Raportti: Ilves haki helposti täydet pisteet Helsingistä

Liigapaikkansa uusimista epätoivoisesti havitellut Idrottsföreningen Kamraterna isännöi Helsingissä Ilvestä keskiviikkona. Nopeasti kävi selväksi, että keltavihreät olivat niskan päällä.

 

AVAUSJAKSO

Kotijoukkueen päätykatsomon suuri lakana tekstillä ”Hävetkää!” kertoi paljon HIFK:n tilanteesta niin kentällä, kuin sen ulkopuolella. Urheilullisesti punapaitojen ilta synkkeni entisestään, kun Ilves siirtyi johtoon jo 6. peliminuutilla. Petteri Pennanen antoi seinäsyötön rangaistusalueen rajalla ja ruotsalaisvahvistus Adam Larsson sai kääntölaukauksen aikaiseksi. Pallo viuhui vastustamattomasti alakulmaan.

Lisää oli luvassa. Tuomas Ollila peippaili vasenta laitaa pitkin ja jätti punapaitoja taakseen pujottelukepeiksi. Syöttö keskustaan tavoitti vapaana päivystävän Eric Otengin, joka sijoitti pallon helposti tyhjänä ammottavaan takakulmaan. Hetkeä myöhemmin HIFK-kapteeni Sakari Mattila menetti palloja liikaa keskialueella, ja lopulta Pennanen rankaisi. KuPS-kasvatti kiskaisi tilanteenvaihdon jälkeen hurjan kudin boksin ulkopuolelta aivan yläkulmaan, ja peli oli jo 0–3.

Varjojen rajamailla pelanneen kotijoukkueen toivonkipinä heräsi vielä juuri ennen taukovihellystä. Didis Lutumba-Pitah nousi vasemmalta laidalta boksiin taiturimaisesti ja syötti takaviistoon Roman Eremenkolle. 73 A-maaottelun kokemuksella Eremenko naulasi pallon reppuun vähäeleisen tyylikkäästi.

 

TOINEN JAKSO

Tauon jälkeen kotijoukkueen verkkainen kävely jatkui. 47. minuutilla parikymppinen Ilves-kasvatti Oiva Jukkola kuljetti keskikaistaa, laukoi, otti riparin takaisin itselleen ja upotti lopulta pallon punapaitojen keskeltä rysään. 1–4-tilanteessa kotijoukkueen oljenkorret kävivät äärimmäisen lyhyiksi.

Ennen kuin peli ehti vanheta tunnin merkin kohdalle, pääsi aina tyylikäs HIFK-ikoni Jukka Halme kentälle. Edes 37-vuotiaan ”Bragun Gattuson” läsnäolo ei pelastanut punapaitoja. Syysilta pimeni Töölössä, eikä jälkipolville jäänyt paljoa kerrottavaa. Reilun tunnin pelin jälkeen puolustus liukasteli, ja HJK:sta alunperin lainalle saapunut Kai Meriluoto iski läpiajosta tilanteeksi 1–5.

 

KOUTSIN KOMMENTIT

Päävalmentaja Toni Kallio ei halua tuudittautua siihen, että voitto tuli tänään itsestään.

En halua sanoa, että kyseessä olisi ollut helppo voitto. Kyllä me itse ansaitsimme nämä pisteet etenkin ensimmäisen jakson ja toisen jakson alkujen perusteella. Mitään emme ilmaisiksi saaneet, Kallio paaluttaa.

Olimme valmistautuneet hyvin ja ennen peliä kopissa aisti sen, että todella haluamme voittaa. 3–0-johdon jälkeen olisi ollut hyvä pitää nollat omissa, mutta sitten tuli harmittava takaisku. Puoliajalla kävimme läpi sitä, että on tärkeää jatkaa siten, kuten aloitimme koko matsin. 1–4-maali oli ratkaiseva, jolloin kaverilta loppui työnteko.

Jobinpostia tilanteeseen tuo se, että korttitilin täyttymisen takia Petteri Pennanen ja Doni Arifi ovat pelikiellossa loppuviikon osalta.

Hymyilyttäisi enemmän, jos näitä pelikieltoja ei olisi tullut. Kyllä tässä jokaisen työpanos tarvitaan aivan maksimiin, että saavutamme vähintäänkin kahdeksannen sijan.

 

Tuomas Ollila taituroi, Sakari Mattila seuraa katseellaan. (kuva: Jimi Soinila)

HIFK vs. Ilves  1 – 5 (1 – 3)

6′ Larsson 0–1
29′ Oteng 0–2
34′ Pennanen 0–3
40′ Eremenko 1–3
47′ Jukkola 1–4
62′ Meriluoto 1–5

 

Kokoonpano:

1 Leislahti Rasmus
2 Ollila Tuomas
5 Katz Kalle
8 Pennanen Petteri
10 Larsson Adam -> 78′
13 Siira Tuure -> 84′
15 Almen Mikael
29 Jukkola Oiva -> 78′
42 Meriluoto Kai -> 68′
49 Oteng Eric
55 Yakubu Najeeb -> 78′

12 Huuhtanen Eetu
6 Arifi Doni <- 78′
7 Patut Emmanuel <- 84′
11 Tuco <- 68′
14 Jäntti Teemu <- 78′
16 Miettunen Tatu <- 78′
30 Moussa Yusif

Lue myös