Otteluraportti: Ilves vs. SJK

Ilves pelasi sunnuntai-iltana ensimmäisen kotiottelunsa Tampereella. Ratinan Stadionille saapui Seinäjoen Jalkapallokerho, jonka kanssa tahkottiin tasaväkinen kamppailu. 1-1 päättyneessä koitoksessa molemmilla joukkueilla oli vahvat painostusjaksonsa.

SJK:n avauskokooonpanossa oli tamperelaisille sangen tuttuja hahmoja. Keskikentän kaksikko Emile Paul Tendeng ja Reuben Ayarna sekä kärkipelaaja Vahid Hambo ovat aiempina vuosina edustaneet keltavihreitä. Myös toiseen suuntaan on ollut liikennettä, sillä Ilveksen avauskentällisestä laitapuolustaja Felipe Aspegren ja laitahyökkääjä Eero Tamminen ovat takavuosina käväisseet SJK:n organisaatiossa.

1. jakso

SJK pelasi tänään seurahistoriansa toista kertaa Ratinan Stadionilla. Vierailijat saivat heti kylmää vettä niskaan. Ilves aloitti ottelun hurjalla tempolla ja piti käytännössä koko ensimmäisen vartin ajan pelin painopistettä hyökkäysalueellaan.

Ottelu ehti vanheta vain pari minuuttia, kun Issa Thiawille siunaantui avopaikka. Eero Tammisen antama kierteinen kulmapotku putosi vitosen alueen sisään, jossa Thiaw odotti ylhäisessä yksinäisyydessään. Senegalilainen kuitenkin puski ohi pelivälineestä.

Kotijoukkueen ei tarvinnut kauaksi aikaa jäädä nuolemaan näppejään, sillä avausmaali syntyi jo seuraavasta tilanteesta. Vasen pakki Tuomas Rannankari nousi hienosti laitaa pitkin ja keskitti kulmalipun tuntumasta pallon maalille. Takatolpalle unohtunut Marius Noubissi ei saanut voimakkainta kosketusta palloon, mutta pusku oli riittävän tarkka maalivahti Jesse Östin ohittamiseen.

Kerholla kesti pitkään saada avauspelinsä kuntoon. Keltapaitaiset puolustajat pitivät huolen, että peliä käydään heidän etupuolellaan. Kuvaavaa on, että SJK sai ensimmäisen laukauksen aikaiseksi vasta 36. minuutilla. Vahid Hambon kaukoveto oli lähempänä mennä sivurajasta yli, kuin maalia kohden.

Avausjakson loppua kohden puntit tasoittuivat. Joukkueiden kapteenit ottivat mittaa toisistaan; Mehmet Hetemaj väläytteli hyvää potkutekniikkaansa, mutta Mika Hilander koppasi pallon etukulmasta.

2. jakso

Päävalmentaja Tommi Kautonen sai heräteltyä puoliajalla joukkojaan, sillä SJK tuli uudella energialla pukukopista kentälle painostaen kotijoukkueen ahtaalle. Jaksojen alut olivat siis identtiset keskenään, mutta roolit kääntyivät päälaelleen.

Pelikellossa oli 48 minuuttia, kun Reuben Ayarna rankaisi vanhaa seuraansa. Mustapaidat purjehtivat keskialueelta yhden kosketuksen syöttökombinaatioilla Ilveksen rangaistusalueelle. Ayarnaa ei saatu ajoissa kuriin, ja hänen onnistui heikommalla oikealla jalallaankin sijoittaa pallo verkon perukoille. Tilanne tasoittui 1-1:een.

Kumpikaan osapuoli ei jäänyt jarruttelemaan, vaan johto-osumaa haettiin aktiivisesti päädystä päätyyn. Yksi parhaista paikoista aukesi vaihdosta sisään tulleelle Lauri Ala-Myllymäelle vapaapotkun jälkitilanteesta. Ala-Myllymäki tälläsi voimiensa kyllyydestä vastapalloon rangaistualueen rajalta. Kotiyleisön harmiksi veto suuntautui Östin syliin.

Ottelun loppua kohden keskityspallot yleistyivät lyhytsyöttöpelin kustannuksella. Seinäjokiset viljelivät korkeita palloja Ilveksen boksiin- Ulottuvat topparit Jani Tanska ja Diogo Tomas kuitenkin hallitsivat ilmatilaa.

Viime pelissä VPS:n vieraana Ilveksen Eero Hyökyvirta ja Niklas Jokelainen tulivat vaihdosta sisään ja loihtivat yhteispelillään hienon maalin ottelun loppuhetkillä. Sama meinasi toistua nyt Kerhoa vastaan, mutta tällä kertaa maalivahti sai torjuttua Jokelaisen hyvän vedon Hyökyvirran syötöstä.

Molemmilla joukkueilla oli omat hetkensä loistaa, mutta lisäosumia ei enää nähty. 1-1 -tulos ja tasapelipiste tuskin jäävät pahasti hiertämään kumpaakaan osapuolta.

Päävalmentajan tiivistys

Jarkko Wiss oli tyytyväinen joukkueensa pirteyteen ottelun alussa. Täyttä 90 minuuttia se ei kuitenkaan kantanut.

– Hyvä terävä aloitus meiltä. Sen jälkeen oma pallollinen pelaaminen lopahti aika pahasti. Kenttä oli tosi hidas. Heidän puolustajat ja keskikenttäpelaajat kontrolloivat ja hallitsivat palloa vähän paremmin. Pikkaisen väsähdimme. Emme enää päässeet iskemään iholle ja tietynlainen vaarallisuus katosi. Mutta kuitenkin meillä oli mahdollisuudet tehdä toinenkin maali. Heiltä tuli paha pallonmenetys (Jokelaisen loppuminuuttien paikka) ja muutamassa tilanteessa syöttöpallot kimpoilivat, Wiss toteaa.

 – En ole vieläkään ihan täysin tyytyväinen puolustuspelin organisointiin ja toimintaan, mutta saimme hyvää vastustajaa vastaan kuitenkin pisteen. En tiedä, tuntuiko sitten se, että SJK:lla on ollut kuusi päivää taukoa välissä ja meillä kolme. Toisaalta viimeksi Vaasalla oli yksi päivä vähemmän lepoa kuin meillä. Ehkä nämäkin jutut jonkun verran vaikuttavat loppupeleissä.

Ilves – SJK  1 – 1  (1 – 0)


Maalintekijät:

4min Noubissi 1-0
48min Ayarna 1-1

IS-tähdet:
*** Noubissi
** Hetemaj
* Thiaw

Yleisömäärä:
3179

Ilveksen kokoonpano

kentällä:

1 Hilander Mika (c) (mv)
4 Aspegren Felipe
5 Tanska Jani
3 Tomas Diogo
19 Rannankari Tuomas
29 Haarala Santeri -> 66min 21 Jokelainen Niklas
14 Siira Tuure -> 57min 10 Ala-Myllymäki Lauri
8 Järvinen Iiro
25 Thiaw Issa
20 Tamminen Eero
45 Noubissi Marius -> 78min 7 Hyökyvirta Eero

vaihdossa:

12 Luukkanen Johannes (mv)
17 Ba Abdoulaye
80 Onduku Gomo
16 Miettunen Tatu

Seuraava kotiottelu

Ilves – RoPS
ma 7.5. klo 18.30 Ratinan stadion
Lipunmyynti »

Otteluraportit tarjoaa POAS


Pirkan Opiskelija-asunnot on Tampereen kaupungin omistama osakeyhtiö, jolla on tällä hetkellä reilu 30 talokokonaisuutta kaupungin eri osissa. Asunnot on tarkoitettu peruskoulun jälkeisissä oppilaitoksissa opiskeleville sekä alle 30-vuotiaille työssäkäyville nuorille.

Lue lisää:
poas.fi »

Lue myös