Raportti: Ilves sai tuta VPS:n maalintekovoiman

Vaasan Palloseura isännöi Ilvestä ja otti liigakauden ensimmäisen kotivoittonsa. Jussi Nuorelan suojatit ovat tehneet eniten maaleja koko sarjassa, eikä tamperelaisilla ollut tänään antaa vastusta vaasalaisten tulivoimalle.

 

AVAUSJAKSO

Vaasan seudulla pitkään vallalla ollut taktiikka lyhytsyöttöpelistä näytti voimaansa lauantai-iltapäivänä. Ilves antoi korkeaa prässiä, mutta Vepsu sai purettua painetta lyhyillä terävillä syötöillä luoden pikkuhiljaa tilaa etenemiseen. Kissapeto ei kuitenkaan häkeltynyt, vaan pääsi usein pallonriistoon viimeistään omalla kenttäpuoliskollaan.

Kymmenen minuuttin pelin jälkeen vetoja alkoikin viuhua molemmissa päissä kenttää. Kotijoukkue aloitti maalinteon 19. minuutilla, kun kulmapotkutilanteessa pallo osui Mikael Alménin käteen. Tuomitun rangaistuspotkun toimitti perille ”Viialan pommittaja” Kalle Multanen. Osuma oli ex-ilvesläiselle jo kauden yhdeksäs.

Alle kymmenen minuuttia myöhemmin Aleksi Pahkasalon lähettämä kulmapotku tuotti jälleen tulosta. Juhani Pikkarainen pääsi puskemaan pallon maan kautta maalin kattoon. Tällä kertaa puolustajat eivät ennättäneet estämään pelivälineen lentorataa millään ruumiinosalla.

Vielä ennen taukoa Pahkasalo pääsi merkkauttamaan nimensä myös maalintekijätilastoon. Tuco antoi syvällä omalla alueella syöttövirheen, johon Multasen johdolla mustavalkoiset iskivät ahneina kiinni. Pahkasalo sai nopeasti jalan vapaaksi boksin kaarella ja niittasi tarkan kudin alakulmaan ohi voimattoman Rasmus Leislahden. Maali oli vaasalaisille jo kauden 35.

 

TOINEN JAKSO

Keltavihreiden takaa-ajo ei muodostunut kovin aggressiiviseksi, kun ”Raita” pystyi hidastamaan ja rikkomaan peliä. Tempo hidastui, pitkänhuiskeat vepsulaiset voittivat pääpalloja hyvällä prosentilla ja kotijoukkueen maalilla Teppo Marttinen sai olla melko rauhassa. 3–0-johtoasema oli turvallinen, vaikka Vaasassa ei ainuttakaan kotivoittoa tällä liigakaudella oltu vielä nähty.

Lopussa Petteri Pennasen kaukolaukaus oli painua verkon perukoille, kun napakka kuti otti kimmokkeen eteen syöksyneestä toppari Kareem Mosesista. Marttinen sai kuitenkin venytettyä näppinsä eteen ajoissa. Toisessa päädyssä Tete Yengillä oli varaa tuhlailla avopaikastakin pallo sivuverkkoon.

Positiivista oli teini-ikäisten Ilves-kasvattien Noel Hasan ja Leo Kyllösen hyvät otteet ja pelikokemuksen kerryttäminen. 0–3-tappio on kuitenkin tyly siinäkin mielessä, että VPS nousee sarjataulukossa ohi paremman maalieron turvin. Toni Kallion suojatit ovat nyt yhdeksäntenä. Eroa kuuden parhaan joukkoon on kuitenkin vain kaksi pistettä.

 

VPS oli niskan päällä. (kuva: Jimi Soinila)

VPS vs. Ilves  3 – 0 (3 – 0)

19′ Multanen 1–0
27′ Pikkarainen 2–0
37′ Pahkasalo 3–0

 

Kokoonpano:

1 Leislahti Rasmus
2 Ollila Tuomas -> 60′ 49 Oteng Eric
6 Arifi Doni
8 Pennanen Petteri
10 Larsson Adam
11 Tuco
15 Almen Mikael
16 Miettunen Tatu
17 Tabi Manga -> 60′ 13 Siira Tuure
23 Hasa Noel -> 67′ 25 Kyllönen Leo
42 Meriluoto Kai -> 67′ 32 Loa Loa Patrick

12 Huuhtanen Eetu
14 Jäntti Teemu
21 Bushara Badreddine

Lue myös