Raportti: Ilves haki arvokkaat pisteet Helsingistä

 

Ilves ei ole hävinnyt HIFK:lle otteluakaan vuoden 2015 jälkeen, eikä tämä ilta ollut poikkeus. Päivälleen 123 vuotta sitten perustettu helsinkiläisseura joutui juhlapäivänään tyytymään 1–2-tappioon. Lauri Ala-Myllymäen nopeatahtiset kaksi maalia olivat liikaa ”Rödalle”.

 

AVAUSJAKSO

Ilves aloitti ottelun vahvasti halliten palloa, mutta ensimmäinen kunnon maalipaikka aukesi kotijoukkueelle. Adama Fofana pyöritteli taidokkaasti itsensä vapaaksi rangaistusalueella ja ohitti vetoa peittäneen Mika Hilander. Pallo kuitenkin pysähtyi pystypuuhun.

Hetkeä myöhemmin toisessa päässä Jair syötti oikeasta laidasta keskustaan, josta Lauri Ala-Myllymäki tykitti volleyvedon etukulmaa kohti. Puolustajien jaloista pallo kimposi tolppaan ja siitä päädystä yli.

Valmentajatandemi Teemu KankkunenMike Keeney sai joukkueensa kiristämään ruuvia ja tempo pysyi hyvänä. Kovia taklauksia vaihdettiin puolin ja toisin. Tunnelma oli silti odottava, ässät pidettiin vielä hihassa.

 

TOINEN JAKSO

”Rödan” Sakari Tukiainen livahti heti tauolta palatessa hyvään vetopaikkaan. Linjan taakse pelattu syöttö lipui vitosen alueen kulmaan, josta Tukiainen lähetti tulisen maanuoliaisen. Pallo kuitenkin viuhui takatolpalta ohi.

Kissapeto oli ahdingossa. 53. minuutilla Tukiainen sai toisen ja kolmannenkin tilaisuuden. Aluksi vihainen volleylaukaus suuntautui päin Hilanderia, mutta jatkotilanteesta kookas sentteri täräytti pallon suoraan syötöstä yläriman kautta pömpeliin.

Tunnin pelimerkin kohdalla kokenut Sakari Mattila pommitti 20 metristä hyvän laukauksen. Hilander venytti näyttävän syöksytorjunnan sormenpäillään. Hetkeä myöhemmin Joel Mero sai koettaa onneaan sivuvapaapotkusta, mutta jälleen Ilves-kippari oli näppeineen välissä.

Vartti ennen täyttä aikaa ottelu sähköistyi. Hannu Patronen blokkasi Joona Vetelin laukauksen kädellään, joten pallo vietiin pilkulle. Lauri Ala-Myllymäki upotti rangaistuspotkun tyylilleen uskollisena viileästi alakulmaan ja tasoitti tilanteen 1–1:een.

”Lämmi”-show jatkui viisi minuuttia myöhemmin. Kentälle vaihdettu Naatan Skyttä oli jälleen vaarallinen uhka vastustajan puolustukselle. Skytän ohella Veikkausliigan syyskuun joukkueeseen valittu Felipe Aspegren rakensi Ala-Myllymäelle vetopaikan. Miesvartioinnin keskeltäkin Ala-Myllymäki laukoi etualakulmaan kauden kuudennen liigamaalinsa.

Jännitystä riitti, mutta HIFK:n takaa-ajo ei tuottanut tulosta. Lopulta Ilves oli lähempänä maalintekoa vastaiskuista. Edes lisäajan viidellä kahta vastaan hyökkäys ei tuottanut enää lisäosumia.

 

KOUTSIN KOMMENTIT

Päävalmentaja Wiss myönsi, että puoliajalta palatessa HIFK oli dominoiva.

Eka jakso oli meiltä todella hyvä. Vähän laadukkaammalla syöttötyöskentelyllä olisi avautunut enemmän paikkoja pallollisena, Wiss pohtii jälkikäteen.

Toisen jakson alku oli heikko. Kaverin prässi rupesi toimimaan ylempänä. Emme osanneet lukea peliä ja purkaa prässiä oikein. Jäimme paineen alle ja he ansaitsivat maalinsa. Se roikkui ilmassa.

Ilves on ajoittain menettänyt otteensa ratkaisuhetkillä, mutta tällä kertaa rangaistusalueilla nähtiin tarvittava kliinisyys ja huolellisuus.

Hetken aikaa ylämäki näytti todella korkealta. Onneksi meillä on laaja rinki. Saimme hieman muutoksia ja tuoretta jalkaa kentälle. Tärkeä tasoitus ja voittomaali tulikin juuri niin, kuin oli ajateltu. Hyvät suoritukset niihin paikkoihin, kun pitää ratkaista peli.

Sarja on tasainen ja kyllä tästä jännittävä loppu tulee. Kuuden sakkiin olisi hyvä päästä ja mahdollisuudet siihen paranivat tällä tärkeällä voitolla, Wiss iloitsee.

 

HIFK vs. Ilves 1 – 2 (0 – 0)

53′ Tukiainen 1–0
75′ Ala-Myllymäki 1–1 rp.
80′ Ala-Myllymäki 1–2

 

Kokoonpano:

1 Hilander Mika (c)
3 Tomas Diogo
5 Tavares Silva Jair
6 Arifi Doni (59′ 23 Skyttä Naatan)
7 Veteli Joona
8 Järvinen Iiro
10 Ala-Myllymäki Lauri (85′ 14 Siira Tuure)
16 Miettunen Tatu (59′ 15 Almen Mikael)
19 Mömmö Eetu (70′ 4 Aspegren Felipe)
31 Rautiola Miska
96 Missi Mezu (70′ 26 Fofana Tiemoko)

11 Stenio
12 Huuhtanen Eetu

 

Lue myös