Raportti: SJK:n ja Ilveksen vuoristoratakyyti päättyi tasapeliin

Komealla SJK:n stadionilla käytiin sunnuntai-iltana sangen jännittävä liigakamppailu. Ottelu sisälsi kuusi maalia, ulosajon, liigadebyytin ja monia muita juonenkäänteitä.

 

AVAUSJAKSO

Kolmet harjoitukset Ilveksen kanssa ehtinyt ottaa uusi hyökkääjähankinta Adam Larsson oli samantien avauskokoonpanossa. Kymppipaitaa kantava maaliruisku oli heti ensimmäisillä minuuteilla lähellä täysosumaa, mutta hänen jatkoyrityksensä Patrick Loa Loan riparista pysähtyi ketterän Markus Uusitalon torjuntaan.

Parinkymmenen minuutin pelin jälkeen SJK näytti vaarallisuutensa erikoistilanteissa, kuten monta kertaa aiemminkin tällä kaudella. Kulmapotkun jälkitilanteessa chileläishyökkääjä Diego Rojas ennätti palloon ensimmäisenä ja kiskaisi hurjan pommin kohti alakulmaa. Peliväline otti vielä kimmokkeen Mikael Almenista ennen maalivahti Rasmus Leislahtea ja painui rysään.

Ilveksen rohkeus ja prässi tuotti tulosta 34. minuutilla. Loa Loa otti yläalueella syötönkatkon, ja pallo kimposi Tucolle. Viime kaudella SJK:ssa Veikkausliigan maalikuninkuuden voittanut kamerunilaishyökkääjä haki hyvän seinäsyötön Petteri Pennasen kanssa ja karkasi läpiajoon. Varma sijoitus takakulmaan oli Tucon kauden toinen osuma.

 

TOINEN JAKSO

Kissapeto hiipi nälkäisenä pukukopista kentälle. Larsson ja Tuco olivat heti valppaina ja aiheuttivat harmaita hiuksia puolustukselle. Ruotsalaishyökkääjä Larsson pyssytti maalin aluksi paitsioasemassa verkkoon, mutta kauaa ei nokka tuhissut, kun sääntöjen mukainenkin osuma nähtiin. Aapo Mäenpää tavoitti nappisyötöllä Larssonin vitosen viivalta, eikä viileä viimeistely jättänyt jossiteltavaa.

Tappioasemaan ajautunut SJK oli aivan tuuliajolla, mutta tupsukorvat eivät saaneet vahvaa hallintaansa konkretisoitua tulostaululle. Tunnin pelin kohdalla laukaisutilasto oli 1–12 vierailijoiden eduksi. Ja sitten, kuin salama kirkkaalta taivalta, mustapaidat loihtivat tasoituksen aikaiseksi 62. minuutilla. Pablo Andrade keskitti ja Tuomas Kaukua ujutti pallon Leislahden längistä sisään.

Keltavihreiden työmoraalia koeteltiin entisestään, kun Almen taklasi toisen keltaisen kortin arvoisesti ja joutui ulosajetuksi. Vajaamiehinen joukkue ei kuitenkaan suostunut antautumaan, vaan voitto kiilteli edelleen silmissä. 75. minuutilla kapteeni Pennanen näyttikin johtajan esimerkkiä ja kiskaisi noin 25 metristä komean kudin tolpan juureen. Tulostaululle merkattiin 2–3 vieraskannattajien riemuksi.

Kapteenin laukoma komea kaukolaukaus nähtiin myös toisessa päädyssä kenttää. Viimeinen merkintä maalitilastoihin syntyi hetki ennen täyttä aikaa, kun Hradeckyn maineikkaan futissuvun nuorimmainen Matej laukoi hurjan pommin yläkulmaan. 3–3-maalin jälkeen Leislahden vartioimalla maalilla nähtiin vielä pari läheltä piti -tilannetta, mutta huima trilleri päättyi kuin päättyikin pistejakoon.

 

KOUTSIN KOMMENTIT

Päävalmentaja Toni Kalliolle olisi kelvannut vähemmänkin erikoinen ottelu, jos pistetili olisi karttunut enemmän.

Ei puuttunut tapahtumia, oli suht vauhdikas ottelu. Tietysti tästä jää pieni harmitus kaikille, kun muutama minuutti ennen loppua SJK sai vielä väännettyä itsensä tasoihin. Ottelun lopussa oli kuitenkin sellaisia tapahtumia, että otetaan nyt tämä pistekin vastaan, Kallio pyörittelee.

Ihmeellisiä maaleja meille kyllä tehtiin. Ensimmäinen tietysti kulman jälkitilanteesta, mutta sekin meni oman pelaajan jalan kautta sisään. Toinen pääsi jotenkin kummallisesti puikahtamaan sisään. Kolmas olikin Hradeckyn upea laukaus, mutta aika monta kertaa tuollaisia saa yrittää, että sisään menisi. Valitettavasti meidän kannaltamme tänään upposi.

Päästä päähän aaltoillut peli tarjosi viihdettä yleisölle, mutta mukana oli myös paljon harkittua taktiikkaa.

Kokonaisuutena pelissä oli paljon positiivisia asioita. Haimme vauhtia ja kovaa prässiä, sitä kautta saimme paljon tilanteita ja pari maaliakin aikaiseksi. Näimme hyviä hetkiä, ja näitä otamme mielellämme mukaan myös Ratinaan seuraavaksi HJK:ta vastaan, Kallio toteaa.

Uusi hyökkääjähankinta Adam Larsson näytti oitis, miksi Ykkösessä ehti alkukaudesta syntyä peräti 12 maalia. Maalitili pääsarjassa aukesi heti ensimmäisessä liigapelissä.

Olen tyytyväinen debyyttiin, Adam tuo aloitteellisuutta ja aktiivisuutta meidän hyökkäyspeliimme. Hän oli tänään aina vaarallinen, kun pallon sai. Varmasti otteet tulevat vielä paranemaankin, kunhan saadaan yhteispeliä hiottua ja Adam tulee tutuksi ympärillä olevien joukkuekavereiden kanssa.

 

Ruotsalaishyökkääjä Adam Larsson teki loistavan debyytin Veikkausliigassa. (kuva: Jimi Soinila)

HIFK vs. Ilves  3 – 3 (1 – 1)

21′ Rojas 1–0
35′ Tuco 1–1
52′ Larsson 1–2
62′ Kaukua 2–2
71′ Almen, ulosajo
75′ Pennanen 2–3
87′ Hradecky 3–3

Kokoonpano:

1 Leislahti Rasmus
2 Ollila Tuomas
6 Arifi Doni
8 Pennanen Petteri
10 Larsson Adam -> 83′
11 Tuco -> 73′
13 Siira Tuure -> 70′
15 Almen Mikael
17 Tabi Manga
22 Mäenpää Aapo
32 Loa Loa Patrick -> 70′

12 Huuhtanen Eetu
14 Jäntti Teemu <- 83′
16 Miettunen Tatu <- 73′
21 Bushara Badreddine
23 Hasa Noel <- 70′
42 Meriluoto Kai <- 70′
49 Oteng Eric

Lue myös