Raportti: IFK Mariehamn voitti taistelupelin kotonaan

Ilves ja IFK Mariehamn kävivät suoraviivaista kamppailua keväthelteessä. Tällä kertaa Ahvenanmaan ylpeys oli terävämpänä rangaistusalueen pallontavoitteluissa ja piti kolme pistettä kotikentällään.

Ottelu käynnistyi Ilveksen lievässä hallinnassa. Paras yritys maalia kohden aukesi laituri Eero Tammiselle, joka yritti kaukolaukauksella yllättää maalivahti Marc Nordqvistin etukulmasta. Maarianhaminalaissyntyinen maalivahti kuitenkin ennätti pallon tielle.

Toisessakaan päädyssä ei jääty toimettomiksi. Pienehkö pelikenttä mahdollisti todella nopeat vastaiskut. Ruotsalaishyökkääjä Pontus Åsbrink testasi kahteen otteeseen Ilves-vahti Mika Hilanderin refleksejä. Kovat laukaukset saatiin estettyä tolpan juuresta.

Kotijoukkue jatkoi vaarallisten maalipaikkojen luontia. Jatkuvat keskitykset rangaistusalueen sisään tuottivat harmaita hiuksia puolustukselle. Kuparinen rikkoutui avausjakson lopussa, kun Aleksei Kangaskolkka puski pallon maaliin Nicklas Maripuun antamasta kulmapotkusta 45. minuutilla.

Ilves jahtasi raivokkaasti tasoitusta toisella jaksolla. Monen maalinedustahässäkän jälkeenkään lisälukemia ei kuulunut. Uusi vahvistus Alim Moundi ja 18-vuotias Ilves-kasvatti Santeri Haarala pääsivät vaihdosta kehiin 65. minuutilla. Tuoreet jalat lisäsivät liikettä ja painetta valkopaitojen päädyssä.

Kärkipelaaja Marius Noubissin johdolla vierasjoukkue yritti saada hyökkäyksistään tulosta aikaiseksi. Peli oli suoraviivaista ja fyysistä painia. Ratkaisevilla hetkillä IFK:n kenttäpelaajat ehtivät aina blokkaamaan vetoja ja myös Nordqvist kesti hyvin maalillaan.

83. minuutilla Simon Silverholt kävi kaunistelemassa numerot kotijoukkueen eduksi 2-0. Hän otti Åsbrinkin keskityksen hienosti alas rinnallaan ja laukoi sielunsa kyllyydestä pallon verkon perukoille vitosen alueen kulmalta.

Aivan viimeisillä minuuteilla niin Tammisella kuin Kangaskolkalla oli vielä hyvät paikat lisäosumiin, mutta maalivahdit ehtivät käsineen väliin. Tamperelaiset lähtivät pitkälle kotimatkalle maaleitta ja pisteittä. Samalla joukkueet vaihtoivat päittäin paikkaa sarjataulukossa, Ilves on nyt seitsemäntenä ja IFK kuudentena.

Päävalmentaja Jarkko Wiss joutui pettymään joukkueensa alisuorittamiseen tänään.

 – Olin hyvin luottavainen tultaessa tähän matsiin. Uskoin siihen, että meiltä löytyy tarpeeksi henkistä kanttia olla valmiina tietyillä hetkillä taistelemaan Maarianhaminan kanssa, mutta täytyy myöntää, että ehkä minä arvioin oman joukkueeni väärin tänään.

 – Onnittelen Maarianhaminaa, mutta sanon silti, että tämä matsi oli meillekin ihan hyvin voitettavissa, jos me olisimme päässeet omalle tasollemme. Liian moni pelaaja yhtäaikaa ei pelannut sillä tarvittavalla tasolla, että Veikkausliigassa saisi pisteitä. Sen takia emme ansainneet tänään yhtään mitään, Wiss toteaa tyhjentävästi.

IFK M – Ilves  2 – 0  (1 – 0)

45min Kangaskolkka 1-0
83min Silverholt 2-0

Ilveksen kokoonpano

kentällä:

1 Hilander Mika (c) (mv)
3 Tomas Diogo -> 74min 21 Jokelainen Niklas
4 Aspegren Felipe
5 Tanska Jani
8 Järvinen Iiro -> 65min 29 Haarala Santeri
10 Ala-Myllymäki Lauri
14 Siira Tuure -> 65min 2 Moundi Alim
16 Miettunen Tatu
20 Tamminen Eero
25 Thiaw Issa
45 Noubissi Marius

vaihdossa:

12 Luukkanen Johannes (mv)
6 Ojala Matias
7 Hyökyvirta Eero
19 Rannankari Tuomas

Seuraava kotiottelu

Ilves – VPS
pe 18.5. klo 18.30 Tammelan stadion
Lipunmyynti »

Otteluraportit tarjoaa POAS


Pirkan Opiskelija-asunnot on Tampereen kaupungin omistama osakeyhtiö, jolla on tällä hetkellä reilu 30 talokokonaisuutta kaupungin eri osissa. Asunnot on tarkoitettu peruskoulun jälkeisissä oppilaitoksissa opiskeleville sekä alle 30-vuotiaille työssäkäyville nuorille.

Lue lisää:
poas.fi »

Lue myös