko pienillä minuuttimäärillä vaihtopelaajana, mutta nyt ensimmäistä kertaa avauksessa ja hieno maali. Pitkän kuntoutusjakson jälkeen tuntuu varmasti hyvältä.

 – Kokonaisuudessaan tämä peli oli kuitenkin hyvä nimenomaan kollektiivisena esityksenä. Tuki löytyi kaverille, puhetta oli paljon ja halusimme tehdä töitä kimpassa. Joukkueesta lähtee pelaajia, mutta pelipaidan päälleen pukevat pistävät kaiken likoon ja puhaltavat yhteen hiileen, Wiss toteaa.


maalintekijät:
22min Mettälä 0-1
46min Thiaw 0-2
58min Ala-Myllymäki 0-3
61min Laaksonen 1-3
70min Winchester 2-38
Ilveksen kokoonpano

kentällä:

1 Hilander Mika (c)
15 Almen Mikael
5 Tanska Jani
3 Tomas Diogo
22 Kazi Tariq
19 Rannankari Tuomas -> 73min 16 Miettunen Tatu
14 Siira Tuure
10 Ala-Myllymäki Lauri
25 Thiaw Issa
9 Mettälä Ilari -> 81min 29 Haarala Santeri
20 Tamminen Eero -> 85min 21 Jokelainen Niklas

vaihdossa:

12 Luukkanen Johannes
27 Haukioja Martti
2 Moundi Alim
Seuraava ottelu

la 25.8. Ilves – TPS klo 17:00 Tammela

Lipunmyynti »
Otteluraportit tarjoaa POAS


Pirkan Opiskelija-asunnot on Tampereen kaupungin omistama osakeyhtiö, jolla on tällä hetkellä reilu 30 talokokonaisuutta kaupungin eri osissa. Asunnot on tarkoitettu peruskoulun jälkeisissä oppilaitoksissa opiskeleville sekä alle 30-vuotiaille työssäkäyville nuorille.

Lue lisää:
poas.fi »

Lue myös