Raportti: Tehoton Ilves kaatui sarjakakkoselleKauden ensiesiintymisen tehnyt Johannes Luukkanen ei voinut takaiskumaaleille mitään

Napapiirin keskikesässä nähtiin tamperelaisten kannalta turhauttava kamppailu, jossa oli epäonneakin mukana. Ilves loi hyviä maalipaikkoja, mutta palloa ei saatu muualle, kuin omaan verkkoon. Viimeisten minuuttien rangaistuspotku ratkaisi pelin lopullisesti.

Avausjakso

Kumpikin joukkue pelasi ottelun alun melko varovaisesti. Ilves pyrki kärsivälliseen rakenteluun. Ankkuripelaaja Tuure Siira nousi viime hetkillä pelaavaan kokoonpanoon kuumeisen Eero Hyökyvirran tilalle. Kapteeninnauhaa ensimmäistä kertaa tällä kaudella kantanut Siira oli usein avaamassa peliä topparien välissä jopa alimpana kenttäpelaajana.

RoPS pääsi hyökätessään ajoittain hiipimään puolustusmuodon sisään. Hyökkäyksiä pyrittiin käynnistää etenkin huippupuolustaja Taye Taiwon vasemmalta laidalta. Ilves kuitenkin tukki syöttövälit kurinalaisesti.

Ensimmäisen puoliajan parhaimmat maalipaikat avautuivat vierasjoukkueelle. Kulman jälkitilanteesta Lauri Ala-Myllymäki oli luutimassa palloa rysään vitosen alueella, mutta rovaniemeläiset ehtivät juuri ajoissa väliin.

Jakson lopussa niin Marius Noubissi kuin Iiro Järvinenkin testasivat puskutarkkuuttaan hyvistä keskityksistä, mutta maalia kohden palloa ei saatu.

Toinen jakso

Alati vaarallinen Noubissi palasi yhden ottelun huilattuaan kokoonpanoon väkevästi. Hänen voimakkaat juoksunsa puolustuslinjojen väliin pitivät sinipaidat varpaillaan. Etenkin toppari Juuso Hämäläinen oli jatkuvasti kuin tulisilla hiilillä.

Ilves loi aktiivisesti hyökkäyksiä oikean laidan kautta. Sähäkkä laituri Eero Tamminen ajoi pari kertaa puolittaisiin läpiajoihin, mutta 36-vuotissyntymäpäiviään viettänyt Antonio Reguero torjui tilanteet kokemuksen tuomalla varmuudella.

Kauden ensimmäisen liigapelinsä pelannut 19-vuotias Johannes Luukkanen oli melko toimettomana maalillaan. Kesti yli tunnin, ennen kuin RoPS sai ensimmäisen laukauksensa aikaiseksi.

Ilves piti palloa ja vyörytti tilanteita Regueron maalille, mutta espanjalaisvahti kesti paineen. Lopulta klassinen tapahtumaketju kävi toteen; kun et tee paikoistasi maalia, niin kaveri rankaisee.

Sinipaidat säntäsivät 79. minuutilla nopeaan vastahyökkäykseen. Lassi Järvenpää syötti pallon maalin edustalle ja kuin kohtalon ivaa, pallo kimposi toppari Tatu Miettusen jalasta omaan maaliin.

Pari minuuttia ennen täyttä aikaa ottelu sai lopullisen sinettinsä. Lucas Lingman torpattiin kumoon rangaistusalueella, ja pallo vietiin pilkulle. Lingman otti vetovastuun itse ja naulasi 2-0-lukemat taululle.

Kotivoiton myötä joukkueet jatkavat entisillä sarjasijoituksillaan, RoPS toisena ja Ilves seitsemäntenä.

”Syö miestä rotan lailla”

Päävalmentaja Jarkko Wiss harmitteli tehottomuutta viimeisellä kenttäkolmanneksella.

 – Olen erittäin pettynyt lopputulokseen. Meillä on ollut vähän samanlaista ongelmaa tässä viime aikoina. Pelisuunnitelmamme toimi ihan hyvin. Oikeilla pelaajilla oli pallo riittävän pitkiä aikoja. Olimme mielestäni vaarallisia tilanteenvaihdoissa eteenpäin, mutta olemme paljon puhuneet siitä, että meidän pitää totta kai viimeistellä paremmin ja olla päättäväisempiä teknisessä suorituksessa, Wiss toteaa.

Nuori joukkue on saanut maksaa oppirahoja moneen kertaan.

 – Meidän pitää siis viimeistellä omat tilanteenvaihdot. Nyt pysäytämme pallon boksin reunalla ja sitten juoksemmekin kotia kohden. Tänään tökkäsimme pallon vielä itse omiin. Sen takia esitys harmittaa. Kun joukkueen keski-ikä aloituksessa on 22 ja vähän päälle, niin kyllähän se syö nuorta joukkuetta rotan lailla, Wiss kuvailee.

RoPS – Ilves  2 – 0 (0 – 0)

79min Miettunen (oma maali) 1-0
88min Lingman 2-08
Ilveksen kokoonpano

kentällä:

45 Noubissi
20 Tamminen
10 Ala-Myllymäki
8 Järvinen -> 75min 9 Mettälä
25 Thiaw
14 Siira (c)
19 Rannankari -> 80min 29 Haarala
3 Tomas -> 50min 5 Tanska
16 Miettunen
6 Ojala
12 Luukkanen (mv)

vaihdossa:

1 Hilander (mv)
4 Aspegren
7 Hyökyvirta
2 Moundi
Seuraava kotiottelu

Veikkausliiga: Ilves – PS Kemi
su 22.7. klo 17:00 Tammelan stadion

Eurooppa-liiga: Ilves – PFC Slavia Sofia
to 12.7. klo 19:00 Telia 5G areena (Helsinki)

Lipunmyynti »
Otteluraportit tarjoaa POAS


Pirkan Opiskelija-asunnot on Tampereen kaupungin omistama osakeyhtiö, jolla on tällä hetkellä reilu 30 talokokonaisuutta kaupungin eri osissa. Asunnot on tarkoitettu peruskoulun jälkeisissä oppilaitoksissa opiskeleville sekä alle 30-vuotiaille työssäkäyville nuorille.

Lue lisää:
poas.fi »Lue myös