Raportti: Ilves ja Inter tasasivat pisteet

Nuoruuden innolla

Ilves ja FC Inter pelasivat lauantai-iltapäivällä vauhdikkaan ottelun, joka olisi voinut kääntyä kumman eduksi vain. Lopulta pisteet jaettiin 1-1-tuloksella, kun Ilari Mettälä ja Arttu Hoskonen onnistuivat maalinteossa.

Ilves marssitti kentälle sangen nuoren kokoonpanon. Viisi seuran omaa kasvattia pääsivät avaukseen, joista 18-vuotias Santeri Haarala ja 17-vuotias Tariq Kazi nuorimmaisina. Kaksikko esiintyi ensiminuuteista alkaen kypsästi.

Interin kokenut ryhmä ei päästänyt kotijoukkuetta helpolla. Sinimustat olivat sähäkkinä liikkeellä ja hallitsivat lievästi peliä. Avausjakson paras maalipaikka avautui hyvän seinäsyöttökuvion päätteeksi Lassi Viholaiselle, mutta maalivahti Mika Hilander ja toppari Diogo Tomás blokkasivat laukauksen yhteistuumin.

Lähelle maalia päästiin siinä mielessä, että Haarala kolisteli ylärimaa, tosin kyseessä oli vain suora kulmapotku maalin katolle. Kertaalleen pallo päätyi jo turkulaisten maalin sisäpuolellekin, mutta tilanne tuomittiin paitsioksi. Inter-puolustaja Daniel Kamy selvisi säikähdyksellä ilman omaa maalia.

Toisen jakson edetessä Ilves piristyi silmiin nähden ja vyörytti hyviä hyökkäyksiä yksi toisensa perään. Palkinto saatiin 67. minuutilla. Juuri vaihdosta sisään tulleet Eero Tamminen ja Ilari Mettälä pelasivat hyvin yhteen. Edellinen keskitti ja jälkimmäinen tykitti suoraan ilmasta tarkan kudin verkon perukoille. Komea 1-0-maali oli Mettälän liigauran ensimmäinen.

Kotijoukkueen vahva hallinta kuihtui kasaan muutamaa minuuttia myöhemmin. Helpon oloinen keskityspallo tuotti päänvaivaa, kun paitsioliputustakaan ei näkynyt. Kommunikaatiokatkos puolustuksen ja maalivahdin välillä johti pallon ajautumiseen suoraan Arttu Hoskoselle, jolla oli helppo työ putata pallo tyhjiin.

Ottelun loppua kohden Inter nosti laitalinkkejään ylemmäs. Samalla tupsukorvat joutuivat ajoittain pulaan alakerrassa. Vetoja viuhui kohti Hilanderin maalia, mutta lopulta kotivoitto oli lähempänä toteutua.

Maalinedustahässäkän päätteeksi Iiro Järvinen ajoi pallon kanssa rangaistusalueen sisään. Ivan Sesar taklasi Järviseltä jalat alta ja pallo vietiin pilkulle. Inter-vahti Jere Koponen kuitenkin venytti itsensä Lauri Ala-Myllymäen rangaistuspotkun tielle. Tilanne oli ottelun viimeinen ja pisteet jaettiin 1-1-tuloksella.

 – En ollut tyytyväinen ensimmäisen jakson peli-ilmeeseen. Puhuimme paljon siitä, että millaisia vastustajia kaverilla on alakerrassa. Pelasimme palloa kuitenkin jalkaan ja aloitteet selustaan puuttuivat. Toisella jaksolla selkeytimme systeemiä. Saimme luotua painetta ja johtoaseman, päävalmentaja Jarkko Wiss kertaa.

 – 1-0-maalin jälkeen se, mitä tapahtui kentällä, on tavallaan anteeksiantamatonta. Lähdimme peruuttelemaan lähelle boksia ja odottelimme, että koska saamme pallon lähelle maalialuettamme. Sitten lahjoitimme maalin ja nousimme uudelleen kilpailuun mukaan taistelemaan voitosta. Joskus pilkut menevät sisään, joskus ei. Siitä ei voi syytellä vetäjää.

 – Kokonaisuudessaan vähän hengetön esitys. En ole tyytyväinen siihen terävyyteen ja haluun, millä pelaajat kävivät kaksinkamppailuja. Jonain toisena päivänä tasapeli Interiä vastaan voisi tuntua hyvältä, mutta tänään ei, Wiss harmittelee.


Ilves – FC Inter  1 – 1  (0 – 0)

67min Mettälä 1-0
75min Hoskonen 1-1

IS-tähdet:
*** Ilari Mettälä
** Jere Koponen
* Lassi Viholainen

Yleisömäärä:
22628
Ilveksen kokoonpano

kentällä:
#1 M. Hilander (mv) (c)
#22 T. Kazi
#5 J. Tanska
#3 D. Tomas
#4 F. Aspegren
#8 I. Järvinen
#25 I. Thiaw -> 79min #6 M. Ojala
#10 L. Ala-Myllymäki
#14 T. Siira -> 66min #9 I. Mettälä
#29 S. Haarala -> 66min #20 E. Tamminen
#21 N. Jokelainen

vaihdossa:
#7 E. Hyökyvirta
#32 J. Tuominen (mv)
#16 T. Miettunen
#19 T. Rannankari
Seuraava kotiottelu

Ilves – PS Kemi
su 22.7. klo 17.00 Tammelan stadion
Lipunmyynti »
Otteluraportit tarjoaa POAS


Pirkan Opiskelija-asunnot on Tampereen kaupungin omistama osakeyhtiö, jolla on tällä hetkellä reilu 30 talokokonaisuutta kaupungin eri osissa. Asunnot on tarkoitettu peruskoulun jälkeisissä oppilaitoksissa opiskeleville sekä alle 30-vuotiaille työssäkäyville nuorille.

Lue lisää:
poas.fi »Lue myös

Haastajasarja käyntiin Valkeakoskella – ”Avainasiat, oikeastaan koko loppusyksyyn…” haastattelussa päävalmentaja Lehtonen

Haastajasarja käyntiin Valkeakoskella – ”Avainasiat, oikeastaan koko loppusyksyyn…” haastattelussa päävalmentaja Lehtonen

Tampereen Ilves aloittaa Veikkausliigassa sijoille 7-12 sijoittuneiden joukkuiden kesken pelattavan Haastajasarjan. Ilves tippui pääsarjan runkosarjaosuuden viimeisen kierroksen jälkeen sijalle 10. Loppusarjan viidestä ottelusta ensimmäisessä eteen osuu vierasmatka,...