Raportti: Ilves ja Honka viihdyttivät runsaslukuista yleisöä

Ryminää maalilla

Ilves ja FC Honka pelasivat todella värikkään ja maalirikkaan kamppailun Tammelan yli 4000-päisen yleisön edessä. Kotijoukkue oli kahdesti kahden maalin tappioasemassa, mutta punnersi lopulta tasoihin.

Avausjakso Hongan komennossa

Sarjanelosena mitalien perään huohottava FC Honka saapui Tammelaan pirteänä. Tulikuuma hyökkääjä Macoumba Kandji aiheutti ensiminuuteista lähtien harmia Ilves-puolustukselle.

Ensimmäistä maalia ei tarvinnut odottaa kuin viisi minuuttia. Kandji karisti puolustajan kintereiltään ja pääsi pistosyötön päätteeksi tykittämään terävän kudin etukulmasta sisään. Senegalilainen osoitti samantien, miksi hänet on nyt valittu kahdesti peräkkäin Veikkausliigan kuukauden parhaimmaksi pelaajaksi.

Lisää kylmää vettä kaadettiin kissapedon niskaan 24. minuutilla. Viime kauden Ilvestä edustanut laitahyökkääjä Youness Rahimi hankki sivuvapaapotkun hyökkäysalueelta. Lucas Kaufmannin lähettämä pallo leijaili takatolpalle, jonne puolustaja Jatuli Laevuo nousi ryminällä. Kova pusku painui verkon perukoille ja Honka johti jo 0-2.

Ilves ryhdistäytyi ja iski kavennuksen muutamaa minuuttia myöhemmin. Alati vaarallinen kärkipelaaja Marius Noubissi piti palloa rangaistusalueen oikealla laidalla. Vahvasta miesvartioinnista huolimatta Noubissin onnistui syöttää pallo keskustaan, jossa Eero Tamminen odotti puolestaan aivan vapaana. Tamminen tuikkasi kauden avausosumansa.

Kotijoukkue sai aivan uutta puhtia ja otti ottelun hallintaansa. Tasoituskin oli todella lähellä, kun maalinedustahässäkän päätteeksi Noubissi tykitti pallon ylärimaan.

Toisella jaksolla Ilves kerää voimansa

Ilves jatkoi lähes samalla innolla, mihin oli jäänytkin. Tasoituksen jahtaaminen oli tuottaa hedelmää, kun kymppipaikalla Lauri Ala-Myllymäki kääntyi nopeasti maalia kohden ja laukoi vasemmalla jalallaan painavan kudin, joka kuitenkin pysähtyi pystypuuhun. Noubissi ei saanut paluupallosta kunnon vetoa aikaiseksi.

Kun tupsukorvat kolisuttelivat tolppia, niin espoolaiset onnistuivat heti seuraavasta hyökkäyksestään. Vaarattoman näköinen keskitys tuotti yllättäviä vaikeuksia Ilveksen alakerralle, ja Borjas Martin rynni irtopallon vitosen alueelta rysään.

Runsaslukuinen kotiyleisö jatkoi omiensa kannustamista ahdingosta huolimatta. Ilves ei suostunut antautumaan, vaan väänsi kavennuksen aikaiseksi vartti ennen täyttä aikaa. Ottelun parhaaksi pelaajaksi valittu Tamminen puski Iiro Järvisen keskityksen takatolpalta ohi maalivahti Davor Taleskin.

2-3-tilanteessa paine vierasjoukkueen päädyssä kasvoi. Felipe Aspegren nousi laitapakin tontiltaan ja pyssytti pelivälineen voimalla tolppaan. Maalikehikko Taleskin takana tärisi jo kolmannen kerran ilman maalimerkintää.

Trilleri sai huipentumansa viisi minuttia ennen täyttä aikaa. Nuori topparipari Diogo Tomás ja Mikael Almén järjestelivät Ilveksen riemukkaan tasoituksen. Almén antoi kierteisen kulmapotkun, joka tavoitti ensimmäisenä Tomásin kupolin. Tarkka pusku tolpan juureen räjäytti kotiyleisön juhliin.

Keltapaidat jahtasivat vielä voittomaaliakin, mutta päädystä päätyyn aaltoillut peli painoi jo molempien joukkueiden jaloissa. Lopulta päätösnumerot olivat sopuisat 3-3. Ilves ei ole edelleenkään hävinnyt yhtään kotiottelua tällä kaudella.

Ottelukooste

Katseet seuraavat Tomásin puskun leijumista maaliin

Koutsin kommentit

Päävalmentaja Jarkko Wiss ihmetteli suojattiensa passiivisuutta etenkin ottelun puoliaikojen alkuhetkillä.

 – Oman joukkueen osalta kyseessä oli aika outo peli. Aloitimme hyvin unisesti. Emme päässeet missään vaiheessa mahdollisuuksiin prässätä palloa ja voittaa se omille. Honka oli ylivoimainen pitkän ajan pelistä, mutta sitten meille tulee lyhyessä jaksossa muutama maalipaikka, Wiss kertaa.

 – Tauolla keskustelimme siitä, että missä alueilla pallo pitäisi voittaa ja miten tehdä kimpassa töitä. No, eihän se lähtenyt yhtään sinne päin liikkeelle. Vasta sitten kun oli pakko, niin yhtäkkiä pelaajat löysivät sen nöyryyden ja ylpeyden kotiyleisön edessä. Piste on aika lailla maksimitulos tästä ottelusta. Esityksessä jäi paljon parannettavaa.

Ilveksen seuraava ottelu on vasta 20. elokuuta, sillä alunperin ensi lauantaille merkitty kotiottelu HJK:ta vastaan siirrettiin syyskuun 26. päivälle Klubin Eurocup-kiireiden vuoksi.

 – Aiemmin tällä viikolla hieman kirosin, että meillä tulee kahden viikon ottelutauko. Nyt kun katselen pelaajia ja kuuntelen heidän vaivojaan, niin taisi ollakin luojan lykky, että HJK pyysi meidän ottelua siirrettäväksi. Saamme huilata ja harjoitella hyvin, Wiss huokaisee helpotuksesta.

maalintekijät:
5min Kandji 0-1
24min Laevuo 0-2
30min Tamminen 1-2
50min Martin 1-3
75min Tamminen 2-3
85min Tomás 3-3

IS-tähdet:
*** Tamminen
** Kandji
* Tomás

Yleisömäärä:
40338
Ilveksen kokoonpano

kentällä:

#1 M. Hilander (c)
#4 F. Aspegren
#3 D. Tomas
#15 M. Almen
#19 T. Rannankari
#8 I. Järvinen
#14 T. Siira -> 69min #25 I. Thiaw
#10 L. Ala-Myllymäki
#2 A. Moundi -> 58min #9 I. Mettälä
#20 E. Tamminen -> 87min #7 E. Hyökyvirta
#45 M. Noubissi

vaihdossa:

#17 M. Severino
#12 J. Luukkanen
#5 J. Tanska
#22 T. Kazi
Seuraava ottelu

ma 20.8. SJK – Ilves klo 18:30 Seinäjoki

kotiottelu:
la 25.8. Ilves – TPS klo 17:00 Tammela
Lipunmyynti »
Otteluraportit tarjoaa POAS


Pirkan Opiskelija-asunnot on Tampereen kaupungin omistama osakeyhtiö, jolla on tällä hetkellä reilu 30 talokokonaisuutta kaupungin eri osissa. Asunnot on tarkoitettu peruskoulun jälkeisissä oppilaitoksissa opiskeleville sekä alle 30-vuotiaille työssäkäyville nuorille.

Lue lisää:
poas.fi »

Lue myös