Raportti: Ilves nappasi helpottavan kotivoiton

Launtai-iltana Toni Kallio sai kotidebyyttinsä Ilveksen päävalmentajana. Ratinan lehtereillä todistettiin tasaista ja hyvävauhtista liigamittelöä. Tuomas Ollilan liigauran avausmaali ja koko joukkueen uhrautuva puolustustyöskentely takasivat kolme pistettä tamperelaisille.

 

Avausjakso

Kotijoukkue aloitti ottelun sangen räväkästi. Pallo kävi lahtelaisten maaliviivalla jo ensimmäisellä minuutilla, kun Joona Veteli ja Sylvanus Nimely olivat kärkkäästi ajamassa vitosen alueen lähelle. Jälkimmäinen kuitenkin ennätti paitsioasemaan.

Ilves loi hyviä aihioita, ja katkaisi ansaitusti pitkän kuivan putkensa. Vartin pelin jälkeen keskikentän taistoissa itseään näkyväksi tehnyt Doni Arifi chippasi pallon herkullisesti puolustuslinjan taakse. Nimely olisi päässyt läpiajoon, mutta jäähyväiskauttaan pelaava Kari Arkivuo taklasi hänet kumoon rangaistusalueen rajalla varoituksen arvoisesti. 21-vuotias Tuomas Ollila upotti pallon pilkulta verkkoon ensimmäistä kertaa koko liigaurallaan.

Tupsukorvat hallitsivat peliä ja loivat hyviä paikkoja. Etenkin kärkipelaaja Nimelyä ruokittiin ahkerasti, mutta nuori liberialainen oli ajoittain turhan hätäinen. Sivuverkkoa ja paitsiomaalia lähemmäs hän ei vielä päässyt. Ilveksellä oli kymmenen laukausta avausjaksolla, tuplaten vastustajaa enemmän.

 

Toinen jakso

Ilves sai hyvin pidettyä vastustajan poissa vaarallisilta paikoilta. Pelinrakentelu oli vaikeaa ja mustapaitojen etäisyydet keskialueella venyivät pitkiksi. Jakson edetessä ”kuhnurit” viljelivät lukuisia keskityksiä boksiin, mutta kissapeto suojeli maaliaan uhrautuvasti.

Tunnin pelin jälkeen kotijoukkue oli muutamaankin otteeseen lähempänä johtonsa tuplaamista, kuin vierasjoukkue tasoitusta. Ylös nousseen toppari Tabi Mangan pusku meni vain muutaman sentin ohi takatolpalta. Maalinedustahässäkät eivät kuitenkaan tuottaneet tulosta kummassakaan päädyssä.

Hyvästä jalalla pelaamisesta ja reaktiotorjunnoista kehuttu Rasmus Leislahti osoitti, että keskitysten katkaisemiset luonnistuvat myös isoja hyökkääjäkolosseja vastaan. Viimeisillä lisäajan hetkillä oli kuitenkin kapteeni Tatu Miettuselle käydä karmaiseva virhe, kun pudotus Leislahdelle jäi lyhyeksi. Legendaarista ysipaitaa kantava Geoffrey Chinedu ei saanut tilannetta hyödynnettyä vedon karatessa ohi.

Nollapeli takasi huojentavat kolme pistettä. Toni Kallio pääsi tuulettamaan päävalmentajauransa ensimmäistä voittoa.

 

Kommentit kopista

Toni Kallio on ollut ykköskäskyttäjä nyt kolmessa ottelussa. Ensimmäistä kertaa haaviin tarttui kolme pistettä. Ilveksen juhlaottelu HIFK:n isäntänä odottaa vain kolmen päivän päässä.

Voitto ei tullut helpolla, mutta olo on erittäin tyytyväinen. Pitkästä aikaa kotona ja kolme pistettä. Nyt nautitaan tästä ja mennään peli kerrallaan. Nopeasti tiistaina tulee taas hieno ottelu Ratinaan, Kallio kertoo.

Ensimmäinen jakso tänään oli ehjä. Tarkoitus oli saada paljon palloja Lahden boksiin ja luotiinkin hyviä paikkoja. Toisella jaksolla tuli väsy. Jouduimme puolustamaan paljon. Muutama paniikkipallo tuli vielä loppuun, mutta taistelimme ja kestimme loppuun asti.

Maalihanat pääsarjatasolla avannut Tuomas Ollila osoitti vankkaa itseluottamusta ottaessaan vetovastuun rangaistuspotkussa.

Hieno fiilis avausmaalista. Sillä saatiin voitto ja nyt on helpottunut olo. Tässä on ollut vähän vaikeat ajat, niin nyt on hyvä kääntää kurssi ja ottaa pisteitä jatkossakin.

En ole erityisesti treenannut pilkkuja. Enemmän se on päästä kiinni, että onnistuuko. Emme ole sopineet vetäjää etukäteen. Pari tyyppiä on aiemmin koettanut ja heillä oli vuoronsa. Patrick (Loa Loa) olisi myös halunnut vetää tänään, mutta oloni oli varma, että teen sen maalin, Ollila virnistää.

 

Tuomas Ollilaa onnitellaan liigauran avausmaalista. (kuva: Jimi Soinila)

Ilves vs. FC Lahti  1 – 0  (1 – 0)

19′ Ollila rp. 1–0

Kokoonpano:

1 Leislahti Rasmus
2 Ollila Tuomas -> 71′
3 Loa Loa Patrick -> 87′
6 Arifi Doni
7 Veteli Joona
14 Siira Tuure
16 Miettunen Tatu
17 Nimely Sylvanus -> 71′
21 Gbe Vigori -> 57′
33 Tabi Manga
49 Oteng Eric -> 87′

8 Jäntti Teemu <- 57′
10 Luna Hernan <- 71
18 Blanco Jean <- 71′
20 Rautiola Miska <- 87′
29 Jukkola Oiva <- 87′
31 Riikonen Matias
70 Torres Roger

Lue myös