Raportti: Inter piti pintansa pronssitaistossa

Keskiviikkona pelattiin viimeistä kertaa Veikkausliiga-futista Ratinassa kaudella 2021. Ilves ja FC Inter ottivat toisistaan mittaa vauhdikkaassa ottelussa. Tupsukorvat eivät päässeet ylärimaa lähemmäs, ja turkulaiset nappasivat kolme pistettä Aleksi Paanasen ja Taiki Kagayaman maaleilla.

 

Avausjakso

Ottelu vanheni vain minuutin, kun pallo oli jo ylärimassa. Teemu Jäntti pyssytti Patrick Loa Loan pudottaman pallon kimmokkeen kautta Interin poikkipuuhun. Hetkeä myöhemmin Loa Loalla ja Vigori Gbellä oli molemmilla tilaisuudet laukoa lähietäisyydeltä, mutta aina vain pallon eteen riitti turkulaisia.

Ensimmäisen vartin aikana vanha kettu Timo Furuholm oli moneen kertaa häärimässä vaarallisesti boksissa. Uransa tähän kauteen päättävän hyökkääjän ruuti oli kuitenkin kotijoukkueen onneksi märkää, kuin syyssateen pieksemä nurmi.

Avausmaali syntyi 26. minuutilla. Nopeasti hyökkäyksiin rynnistävä Inter yllätti kotijoukkueen housut kintuissa. Maalipörssiä johtava Benjamin Källman pujotteli vetoalueelle ja tavoitteli alanurkkaa. Rasmus Leislahti torjui ensimmäisen ja vielä paluupallonkin, mutta kolmas veto oli liikaa. Aleksi Paanasen viimeistelemät 0-1-lukemat saivat Ratinan yleisön huokaamaan pettymyksestä.

 

Toinen jakso

Furuholmin ja Källmanin vaaralliset lähentelyt jatkuivat herkeämättä toisellakin jaksolla. Äärimmäisen vaarallisilta tekopaikoilta vältyttiin kuitenkin molemmissa päädyissä. Uransa viimeistä kautta pelaava Henrik Moisander sai pidettyä nollapeliä melko turvallisin mielin. Sadesäällä erikoistilanteissa toki piili aina oma vaaraelementtinsä.

Keskikentän taistossa kapteeni Tatu Miettunen ja vastahyökkäykseen sännännyt Källman törmäsivät epäonnisesti toisiinsa. Kilpaveljet kolauttivat kasvot yhteen suurella voimalla ja molempien päiden ympärillä alkoivat lennellä tähdet ja pikkulinnut. Pelikatkon jälkeen ottelu sähköistyi.

Viimeisiä minuutteja kohti peli aaltoili päädystä päätyyn, kunnes sinimustat ottivat hallinnan. Furuholmilla oli useampikin tilaisuus naulata uransa kymmenes maali Ilveksen verkkoon. ”Hullu porilainen” ei aikomuksissaan onnistunut, mutta virkaveli Taiki Kagayama kävi lopulta tuplaamassa turkulaisten johtolukemat.

 

Koutsin kommentit

Päävalmentaja Toni Kallio harmitteli ensimmäisen jakson yleisilmettä, jossa omat paikat jäivät hyödyntämättä.

Tappioon olen pettynyt. Useinhan päästetyt maalit tuntuvat halvoilta, ja sitä oli tänäänkin. Nämä pelit ovat opettaneet, että meiltä pitää joka jätkän onnistua sataprosenttisesti, jos halutaan kärkijoukkueita voittaa, Kallio toteaa.

Toisella jaksolla parannettiin, mutta se ei riittänyt pisteille. Saatiin sen verran painetta, että Inter joutui tekemään tosissaan töitä voiton eteen. He ottivat riskiä ja saivat toisen maalin.

 

kuva: Jimi Soinila

Ilves vs. FC Inter  0 – 2 (0 – 1)

26’ Paananen (0-1)
88′ Kagayama (0-2)


Kokoonpano:

1 Leislahti Rasmus (mv)
2 Ollila Tuomas -> 77′
3 Loa Loa Patrick -> 83′
7 Veteli Joona
8 Jäntti Teemu -> 59′
14 Siira Tuure
16 Miettunen Tatu (c)
21 Gbe Vigori
29 Jukkola Oiva -> 77′
33 Tabi Manga
49 Oteng Eric -> 59′

11 Sarr Momodou <- 83′
15 Almen Mikael <- 77′
18 Blanco Jean <- 59′
20 Rautiola Miska
22 Özcelik Taha <- 59′
27 Rönnberg Linus <- 77′
31 Riikonen Matias (mv)

 

Lue myös