Raportti: Interin hyökkäysvoima oli liikaa

Lauantain ainoassa Veikkausliigan ottelussa nähtiin kaksi pelivirettä etsivää joukkuetta. Lopulta FC Inter katkaisi kahden ottelun tappioputkensa. Inter-debyyttinsä tehnyt Petteri Forsell oli vaikea pideltävä ja hän tarjoili kotijoukkueen molemmat osumat.

 

Avausjakso

Pitkän siirtoprosessin jälkeen toppari Tabi Manga pääsi debyyttiottelussaan avauskentälliseen. Kokenut 26-vuotias kamerunilainen ei turhia hötkyillyt, eikä hänestä saattanut aistia epävarmuutta edes Inter-debyyttinsä tehnyttä Petteri Forsellia vastaan.

Kotijoukkue vyörytti hyökkäyksiä pitkälti juuri Forsellin kautta. Puolan pääsarjassa meritoitunut väkkärä operoi laajalla säteellä. Keskikentän väännöissä nähtiin paljon kontakteja ja sitä myötä vapaapotkuja. Pikkuhiljaa hallinta siirtyi Interille.

Vartin pelin jälkeen Aleksi Paanasella oli Forsellin syötöstä mainio paikka avausmaalin iskemiseen, mutta Ilves-maalilla Rasmus Leislahti teki itsensä isoksi ja peitti etukulman hyvin.

Puolen tunnin merkin kohdalla Ilvestä aiemmin kaikkiaan kahdeksan kertaa liigapeleissä rokottanut Timo Furuholm laukoi yläriman kautta yli. Juuri ennen taukoa ”Furkalla” oli vielä toinenkin paikka, mutta hän ei aivan yltänyt avopaikasta Rick Kettingin keskitykseen.

 

Toinen jakso

Liigadebytantti Sylvanus Nimely pyrki toisella jaksolla elävöittämään Ilveksen hyökkäystä. Maalipaikat olivat kuitenkin kortilla tupsukorvien puolustaessa matalassa blokissa. Vieraiden paras tilaisuus avautui Teemu Jäntille, jonka muulinpotku kuitenkin pysähtyi Henrik Moisanderin hyppysiin.

Ilves näytti jo hyydyttävän kotijoukkueen peli-ilon, mutta 72. minuutilla keskialueen pallonmenetys kostautui. Forsell kirmasi oikealta laidalta ja antoi terävän keskityksen taka-alueelle. Sinne ennätti kukas muukaan, kuin Furuholm. Syöksypuskumaali oli Inter-ikonin neljäs osuma tällä kaudella.

Muutama minuutti myöhemmin nähtiin toisinto avausmaalista. Keskialueen syöttövirhe johti Interin nopeaan vastaiskuun. Jälleen Forsell teki esityön ja oikealta laidalta karattiin maalintekoon. Tällä kertaa Benjamin Källman oli karussa ja hän ujutti pallon verkkoon seitsemännen kerran kuluvalla kaudella.

Loppuminuuteilla Moisanderin ja Joona Vetelin yhteenotosta rangaistusalueella olisi voinut tuomita etua Ilvekselle, mutta tällä kertaa maalivahti selvisi kuin koira veräjästä. Interin maalintekovoima yhdistettynä Forsellin tarjoiluun oli tappava yhdistelmä. Ilves kokee toisen perättäisen tappion ja pysyy sarjataulukon seitsemäntenä.

 

Kommentit pukukopista

Ensimmäisen ottelunsa Ilveksen päävalmentajana toiminut Toni Kallio harmitteli helppoja pallonmenetyksiä kesken hyvän pelillisen jakson.

Oli tiedossa, että joudumme puolustamaan ajoittain pitkiäkin jaksoja matalalla. Toisella jaksolla oli tarkoitus nostaa prässiä ja siinä hetkittäin saatiin hyvä ote. Voitimme kaksinkamppailuja ja aloimme päästä ylemmäs paikoille, mutta sitten tuli ratkaisevat virheet.

Molemmissa maaleissa annettiin syöttöhassi. Inter iski vastaan epäorganisoitua muotoa vastaan. Ainahan tappio ketuttaa. Ensi viikolla etsitään parannuskeinoja, Kallio kuvailee.

Maalinteossa onnistuivat niin sanotusti ”usual suspects”, eli tutut vihulaiset Furuholm ja Källman.

Varauduimme ja tiesimme heidän aseensa, mutta sieltä valitettavasti pääsivät rokottamaan. Taidokkaita viimeistelyjä.

Ensiminuuttinsa keltavihreässä univormussa tahkonneet Tabi Manga ja Sylvanus Nimely hakevat ehkä vielä parasta virettään, mutta potentiaalia löytyy.

Mangasta saamme hyvän avun loppukauteen. Kokemus näkyi ja hän osoitti heti, että hänestä saadaan kaksinkamppailuvoimaa puolustukseen, Kallio kuvailee.

Nimely joutui painimaan yläalueella aika yksin tänään. Jatkossa tarvitaan omaa pallollista peliä vietyä eteenpäin, että saadaan hyökkääjiä ruokittua. Tiedämme, että hänellä on maalintekokykyä.

Teemu Jäntti tahkosi täydet 90 minuuttia. 21-vuotias keskikenttäpelaaja oli niukkasanainen Ruudun haastattelussa.

Vaikea peli. Teimme hyvin duunia, mutta emme saaneet haluttua tulosta. Kaksi isoa virhettä koituivat kohtaloksi, Jäntti harmittelee.

Pelisuunnitelmassa pääasia oli, että pidetään oma maali puhtaana ja etsitään sopivat paikat iskeä vastaan hyökkäyspaikoille. Vaikea on sanoa yhtä tiettyä isoa kehityskohdetta, mutta tietysti maalejakin pitää alkaa tehdä enemmän, että voidaan voittaa.

 

Timo Furuholm on uransa aikana onnistunut yhdeksän kertaa maalinteossa Ilvestä vastaan.

FC Inter vs. Ilves  2 – 0  (0 – 0)

72’ Furuholm 1–0
76′ Källman 2–0

Kokoonpano:

1 Leislahti Rasmus
2 Ollila Tuomas
7 Veteli Joona
8 Jäntti Teemu
10 Luna Hernan -> 53′
14 Siira Tuure -> 64′
16 Miettunen Tatu
18 Blanco Jean -> 53′
21 Gbe Vigori -> 80′
33 Tabi Manga
49 Oteng Eric -> 64′

3 Loa Loa Patrick <- 64′
11 Sarr Momodou <- 53′
15 Almen Mikael <- 80′
17 Nimely Sylvanus <- 53′
20 Rautiola Miska
22 Özcelik Taha <- 64′
31 Riikonen Matias

Lue myös