Raportti: Ilves päätti kauden kotiottelut voittoon

Syksy synkkeni FC Lahden osalta entisestään sunnuntaina. Kotijoukkue Ilves merkkasi maalivelho Tucon ansiosta tulostaululle 1–0-lukemat. Molempien joukkueiden maalivahdit olivat tärkeässä roolissa siinä, että enempää osumia ei nähty.

 

AVAUSJAKSO

Haastajasarjan tilanteen kannalta ottelun merkitys pieneni lauantain tulosten myötä. FC Lahden karsijan paikka oli jo ennakkoon selvä ja Ilveksen haaveet Eurolopputurnaukseen yltämisestä haihtuivat myös, joten tamperelaiset pelaavat enää sijoista 9. ja 10.

Peli oli kaikesta huolimatta iloista ja vauhdikasta. Molemmat joukkueet olivat lähellä maalintekoa jo ensimmäisillä minuuteilla. Oiva Jukkola testasi Antonio Regueron refleksit, ja toisessa päässä avaukseen noussut Eetu Huuhtanen oli mies paikallaan. 19-vuotias veräjänvartija nollasi Matti Klingan ja Chinedu Geoffreyn vaaralliset yritykset tyylikkäästi.

Keskikentän kapellimestari Petteri Pennanen sai huseerata melko vapaasti keskikaistaa pitkin. Ilves vyörytti vaarallisia hyökkäyksiä useamman kappaleen. Regueron hyvät torjunnat pitivät pelin maalittomana, eikä toimettomaksi jäänyt virkaveli Huuhtanenkaan toisessa päädyssä.

Juuri ennen taukoa kuparinen kuitenkin rikkoutui. IS-tähtipörssiä johtava Pennanen otti syötönkatkon, haki syöttökuvion Eric Otengin kanssa ja siirsi pelivälineen Tucolle. Kamerunilaishyökkääjä ujutti pallon alakulmaan ja merkkautti itsensä maalitilastoihin toisessa ottelussa peräkkäin.

 

TOINEN JAKSO

50. minuutilla laitapuolustaja Tuomas Ollila oli lähellä kasvattaa kauden maalimääränsä jo seitsemään. Terävä kuti vasemmalta laidalta pysähtyi kuitenkin tolppaan.

Mustat kuhnurit väläyttelivät muutaman kerran pirteitä vastahyökkäyksiä, mutta pääosin kirivaihe jäi melko nuhaiseksi. Kaiken kaikkiaan kissapeto oli hallitsevampi osapuoli. Ilveksen edellinen kotivoitto oli ennen juhannusta niin ikään FC Lahtea vastaan. Kotiyleisö sai siis pitkästä aikaa tuulettaa päätösvihellyksen kajahtaessa.

Kierroksen aiemmissa otteluissa Ilveksen päävastustajat VPS ja IFK Mariehamn keräsivät myös kolme pistettä. Ilves pelaa siis kauden viimeisen ottelunsa enää kunniasta, kun viikon päästä on luvassa vierasreissu AC Oulun testiin.

 

KOUTSIN KOMMENTIT

Päävalmentaja Toni Kallion mukaan kierroksen aiemmat tulokset eivät vaikuttaneet joukkueen valmistautumiseen. Pelaajakierrätyksen sijaan fokus oli kurinalaisessa voittavassa pelaamisessa.

– Oli sarjataulukossa tilanne mikä tahansa, niin halusimme voittaa tänään. Tavoitteena oli päättää kotipelit kolmeen pisteeseen. Suhteellisen ehjä esitys, vaikka ensimmäisellä jaksolla olikin muutama lipsahdus. Eetu (Huuhtanen) hienosti hoiti ne, ja nolla pysyi omissa, Kallio mainitsee.

– Samalla myös meillä oli useita ihan laadukkaita maalipaikkoja. Tänään riitti yksikin maali voittoon, kun oma pää pidettiin puhtaana. Maalirikkaita pelejähän tällä kaudella on aiemmin riittänytkin, valitettavasti varsinkin omissa on soinut pelien loppuhetkillä. Siihen on kiinnitetty huomiota, joten hyvä nyt näin.

 

Tuco osui vanhaa seuraansa vastaan. (kuva: Jimi Soinila)

Ilves vs. FC Lahti  1 – 0 (1 – 0)

43′ Tuco 1–0


Kokoonpano:

12 Huuhtanen Eetu
2 Ollila Tuomas
5 Katz Kalle
8 Pennanen Petteri
11 Tuco
16 Miettunen Tatu (c)
22 Mäenpää Aapo
29 Jukkola Oiva
42 Meriluoto Kai -> 56′
49 Oteng Eric -> 84′
55 Yakubu Najeeb -> 70′

1 Leislahti Rasmus
6 Arifi Doni <- 56′
7 Patut Emmanuel
9 Parfitt-Williams Djair <- 84′
10 Larsson Adam
13 Siira Tuure <- 70′
15 Almen Mikael

Lue myös