Raportti: Kaksijakoinen ottelu Lahdessa päättyi tasatulokseen

FC Lahti on aina ollut voittamaton kotonaan liigapeleissä, kun Ilves saapuu vieraaksi. Tänä heinäkuisena perjantai-iltana sama kirous jatkui. Kai Meriluodon osumalla vierailijat olivat pitkään kiinni kolmessa pisteessä, mutta Ilvestä kauden 2017 edustanut Teemu Penninkangas toi kuhnurit tasoihin.

 

AVAUSJAKSO

Hyppyrimäkien juurella Ilves hyökkäsi kovaa lahtelaisten kimppuun. Ensimmäisen viisiminuuttisen pallo pyöri lähes pelkästään kotijoukkueen päädyssä, eivätkä kovaa prässänneet keltavihreät antaneet senttiäkään ylimääräistä tilaa. Lahtelaisten pelinavaaminen oli jäässä, esimerkiksi ex-ilvesläinen Teemu Penninkangas oli suurissa vaikeuksissa omille syöttämisessä.

Tucolla oli tuhannen taalan paikka puskea pallo avopaikasta rysään, mutta tarkkuus puuttui. Hetkeä myöhemmin virkaveli Kai Meriluoto näytti mallia, kun Petteri Pennanen alusti hänet hyvälle sektorille. 19-vuotias hyökkääjä peippaili jalan vapaaksi ja upotti pallon napakasti alakulmaan. Kokoonpanoon palanneelle Meriluodolle osuma oli kauden seitsemäs.

Hyökkäysnelikko Pennanen, Meriluoto, Tuco ja Adam Larsson rakensi hyviä aihioita. Tupsukorvilla oli varaa pienimuotoiseen tuhlailuunkin. Vetopaikkoja avautui vasemmalta ja oikealta, mutta ruuti oli kosteaa. Kotijoukkue sinnitteli ja sai pidettyä takamatkan yhdessä maalissa, joka olisi vielä kirittävissä kiinni.

 

TOINEN JAKSO

Mustat kuhnurit tulivat uudella draivilla toiselle nelivitoselle. Mikko Mannilan suojatit loivat kasvavaa uhkaa Ilves-maalille. 72. minuutilla tasoitus oli erittäin lähellä, kun Kevin Kouassivi-Benissan karkasi läpiajoon oikealta laidalta. Maalivahti Rasmus Leislahti ei kuitenkaan häkeltynyt, vaan peitti vedon itsevarmasti.

Hetkeä myöhemmin Chinedu Geoffreyllä ammotti hetken aikaa tyhjä maali edessään kulmapotkun jälkitilanteessa, mutta keltapaidat blokkasivat ja kestivät paineen. Viimeinen puolituntinen on viime aikoina ollut Ilvekselle kantona kaskessa, eikä helppoa ollut nytkään.

79. minuutilla vierailijoilta vedettiin matto jalkojen alta. Ryhtiliikkeen tehnyt Penninkangas nostettiin hanakasti boksiin erikoistilanteissa. Yli 190-senttinen puolustajamörkö kiitti Kouassivi-Benissania nappikeskityksestä ja puski pallon väkevästi yläriman kautta pömpeliin.

Lopulta 1–1-tasatulos tuntuu pelitapahtumiin nähden melko oikeutetulta, joskin ottelun kuva oli sangen kaksijakoinen. Ilves vei avausjaksoa mielinmäärin, Lahti oli enemmän kuskin paikalla lopussa.

 

KOUTSIN KOMMENTIT

Päävalmentaja Toni Kallio on pettynyt mies, kun voitto valui jälleen sormien välistä.

Avausjaksolla olimme aggressiivisia ja menimme pallon kanssa hyvin eteenpäin. Yksi tai kaksikin lisämaalia olisi siinä voinut syntyä ja se tietysti olisi helpottanut. Puolen tunnin jälkeen alkoi ongelmia kertyä, liike ja rohkeus ylöspäin hiipuivat, Kallio kertoo.

Toinen jakso oli sekava. Muutama ihan hyvä tilanteenvaihto, joilla päästiin etenemään, mutta kokonaisuudessa jäimme jalkoihin. Keskitykset leijailivat suoraan veskarille sen sijaan, että oltaisiin tehty valinta pallon rauhalliseen liikuttamiseen. Olisi pitänyt pystyä itse huilata pallon kanssa ja juoksuttaa lahtelaisia. Jälleen kerran johtoasema hupeni.

Pukukopissa on tuumauksen paikka, ennen ensi viikon VPS-vierasottelua.

Vaikea sanoa, että mistä arkuus johtuu. Tämä täytyy käydä pelaajien kanssa tarkemmin läpi.

 

Sydämiä kotiin. (kuva: Jimi Soinila)

FC Lahti vs. Ilves  1 – 1 (0 – 1)

11′ Meriluoto 0–1
79′ Penninkangas 1–1

 

Kokoonpano:

1 Leislahti Rasmus
2 Ollila Tuomas
6 Arifi Doni
8 Pennanen Petteri
10 Larsson Adam
11 Tuco -> 82′
13 Siira Tuure
15 Almen Mikael
17 Tabi Manga
22 Mäenpää Aapo
42 Meriluoto Kai -> 64′

12 Huuhtanen Eetu
16 Miettunen Tatu
21 Bushara Badreddine <- 82′
23 Hasa Noel
25 Kyllönen Leo
32 Loa Loa Patrick <- 64′
49 Oteng Eric

Lue myös