Raportti: Ilves haki pitkältä vierasmatkalta ansaitun voiton

Ilves-puolustajat saivat kiitellä toisiaan onnistuneen iltapuhteen jälkeen

Ilves kohtasi tiistai-iltana PS Kemin Sauvosaaren kentällä. Marius Noubissi teki väsymätöntä työtä hyökkäyksessä ja laukoi hanakasti. Noubissi avasi maalihanat ja Lauri Ala-Myllymäki kaunisteli luvut Iiro Järvisen hienosta esityöstä. Oma pää pysyi puhtaana, joten Ilves haki vakuuttavan 2-0-vierasvoiton Kemistä.

1. jakso

Ilves oli vastustajaa pykälän verran terävämmällä jalalla liikkeellä ensiminuuteista lähtien. Toppari Diogo Tomás otti aloitteellista roolia ja antoi mallikkaan chippisyötön kemiläisten linjan taakse. Tavanomaista ylempänä pelannut laitapelaaja Matias Ojala kirmasi palloon, mutta hänet taklattiin kumoon aivan rangaistusalueen rajalla ennen laukausta. Seuranneesta vapaapotkusta 18-vuotias Ilves-kasvatti Santeri Haarala haki suoraa ratkaisua yläkulmaa kohden. Veto viuhui kuitenkin yli.

Parempi onni laukauksensa kanssa kävi Marius Noubissilla. Yhden ottelun huilin jälkeen kamerunilaishyökkääjä palasi väkevästi kokoonpanoon. Vartin pelin kohdalla Noubissi harhautti lähimmän puolustajan sivuun ja haki sijoitusta takakulmaan. Sauvosaaren laikukas nurmi teki tepposet maalivahti Oskari Forsmanille. Pallo pomppasi käsien kautta maaliin ja Ilves siirtyi 1-0 -johtoon.

Suoraviivainen kotijoukkue pyrki siirtämään pelin painopistettä omalta alueeltaan pitkillä palloilla. Punapaitojen kärkipelaajana kirmasi alati vaarallinen Juho Mäkelä. Pääpalloja hänen ulottuviltaan napsivat alakerran hongankolistajat Jani Tanska ja Diogo Tomás hyvällä onnistumisprosentilla. Jälkimmäinen oli lähellä onnistumista myös hyökkäyspäässä, mutta Tomás ei aivan ehtinyt puskea Matias Ojalan keskitystä takatolpalta sisään.

Kemin pitkät pallot olivat tuottaa tulosta avausjakson loppuhetkillä. Kolme maalia tällä kaudella iskenyt ja vahvassa vireessä oleva Keaton Isaksson oli jälleen sähäkkänä oikealla laidallaan. Hän jatkoi korkean pallon päällään keskustaan Justus Lehdolle, joka laukoi suoraan volleysta vihaisen laukauksen pystypuuhun.

2. jakso

Toisen jakson alkajaisiksi molemmilla joukkueilla oli hyviä aihioita lisämaalien luontiin. Lauri Ala-Myllymäki pääsi seinäsyötöllä etenemään hyökkäysalueelle. Hän vapautti Noubissin vetopaikkaan, mutta laukaus epäonnistui. Hetkeä myöhemmin Mäkelälle avautui pitkän sivurajaheiton jälkeen vetopaikka vitosen alueen tuntumasta. Tanska ja Tomás ehtivät jälleen hätiin ja he yhdessä blokkasivat yrityksen lähietäisyydeltä.

Keltavihreiden nuoret keskikentän toivot Lauri Ala-Myllymäki ja Iiro Järvinen väläyttelivät hyviä kuteja, jotka eivät kuitenkaan suuntautuneet maalia kohden. Ala-Myllymäen kierteinen veto kaartoi niukasti tolpalta ohi ja Järvinen kolisutti ylähirttä. Kaksikko oli kuitenkin pian saava täysosuman.

71. peliminuutilla Iiro Järvinen hämmästytti kemiläisiä. Ottelun parhaaksi pelaajaksi valittu Järvinen piti palloa ja kierteli punapaitoja kuin pujottelukeppejä. Seuraavaksi hän lähetti millintarkan läpisyötön toppareiden selän taakse. Lauri Ala-Myllymäki ajoitti pystyjuoksunsa hyvin ja kävi tuikkaamassa yhdellä kosketuksella Ilveksen komean 2-0 -maalin.

Ottelun loppu oli rikkonainen, eikä kotijoukkue saanut peliään rullaamaan parhaalla mahdollisella tavalla. Kavennusmaalia ei nähty, joten Ilves piti maalinsa puhtaana toisen kerran peräkkäin. Ansaitut kolme pistettä siivittivät tamperelaiset viidenneksi sarjataulukossa. PS Kemi jatkaa sarjajumbona.

Ilves teki ryhtiliikkeen

Päävalmentaja Jarkko Wiss oli tyytyväinen voitosta ja parantuneesta taisteluilmeestä.

 – Otimme Maarianhaminan reissusta opiksemme ja nyt teimme tarvittavan työn, ettei pitkälle kotimatkalle tarvitse lähteä tyhjin käsin. Esityksemme oli tänään uhrautuva ja aggressiivinen. Kaksinkamppailuita voitettiin. Olosuhteet olivat haastavat, mutta uskalsimme myös liikutella palloa maassa ja pelata eteenpäin rohkeasti. Se pidensi vastustajan välimatkoja. Ajatus pysyi koko ajan mukana pelissämme.

 – Ensimmäinen maalimme oli toki hieman onnekas pomppu, mutta toinen maali oli osoitus hyvästä ja harkitusta vastaiskusta. Iiro teki siinä hienon esityön ja Laurilta hyvä viimeistely, Wiss kiittelee.

Iiro Järvinen kuvaili illan toista maalia omasta näkökulmastaan.

 – Kakkospallo putosi kuudelletoista ja näin, että tyhjää tilaa on aika paljon. Pari kikkaa ja syöttökin onnistui tällä kertaa. Ihan hyvä, että sain itsekin kaivattuja tehoja aikaiseksi. Nämä olivat todella tärkeät kolme pistettä meille parin voitottoman pelin jälkeen, Järvinen toteaa.

Ottelun viimeisillä hetkillä kemiläisistä Jacob Esposito taklasi pallontavoittelutilanteessa kovaa laitapakki Tuomas Rannankaria, joka sai polvesta kylkeensä kivuliaan näköisesti.

 – Meillä oli vielä yksi vaihto jäljellä, joten oli syytä ottaa Tuomas vaihtoon varmuuden varalta. Isku oli kova, mutta kyse ei tuskin ole kolhua vakavammasta, Wiss kertoo lopuksi.

PS Kemi – Ilves  0 – 2  (0 – 1)

15min Noubissi 0-1
71min Ala-Myllymäki 0-2

Ilveksen kokoonpano

kentällä:
1 M. Hilander
19 T. Rannankari -> 89min 16 T. Miettunen
3 D. Tomás
5 J. Tanska
4 F. Aspegren
8 I. Järvinen
10 L. Ala-Myllymäki Lauri -> 82min 25 I. Thiaw
14 T. Siira
29 S. Haarala -> 78min 20 E. Tamminen
45 M. Noubissi
6 M. Ojala

vaihdossa:
21 N. Jokelainen
2 A. Moundi
7 E. Hyökyvirta
12 J. Luukkanen
Seuraava kotiottelu

Ilves – TPS
la 26.5. klo 15.00 Tammelan stadion
Lipunmyynti »
Otteluraportit tarjoaa POAS


Pirkan Opiskelija-asunnot on Tampereen kaupungin omistama osakeyhtiö, jolla on tällä hetkellä reilu 30 talokokonaisuutta kaupungin eri osissa. Asunnot on tarkoitettu peruskoulun jälkeisissä oppilaitoksissa opiskeleville sekä alle 30-vuotiaille työssäkäyville nuorille.

Lue lisää:
poas.fi »

Lue myös

Haastajasarja käyntiin Valkeakoskella – ”Avainasiat, oikeastaan koko loppusyksyyn…” haastattelussa päävalmentaja Lehtonen

Haastajasarja käyntiin Valkeakoskella – ”Avainasiat, oikeastaan koko loppusyksyyn…” haastattelussa päävalmentaja Lehtonen

Tampereen Ilves aloittaa Veikkausliigassa sijoille 7-12 sijoittuneiden joukkuiden kesken pelattavan Haastajasarjan. Ilves tippui pääsarjan runkosarjaosuuden viimeisen kierroksen jälkeen sijalle 10. Loppusarjan viidestä ottelusta ensimmäisessä eteen osuu vierasmatka,...