Raportti: Saarelta ei saatu tuliaisia

Putoamistaistelua käyvä IFK Mariehamn sai balsamia haavoihinsa palaamalla voittojen tielle. Ilves puolestaan joutui kotimatkalle kolmas peräkkäinen tappio niskassaan. Sunnuntai-illan ainoasta osumasta vastasi ghanalainen Mohammed Abubakari.

 

Ensimmäinen jakso

Uusi päävalmentaja Daniel Norrmén oli ensimmäistä kertaa ykköskäskijänä kotijoukkeessa, joka näytti, että se on valmis taistelemaan pisteistä putoamispeikon karistaakseen. Ensimmäisen vartin sisään Ilves-puolustaja Mikael Almén sai tuntea kovat otteet nahoissaan. Brassihyökkääjä runttasi nappinsa Alménin jalkapöydälle, ja pakki joutui jättämään kentän.

Taklaukset olivat kovia, mutta pääosin siistejä. IFK piti keskikaistan hallussa ja vyörytti hyökkäyksiä Ilves-maalille. Yksi vaarallisimpia tilanteita oli Elias Mastokankaan pomppiva kääntölaukaus, jonka Rasmus Leislahti sai kuitenkin kahmaistua hellään syleilyynsä. Hetkeä myöhemmin Niilo Mäenpää ei saanut painettua vetoaan riittävän alas, vaan pallo karkasi lähietäisyydeltä yli riman.

Pallo liikkui nopeasti päädystä päätyyn. Jakson lopussa saarelaiset pääsivät vielä vaaralliseen vastahyökkäykseen ylivoimalla. Yanga Baliso karkasi oikealta laidalta vetopaikkaan, mutta Leislahti syöksyi hienosti käsineen väliin ja blokkasi pallon sivuun.

 

Toinen jakso

Ilveksen kamerunilainen topparivahvistus Tabi Manga oli arvokas lisä takalinjoille. Hänen miehekkäät otteensa tyrehdyttivät useita valkopaitaisten hyökkäyksiä. Toisessa päässä maarianhaminalaiset saivat olla melko rauhallisina.

Tunnin pelin jälkeen Ilves joutui niin sanotusti pesukoneeseen. Kovassa linkouksessa konemestareita olivat hyökkääjä Olawale ja keskikenttäpelaaja Mäenpää, jotka järjestelivät hyviä aihioita. Lopulta painostus tuotti tulosta, kun Mäenpää keskitti ja Mohammed Abubakari puski vastustamattomasti avausmaalin 65. minuutilla.

”Grönvitt” nosti hieman jalkaa kaasulta. Ilves sai jalansijaa, ja painopiste kääntyi kotijoukkueen kenttäpuoliskolle. Loppuminuutit olivat rikkonaisia ja valkopaidat pelasivat uhrautuvasti. Oskari Forsman viimeisenä lukkona jäädytti peliä ja täydet pisteet jäivät saarelle. Joukkueiden sijoitukset pysyvät silti ennallaan, Ilves on 8. ja IFK 11.

 

Koutsin kommentit

Päävalmentaja Toni Kallio tuskasteli yläalueen tehottomuutta, vaikka harjoituskentän meno antoi odottaa enemmän.

Tiedettiin, että pienet asiat ratkaisevat. Teimme paljon helppoja syöttövirheitä, mutta niin teki vastustajakin. Pallo meni välillä päästä päähän ja molemmilla oli paikkansa. Meidän vetomme eivät kuitenkaan menneet osoitteeseen. Fakta on se, että tehoja pitää löytyä lisää, Kallio toteaa.

Treeniviikolla tuli fiilis, että nyt saataisiin onnistumisia. Ne eivät kuitenkaan siirtyneet pelikentälle. Pallollinen pelimme oli tänään liian hidasta ja varovaista. Alménin loukkaantuminen vähän myös sotki suunnitelmaamme, mutta topparit Tabi ja Tatu hoitivat hyvin tonttinsa, kun piti vaihtaa neljän alakertaan.

Kallio tietää, että nuori joukkue tarvitsee vastuunkantajia ja suunnannäyttäjiä.

Nyt maksetaan oppirahoja kokemuksen puutteesta. Ärsyttäähän se, kun 90 minuutin jälkeen toisessa kopissa on juhlat ylimmillään ja meidän kopissa ollaan hiljaa.

 

Viimeisellä minuutilla Jean Blancolla oli vielä tilaisuus puskea tasoitus.

IFK M vs. Ilves  1 – 0  (0 – 0)

65′ Abubakari 1–0

Kokoonpano

1 Leislahti Rasmus
7 Veteli Joona
8 Jäntti Teemu
11 Sarr Momodou -> 60′ 3 Loa Loa Patrick
15 Almén Mikael -> 15′ 2 Ollila Tuomas
16 Miettunen Tatu (c)
17 Nimely Sylvanus
22 Özcelik Taha -> 76′ 14 Siira Tuure
29 Jukkola Oiva -> 76′ 18 Blanco Jean
33 Tabi Manga
70 Torres Roger -> 60′ 6 Arifi Doni

20 Rautiola Miska
31 Riikonen Matias

Lue myös