Raportti: Ilves lähetti saarelaiset tyhjin käsin kotimatkalle

Ilves isännöi saaristomeren lippulaivaa IFK Mariehamnia. Kotiyleisö joutui jännittäen odottamaan avausmaalia loppuminuuteille asti. Kotijoukkueen sankariksi nousi kapteeni Petteri Pennanen sujuvalla viimeistelyllään. Rasmus Leislahti merkkautti kauden ensimmäisen nollapelinsä.

 

AVAUSJAKSO

Pienen hermostuneisuuden myötä molemmilla joukkueilla oli vetopaikkoja heti alkuminuuteista lähtien. Todelliset vaaranpaikat olivat kuitenkin vähissä. Tuco ja Petteri Pennanen olivat totutun vahvoja pallonsuojaajia keskikaistalla, IFK:n laitalinkit puolestaan pitivät yllä vauhtia kentän sivuilla.

Jakson edetessä tupsukorvat ottivat koko ajan vankemman otteen pelistä. Hyvät hyökkäysaihiot pitivät valkopaidat valppaina. Vain 19-vuotias hongankolistaja Elmo Henriksson sai kuitenkin olla melko rauhassa maalinsuulla, sillä pallo pysytteli puolustusmuodon ulkopuolella. Harvat vedotkin karkasivat ohi maalin.

Aluettaan varjellessaan saarelaiset valuivat oman boksin liepeille ja luovuttivat suosiolla pallonhallinnan isännille. Satunnaiset vastahyökkäykset tyrehtyivät usein jo puolessa kentässä.

 

TOINEN JAKSO

Aurinko pilkahteli pilviverhon takaa ja lämpö pelissä alkoi kasvaa muutenkin. Perinteisesti kovasta kaksinkamppailupelistään tunnettu Maarianhamina oli edelleen valmis antamaan ja ottamaan taklauksia.

Ilves alkoi nostaa pelaajistoaan entistä kärkkäämmin hyökkäyskolmannekselle. 57. minuutilla se oli kostautua, kun John Owoeri pääsi kirmaamaan puolittaiseen läpiajoon pallonriiston jälkeen. Puolen kentän mitalta tilannetta paikkaamaan juosseet tupsukorvat saivat kuitenkin häirittyä hyökkääjää tarpeeksi, ja lopulta tilanne päättyi Yanga Balison nuhaiseen vetoon suoraan Rasmus Leislahden syliin.

Kissapeto ei loppua kohden meinannut enää saanut vetopaikkoja Tuomas Ollilan toiveikasta vapaapotkua lukuunottamatta. Helpottava ratkaisu nähtiin kuitenkin 83. minuutilla, kun Momodou Sarr teki hyvän nousun paitsion rajamailta boksin vasempaan reunaan ja syötti keskustaan. Pennanen ujutti taidokkaalla ”takavasaralla” pelivälineen rysään, ja Ratina räjähti juhlintaan.

Lisäajalla Leislahti otti vielä ”game saver” -torjunnan Jean Coubronnen lähietäisyyden puskuun. Päätösvihellys merkitsi 1–0-voittoa, kauden ensimmäistä nollapeliä ja jo kolmatta perättäistä kotivoittoa tamperelaisten eduksi.

 

KOUTSIN KOMMENTIT

Päävalmentaja Toni Kallio ei odottanut pelillisesti hienouksia. Kotivoitto on paras palkinto ja päätös viikolle.

Kolme pistettä oli se mitä haettiin ja saatiin. Molemmat joukkueet puolustivat hyvin, eikä maalipaikoilla juhlittu. Meille riitti se yksi, Kallio toteaa.

Tempo oli tänään alhainen, ja välillä meidänkin tavallaan piti huilata pallon kanssa. Sitä käytiin viikolla treeneissä läpi, että uskalletaan pelata ja pitää palloa. Kenttä on vielä sellaisessa kunnossa, että paljon tulee virhepomppuja. Kontrolloimme peliä kuitenkin koko ajan.

Peli sähköistyi oikeastaan toden teolla vasta viimeisen kymmenminuuttisen aikana.

Lopussa he saivat painetta meidän maalille, mutta ei tässä pelissä ollut oikein muita paikkoja heillä, kuin se yksi ”Rassen” (Leislahti) hyvä torjunta.

Kolme vaihtotapahtumaa ehdittiin käyttää juuri ennen, kuin ”Tume” (Siira) alkoi nilkuttaa. He laittoivat Baba Mensahin ylös, ja me vastasimme Tatu Miettusella. Siinä pysyi jännitys päällä, mutta hyvin jätkät hoitivat homman. Ensimmäinen nollapeli on tärkeä juttu, Kallio muistuttaa.

 

Ryminää Ratinassa. (kuva: Jimi Soinila)

Ilves vs. IFK M  1 – 0  (0 – 0)

83′ Pennanen 1–0


Kokoonpano:

1 Leislahti Rasmus
2 Ollila Tuomas
5 Katz Kalle
8 Pennanen Petteri
11 Tuco -> 77′ 7 Sarr Momodou
13 Siira Tuure
15 Almen Mikael
18 Vidjeskog Axel -> 77′ 6 Arifi Doni
22 Mäenpää Aapo
42 Meriluoto Kai -> 87′ 16 Miettunen Tatu
49 Oteng Eric-> 68′ 30 Moussa Yusif

12 Huuhtanen Eetu
14 Jäntti Teemu
17 Tabi Manga

Lue myös