Raportti: Ilves päätti kautensa kunnialla Loa Loan johdolla

Mestaruussarja ja koko Veikkausliiga tuli vuoden 2021 osalta päätökseen sunnuntaina. HIFK:n vieraana Ilves oli ajoittain alakynnessä, mutta viimeistely oli komeaa katseltavaa. Patrick Loa Loan kaksi unelmakutia sekä Tuomas Ollilan itseoikeutettu pilkkuosuma siivittivät keltavihreät voittoon ja viidennelle sijalle.

 

Kotijoukkue otti komennon pelivälineestä alusta lähtien. Ex-ilvesläinen Jusif Ali ja sierraleonelainen Kei Kamara olivat alati vaarallisesti hätyyttelemässä Ilveksen maalinsuuta. Rasmus Leislahden refleksit ja Tabi Mangan blokkaustaidot pääsivät testiin.

Helsinkiläiset yllätettiin housut kintuissa puolen tunnin pelin jälkeen. Vaarattoman näköinen pallonmenetys keskialueella koitui kohtaloksi, kun Patrick Loa Loa haistoi tilaisuutensa. Hyökkääjä kiskaisi yhdellä kosketuksella kovan vedon lähes puolesta kentästä. Kaukana maaliltaan seikkaillut englantilaiskassari Calum Ward joutui vain seuraamaan katseellaan pallon leijumista verkkoihin.

Pari minuuttia myöhemmin Momodou Sarr karkasi puolittaiseen läpiajoon. Veto kuitenkin suuntautui liian lähelle Wardin hansikasta. Myös Loa Loalla oli mahdollisuus tuplata koko kauden maalimääränsä, mutta tällä kertaa roikotus maalivahdin yli meni myös yläriman yli.

Sarrilla, Alilla ja Kamaralla oli toisellakin jaksolla omat hetkensä, mutta lisäosumat olivat kiven alla. Viimeistelyssä oli parannettavaa. Kun hyökkääjät eivät osuneet, niin Tuomas Ollila kävi näyttämässä mallia. 21-vuotias laitapuolustaja naulasi kauden neljännen maalinsa sisään pilkulta, jonka hän hankki itse röyhkeällä rynnistyksellä boksiin.

77. minuutilla nähtiin jälleen järisyttävä maali à la Patrick Loa Loa. Sarr pudotti päällään korkean pallon kamerunilaiselle, joka kiskaisi volleyvetona unelmakudin suoraan vasempaan yläkulmaan. Loa Loan kauden molemmat maalit olivat mainioita oivalluksia ja toteutuksia.

HIFK ei ole voittanut Ilvestä yli kuuteen vuoteen. Tyylipuhdas 0–3-tulos tarkoittaa sitä, että Ilves nousee viidennelle sijalle. Saavutus on oikein mainio, kun ottaa huomioon kauden muutokset ja nuoren joukkueen kasvuprosessin.

 

Koutsin kommentit

Päävalmentaja Toni Kallio otti hymyssä suin vastaan 22-vuotiaan Patrick Loa Loan ”highlights-maalit”.

Täytyy sanoa, että tuli erikoiset ja hienot maalit. Tietysti siinä oli pilkku välissä, mutta oli kyllä Patrickilta hyvät näytöt tänään. Olen iloinen hänen puolestaan, Kallio toteaa.

Toivottavasti nyt sitten häneltä lähtee apina pois selästä ja ketsuppipullo aukeaa ja mitä näitä sanontoja on. Ensi vuonna vastaavia onnistumisia katselisi mielellään useamminkin. Tehoja kaivataan.

Kokonaisuutena kyseessä oli kuitenkin koko joukkueen työvoitto, eikä vain yksittäinen onnenkantamoinen.

Otimme voiton mielestäni ihan ansaitusti. Teimme kauhean määrän hommia sen eteen, että nolla pysyy omissa. Saimme varsinkin tilanteenvaihdoista luotua monta paikkaa, vaikka maalit eivät niistä tulleetkaan, Kallio sanoo.

Kaudesta 2021 jää lopulta siis hyvä maku suuhun. Viiden parhaan joukkoon sijoittuminen ei ole mikään turha saavutus.

Viides sija on kokonaisuuden kannalta ihan ansaittu. Onnittelut HJK:lle mestaruudesta, he olivat KuPS:n ohella selvästi sarjan kaksi parasta joukkuetta. Sitten SJK ja Inter olivat siinä lähellä, mutta meillä eivät otteet riittäneet heidän tasolleen.

Olen ylpeä joukkueesta. Tässä oli paljon hyvää tekemistä ja tänäänkin halusimme viimeiseen asti taistella voitto kotiin, Kallio summaa.

 

Patrick Loa Loa oli ottelun näkyvin hahmo. (kuva: Jimi Soinila)

HIFK vs. Ilves  0 – 3  (0 – 1)

29′ Loa Loa 0–1
67′ Ollila 0–2 rp.
77′ Loa Loa 0–3

Kokoonpano:

1 Leislahti Rasmus
2 Ollila Tuomas
3 Loa Loa Patrick -> 78′
6 Arifi Doni
7 Veteli Joona
8 Jäntti Teemu -> 78′
11 Sarr Momodou -> 85′
15 Almen Mikael
21 Gbe Vigori -> 61′
29 Jukkola Oiva -> 85′
33 Tabi Manga

12 Huuhtanen Eetu
17 Nimely Sylvanus <- 78′
20 Rautiola Miska <- 61′
22 Özcelik Taha <- 78′
23 Hasa Noel <- 85′
27 Rönnberg Linus <- 85′
49 Oteng Eric

 

Lue myös