Raportti: Ilves jäädytti sarjakärki KuPS:n kylmäksi

Suomen cupin finaaliin tiensä raivannut ja Veikkausliigaa johtava Kuopion Palloseura oli melko aseeton lauantai-iltana, kun Ilves vieraili Mölymäellä. Toni Kallio uudisti kokoonpanoa reilulla kädellä ja asetteli miehistönsä tiukkaan puolustusmuotoon. Tasapelipiste on mainio tuliainen vaikeasta vierasreissusta.

 

AVAUSJAKSO

Kuopion Palloseuraa 195 virallisessa ottelussa edustanut Petteri Pennanen palasi kasvattiseuransa kotistadionille vierasjoukkueen paidassa ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2014. KuPS:n ja Ilveksen edellisessä kamppailussa huhtikuussa Pennanen iski joukkueensa ainoan maalin KuPS:n 2–1-vierasvoittoon päättyneessä ottelussa

22. minuutilla palloa luudittiin keltavihreiden maaliviivan tuntumassa. Seuran omat topparikasvatit Diogo Tomás ja Tatu Miettunen olivat tällä kertaa vastakkaisilla puolilla ottamassa toisistaan mittaa, ja jälkimmäinen selvisi siinä mielessä voittajana, että maali jäi syntymättä. Tomásin lähentely jäi yhdeksi harvoista hetkistä, kun KuPS sai pallon vaarallisesti boksiin.

Muutama minuutti ennen taukovihellystä kissapeto sai pallon sysättyä pallon KuPS-maaliin Pennasen antamasta kulmapotkusta. Kapteeni Miettunen kävi siirtämässä vitosen alueelta pelivälineen sisään, mutta maali hylättiin ilmeisesti Kalle Katzin liian rajujen paritanssiliikkeiden takia, ja kompastelleet keltamustat saivat tilanteesta vapaapotkun.

 

TOINEN JAKSO

Tunnin pelin jälkeen Ilveksen nuori maalivahti Eetu Huuhtanen koki kovia. Pallo jäi pallontavoittelutilanteessa jo turvallisesti liimanäpin hyppysiin, mutta kömpelösti tilanteeseen sännännyt Daniel Carillo talloi nappulakenkänsä pohjan Huuhtasta ohimoon. Hetken paikkailujen jälkeen Rasmus Leislahti otettiin varotoimenpiteenä tolppien väliin. Carillo selvisi ainoastaan keltaisella kortilla.

Kokonaisuudessaan tupsukorvat tekivät keltamustat todella aseettomiksi. Ilves puolusti matalassa blokissa, eikä maalinteko ollut lopulta kovinkaan lähellä. Ennakkoon ajateltuna tasapelipiste Kuopiosta on kova saavutus. 0-0-tulos kuitenkin samalla varmistaa sen, että KuPS jatkaa toistaiseksi sarjakärjessä, ja Ilves jää Mestaruussarjan ulkopuolelle Haastajasarjaan.

 

KOUTSIN KOMMENTIT

Päävalmentaja Toni Kallio koki, että asetettu tavoite saavutettiin. Seitsemän muutosta edellisestä Haka-pelistä tuntui herättelevän joukkuetta.

Kuten ennen peliä mainitsin, niin nyt oli oikeastaan ensimmäistä kertaa tällä kaudella tilanne, jossa oli lähes koko joukkue käytettävissä. Jokainen pelaaja oli myös harjoituksissa hyvä tällä viikolla. Kokoonpanoa oli vaikea valita, mutta päädyimme tähän pelisuunnitelmaan.sen perusteella, että puolustamme tiiviisti.

Samalla tavoitteena oli päästä nopeasti eteenpäin. Siinä vähän jäimme jalkoihin. Se oli KuPS:n hyvyyttä, he liikuttivat pallo nopeasti ja pakottivat meidät alemmas, kuin mitä olisimme halunneet, Kallio analysoi.

Ikävän päävamman saanut Eetu Huuhtanen sai vastuuta avauksen paikan arvoisesti toista kertaa tällä kaudella, mutta valitettavasti hän joutui jättämään kentän.

Eetu joutui sairaalaan paikattavaksi ja kontrolliin. Hän on kuitenkin ihan tolpillaan, että ei siinä pitäisi olla pahasti käynyt. Lähdemme häntä nyt hakemaan, myöhemmin tiedämme tilanteen tarkemmin, Kallio kertoo.

Mestaruustaistelu sai jälleen uuden käänteen, kun KuPS ei päässyt kolmen pisteen karkumatkalle HJK:sta. Ilves jää alempaan loppusarjaan, mutta eurocup-paikka on yhä mahdollinen.

Olemme tyytyväisempiä pisteeseen, kuin kotijoukkue. Nollapeli oli meillä tavoitteena, ja sitä kautta oli mahdollisuudet taistella pisteistä. Muutama hyökkäystilannekin luotiin. Oman pään pitäminen puhtaana antaa sauman taistella voitosta jopa kärkiporukoita vastaan.

Seiskasijasta haluamme pelata loppukaudella. Kahdeksaskin sija voi riittää europaikasta karsimiseen, se nyt vielä riippuu cupin finaalin tuloksestakin. Joka tapauksessa peli kerrallaan mennään, ja tämän päivän tulos antaa uskoa, että voimme taistella tasaväkisesti kovia joukkueita vastaan.

 

Petteri Pennanen teki paluun Mölymäelle. (kuva: Jimi Soinila)

KuPS vs. Ilves  0 – 0

 

Kokoonpano:

5 Katz
8 Pennanen
9 Parfitt-Williams <- 75′
10 Larsson
12 Huuhtanen (mv) <- 60′
13 Siira <- 60′
16 Miettunen (c)
22 Mäenpää
30 Moussa
42 Meriluoto <- 75′
55 Yakubu

1 Leislahti (mv) -> 60′
2 Ollila -> 75′
6 Arifi -> 60′
7 Patut
11 Tuco -> 75′
15 Almen
29 Jukkola

Lue myös