Otteluraportti: VPS vs. Ilves

rannankari

Tuomas Rannankarin hellyydenosoitukset uudelle maalintekijälle

Ilves matkusti keskiviikkoillaksi länsirannikolle. Vaasan Palloseuraa vastaan on perinteisesti pelattu tasaisia otteluita, ja niin kävi nytkin. Ilves pelasi noin 75 minuuttia tappioasemassa, vaikka hallitsi ottelua selvästi. Lopussa nuorisokaarti punnersi pelin tasoihin, eikä kotimatkalle tarvinnut lähteä tyhjin käsin.

Molemmat joukkueet lähtivät otteluun hieman uudistuneella kokoonpanolla. VPS:n pitkäaikainen hyökkäyksen syömähammas Steven Morrissey on loukkaantuneena kesään asti, joten hyökkäysvastuuta siunaantui tänään Ibrahima Gueyelle ja Momodou Sarrille. Juho Lähde palasi loukkaantumisen jäljiltä keskikentälle. Marko Meerits pelasi maalissa ensimmäistä kertaa tällä kaudella.

Ilves puolestaan lepuutti hurjia minuuttimääriä keskikentällä huhkinutta Lauri Ala-Myllymäkeä. Keskikentän hyökkäävissä rooleissa pelasivat Abdoulaye Ba ja vasta 18-vuotias Santeri Haarala, jotka olivat tänään ensimmäistä kertaa liigatasolla tamperelaisten avauksessa. Niin ikään uusin hyökkääjävahvistus Gomo Onduku pääsi kuuntelemaan alkuvihellyksen kentältä käsin.

1. jakso

VPS on tunnettu lyhytsyöttöpelistään, mutta Ilvestä vastaan joukkue luotti myös suoraviivaisiin pitkiin avauksiin. Tulostakin syntyi ensimmäisen vartin sisään, kun Ibrahima Gueyelle syötettiin korkea pallo rangaistusalueen rajalle. Gueye pudotti pelivälineen Jesper Engströmille, joka ajoi boksin sisään. Oikea laitapuolustaja Matias Ojala iski Engströmiin kiinni selkäpuolelta, ja tilanteesta tuomittiin rangaistuspotku. VPS-kapteeni Sebastian Strandvall sijoitti pallon tolpan juureen ja siivitti joukkonsa 1-0-johtoon.

Vierailijat eivät jääneet lepäämään laakereillaan. Hyökkääjäpari Marius Noubissi ja Gomo Onduku hakeutui ahnaasti pelattavaksi. Onduku väläytteli pari kertaa todella painavaa vasemman jalan vetoaan, mutta pallo ei suuntautunut tolppien väliin. Tupsukorvat olivat hivenen niskan päällä, mutta isäntien kärsivällinen puolustus ei päästänyt heitä noin vain etenemään maalialueelle.

2. jakso

Toisella jaksolla Vepsu pyrki jäädyttämään peliä entistä tahmeammaksi. Pallo liikkui keltavihreiden toimesta aktiiviseen tahtiin, mutta lähinnä vain keskialueen puolella. Rikkonainen peli sisälsi useita katkoja ja itseään satuttaneiden pelaajien huoltotoimenpiteitä. Etenkin keskuspuolustaja Timi Lahti onnistui hämmentämään vartioidessaan Ilveksen ykköstykki Marius Noubissia. Raitapaidat pitivät kynsin ja hampain kiinni yhden maalin johtoasemastaan.

Ilves kasvatti painetta ja laukoi ahkerasti. Rynnistys tuotti viimein tulosta minuutti ennen täyttä aikaa. Kentälle vaihdetut nuoret talentit Iiro Järvinen (21), Eero Hyökyvirta (19) ja Niklas Jokelainen (18) punoivat juoniaan. Yhdessä ottelun parhaaksi valitun Issa Thiaw’n kanssa pallo syöteltiin rangaistusalueelle. Hyökyvirran nostosta Jokelainen nyökkäsi tarkan puskun verkon perukoille. 1-1-tasoitukseen johtanut maali oli Jokelaisen liigauran ensimmäinen. Ilves ehti vielä hakemaan voitto-osumaakin samoilla vauhdeilla, mutta aika pelikellossa kului loppuun.

”Saamme mukaamme valtavasti itseluottamusta”

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wissillä oli kaksijakoiset tunnelmat ottelun päätyttyä.

 – Totta kai harmittaa alun helppo maali. Tavoitteena oli pitää nolla omassa päässä, mutta hermoilu kostautui. Se muutti ottelun luonnetta. Peliteemamme liittyi kovaan työntekoon, jolla tällainen hyvä pallonhallintajoukkue haastetaan. Siinä vaaditaan jalkoja, Wiss tietää.

 – Toinen jakso oli erinomaista liikkuvaa jalkapalloa. Olimme todella hyvin matsissa mukana. Tulos harmittaa osin, mutta tasoitus lopussa oli tärkeä. Tasapelipisteen lisäksi saamme mukaamme valtavasti itseluottamusta. Luulen, että nuoret jätkämme uskovat enemmän itseensä ja tapaamme pelata.

Ilveksen joukkue on keski-iältään sarjan nuorin. Rosterista astuu esiin uusia kasvoja pääsarjatason vaatimuksiin.

 – Olemme antaneet nuorille vastuuta talven mittaan ja mahdollisuus pitää käyttää myös liigassa. Uskon, että olemme valmiita siihen. Tänään vaihdosta tullut maalintekijä on vuosimallia -00 ja maalinsyöttäjä -99. Hieno nähdä onnistumisia pojilta, Wiss kannustaa.

VPS – Ilves  1 – 1  (1 – 0)

14min Strandvall 1-0
89min Jokelainen 1-1

Ilveksen kokoonpano

kentällä:

1 Hilander Mika (c) (mv)
19 Rannankari Tuomas
16 Miettunen Tatu
3 Tomas Diogo
6 Ojala Matias
80 Onduku Gomo <- 75min
25 Thiaw Issa
14 Siira Tuure
29 Haarala Santeri <- 79min
17 Ba Abdoulaye <- 67min
45 Noubissi Marius

vaihdossa:

12 Luukkanen Johannes (mv)
21 Jokelainen Niklas -> 67min
20 Tamminen Eero
7 Hyökyvirta Eero -> 79min
8 Järvinen Iiro -> 75min
4 Aspegren Felipe
5 Tanska Jani

Seuraava kotiottelu
Ilves – SJK
su 29.4. klo 17.00 Ratinan stadion
Lipunmyynti »

Muista myös Ilves-päivä Oma Säästöpankin konttorilla!
Tervetuloa OmaSP:n konttorille perjantaina 27.4. klo 12 alkaen.
Lisätietoja »

Otteluraportit tarjoaa POAS


Pirkan Opiskelija-asunnot on Tampereen kaupungin omistama osakeyhtiö, jolla on tällä hetkellä reilu 30 talokokonaisuutta kaupungin eri osissa. Asunnot on tarkoitettu peruskoulun jälkeisissä oppilaitoksissa opiskeleville sekä alle 30-vuotiaille työssäkäyville nuorille.

Lue lisää:
poas.fi »

Lue myös