Raportti: Ilves kasvatti voittoputkeaan

Ilveksen pisteputki sai jatkoa neljännen perättäisen voiton myötä. IFK Mariehamn oli keskiviikkoillan ottelussa vastaantulija. Joona Vetelin ja Tuomas Ollilan maalit hivuttavat tupsukorvia lähemmäs ylempää loppusarjaa.

 

Ottelu sai räjähtävän alun. Pelikelloon ei ollut ehtinyt kertyä edes täyttä minuuttia, kun pallo oli jo IFK:n verkossa. Joona Veteli antoi yläalueen vapaapotkun rangaistusalueelle, jossa pallo pyöri flipperin lailla. Veteli sai pelivälineen takaisin itselleen, eikä hän aikaillut. Terävä sivallus kohti yläkulmaa, ja taululle merkattiin 1–0. Saarelaiset saivat kylmää vettä samantien niskaansa.

Johtoasemassa Ilves hieman vetäytyi jättäen ”Grönvittille” tilaa edetä. Tehe Olawalella oli hyvä puskupaikka, ja Ilvestä aiemminkin rokottanut Niilo Mäenpää puolestaan lähetti vihaisen kudin ylärimaa nuollen yli.

Tunnin pelin kohdilla tilanteet alkoivat avautua nopeammalla syötöllä, ja pallo liikkui vauhdilla päädystä päätyyn. Veteli oli kentän näkyvimpiä hahmoja ja hänellä oli parikin paikkaa hakea johto-osumansa tuplaamista. Myös valkopaidat olivat ahnaasti karkaamassa pahantekoon aina oman pallonriiston jälkeen. Tupsukorvat kuitenkin puolustivat kurinalaisesti.

Viime viikkoina hyvillä otteillaan hurmannut Tuomas Ollila oli lopulta maalipuiden väliin osuva sankari. Vasen puolustaja nousi omaa kaistaansa ja toimitti palloa maalille. Teemu Jäntin yrityksen sai vielä maalivahti Oskari Forsman torjuttua, mutta paluupallo ajautui Ollilan ulottuville ja hän liukui pelivälineen perille.

76. minuutilla Ilves selvisi hiuksenhienosti takaiskulta. Suomen futiskenttiä pitkään kiertänyt Vahid Hambo karkasi linjan taakse läpiajoon kasvokkain Rasmus Leislahden kanssa. Leislahti ei ennättänyt palloon kiinni, ja Hambo roikotti pallon helposti maalivahdin yli. Kotijoukkueen onneksi sisäsyrjävedon kierre käänsi pallon lentoradan muutamia senttejä takatolpalta ohi.

Peli muuttui melko suoraviivaiseksi ja rikkonaiseksi, eikä keltaisilta korteiltakaan vältytty. IFK ei lopulta saanut kummoistakaan takaa-ajoa aikaiseksi. Ilveksen neljäs perättäinen voitto muuttui tosiasiaksi. Veikkausliigan runkosarjan päätöskierrokselle jää paljon pelattavaa.

 

Koutsin kommentit

Päävalmentaja Toni Kallio oli tyytyväinen, että harjoituksissa terävöitetyt asiat siirtyivät myös pelikentälle.

Pisteitä näyttää tulevan ja pitää olla tyytyväinen. Työmäärä on suuri ja sydäntä löytyy. Edelleen peliä pitää kehittää, mutta puolustus on kurinalaista ja maalejakin syntyy, Kallio kertoo.

Tiesimme IFK:n aseet tilanteenvaihdoissa. Emme menettäneet palloa huonoilla alueilla. Puolustimme keskitykset hyvin, vaikka pari nukahdustakin pääsi käymään. Onneksi eivät rankaisseet.

Kolme joukkuetta on nyt tasapisteissä sijoilla 5.-7. Ilves pääsisi tulevan sunnuntain Honka-ottelun voittamalla ylempään loppusarjaan, koska SJK ja FC Lahti kohtaavat toisensa päätöskierroksella. Tilanne on jännittävä.

Jos hoidamme oman pelimme kunnialla, niin minun matematiikallani olemme kuuden sakissa. Nyt se on omissa käsissä, Kallio innostuu.

Tilanne ja tavoite on selkeä sunnuntaille. Voittoputkea lähdetään jatkamaan. Olisihan se aivan huikea palkinto joukkueelle kovasta työstä. Viime pelit ovat osoittaneet, että pystymme voittamaan kovia joukkueita.

 

Sylvanus Nimely rynnistämässä tukka hulmuten. (kuva: Jimi Soinila)

Ilves vs. IFK M  2 – 0  (1 – 0)

1′ Veteli (1–0)
70′ Ollila (2–0)

Kokoonpano:

1 Leislahti Rasmus
2 Ollila Tuomas
3 Loa Loa Patrick
7 Veteli Joona
14 Siira Tuure -> 66′
16 Miettunen Tatu
17 Nimely Sylvanus -> 66′
21 Gbe Vigori -> 82′
22 Özcelik Taha -> 82′
33 Tabi Manga
49 Oteng Eric -> 56′

6 Arifi Doni
8 Jäntti Teemu <- 66′
11 Sarr Momodou <- 66′
18 Blanco Jean Carlos <- 56′
20 Rautiola Miska <- 82′
25 Kyllönen Leo <- 82′
31 Riikonen Matias

Lue myös