Raportti: Ilves haki sarjakolmoselta tasapelipisteen

Ilves matkusti Hongan vieraaksi Espooseen, josta harvoin on lähtenyt pisteitä tuliaisiksi. Tällä kertaa taululle jäivät kiikarilukemat, ja kissapedon matkaan tarttui arvokas tasapelipiste sarjakolmosta vastaan.

 

AVAUSJAKSO

Vierasjoukkue otti komennon ensiminuuteista alkaen. Petteri Pennanen väläytteli mainiota potkutekniikkaansa, ja Ilves sai hyviä keskityksiä boksiin. Vikkeläkinttuinen laitakiituri Tuomas Ollila hakeutui myös ahnaasti hyökkäysalueelle. Vedot maalia kohden antoivat kuitenkin odottaa itseään.

Kotijoukkueelta kesti parikymmentä minuuttia saada jutun juonesta kiinni. Pomppuisalla kentällä paine purkupallojen kiskaisuihin kasvoi molempien joukkueiden puolustuksessa. Honka-vahti Maksim Rudakov joutui olla varpaisillaan etenkin Pennasen ja Tucon kanssa. Toisessa päässä sama päti Rasmus Leislahdelle vauhdikkaiden Rui Modeston ja Edmund Arko-Mensahin kanssa.

 

TOINEN JAKSO

Vesa Vasara oli tauolla juottanut suojateilleen kärmeskeittoa, jonka voimin kotijoukkue kiristi otettaan pelistä. Jerry Voutilaisella ja kumppaneilla oli useampikin mukiinmenevä maalipaikka, mutta Ilveksen onneksi sihti oli kateissa.

Loppua kohden kamppailu meni ajoittain jopa ihan pystypainiksi. Pienten marginaalien pelissä kumpikaan joukkue ei halunnut päästää helppoa maalia kaksinkamppailuissa löysäilyn takia. Viimeisenä lukkona Leislahti piti joukkuettaan pystyssä, kun keltamustat lisäsivät painetta.

Ilves ja Honka ovat viime vuosina pelanneet maalirikkaita otteluita, mutta tänään ei ollut yksi niistä. Tasapelipiste ei muuta kummankaan sarjasijoitusta; Honka jatkaa kolmantena, ja Ilves viidentenä. 0–0-tuloksen myötä Ilveksellä on nyt kaikkiaan 100 tasapeliä kasassa Veikkausliigan otteluista.

 

KOUTSIN KOMMENTIT

Päävalmentaja Toni Kallion mieltä lämmittää erityisesti toinen peräkkäinen nollapeli. Honka harvoin antaa pisteitä kotikentältään mukaan.

Loppujen lopuksi piste on ihan ok meille. Peli eteni aluksi puolisen tuntia aivan meidän eduksi, sitten Honka pääsi mukaan. Ensimmäisellä jaksolla meillä oli saumat tehdä maali ja ottaa kiinnitys voittoonkin.

Pidimme nollat omissa kollektiivisella puolustuksella. Pelasimme siinä mielessä fiksun ottelun, että emme lähteneet hulluttelemaan, vaan olimme kärsivällisiä. Uhrautuvasti puolustimme, paljon oli kaksinkamppailua, Kallio toteaa.

Pienet marginaalit maalinteossa voivat johtaa isoihinkin eroihin tasaisessa sarjataulukossa.

Siinä oli Petellä (Pennanen) hyvä paikka, kun kakkospallo putosi eteen. Tiesimme jo etukäteen kentän kunnon ja sen, että virhempomput voivat kääntää pelin kulun. Erikoistilanteet olivat myös tärkeässä roolissa. Rasse (Leislahti) onneksi hoiti ne paikat pois, kun emme saaneet hoidettua palloa ulos omasta boksista.

 

Doni Arifi nousi avauskokoonpanoon ja kohtasi vanhan seuransa. (kuva: Jimi Soinila)

FC Honka vs. Ilves  0 – 0

Kokoonpano:

1 Leislahti Rasmus
2 Ollila Tuomas
5 Katz Kalle
6 Arifi Doni -> 61′ 49 Oteng Eric
8 Pennanen Petteri
11 Tuco -> 80′ 7 Sarr Momodou
15 Almen Mikael
18 Vidjeskog Axel
22 Mäenpää Aapo
30 Moussa Yusif -> 88′ 32 Loa Loa Patrick
42 Meriluoto Kai

12 Huuhtanen Eetu
16 Miettunen Tatu
17 Tabi Manga
23 Hasa Noel

Lue myös