Raportti: Kuopiosta tuliaisina piste jännittävien vaiheiden jälkeen

 

Sarjakakkonen KuPS toivotti mitalitaisteluun pyrkivän Ilveksen tervetulleeksi maanantai-iltana Kuopiossa. Hieno jalkapalloilta sisälsi vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Naatan Skytän ja Urho Nissilän onnistuneet kaukovedot ja maalivahtien hienot torjunnat viihdyttivät yleisöä 1–1-päättyneessä kamppailussa.

 

AVAUSJAKSO

Kummankaan joukkueen kokoonpanoissa ei suuria yllätyksiä näkynyt, kun maajoukkuetaukokaan ei vielä ole kunnolla verottanut ulkomaan kutsuilla.

Ilves oli lähellä avausmaalia jo ensimmäisen viisiminuuttisen aikana. Lauri Ala-Myllymäen ja Naatan Skytän laukaukset vasenta alakulmaa kohden eivät kuitenkaan tuottaneet tulosta.

Alun herättelyjen jälkeen kotijoukkue sai juonesta kiinni. Useat hyökkäykset vyöryivät Mika Hilanderin vartioimaa maalia kohden, mutta Ilves-kippari kesti mm. Usman Salen ja Urho Nissilän tulituksen.

Ajoittain peli rauhoittui verkkaiseksi ja sitten taas mentiin urku auki päästä päähän. Molemmilla joukkueilla oli puolen tusinaa hyvää veto- ja puskupaikkaa.

Ennen taukoa viileässä illassa alkoivat taklaukset koventua ja tunteet lämmetä. Varoituksiakin nähtiin, tosin KuPSin Nuno Tomas selvisi pelitilanteen ulkopuolisesta jaloille potkaisemisestaan kortitta.

 

TOINEN JAKSO

Kuopiolaiset eivät ehtineet kissaa sanoa, kun Ilves iski maalin. Teinisensaatio Naatan Skyttä antoi vasurinsa puhua rangaistusalueen kaarelta ja matala kuti yllätti maalivahti Otso Virtasen. Maali oli Skytälle jo kauden kuudes.

Keltamustat aloittivat kovan kirin. Rynnistys palkittiin 54. minuutilla, kun kotijoukkue hankki vapaapotkun noin 25 metristä. Urho Nissilä asettui pallon taakse ja tykitti kerrassaan upean kaaripallon yläkulmaan.

1–1-tasoituksen myötä KuPS sai lisävirtaa ja Ilves oli hetken hätää kärsimässä. Kaksinkamppailuissa ei säästelty ja paine pysyi vierailijoiden päässä. Mika Hilanderkin joutui venymään parhaimpaansa Petteri Pennasen puolittaisessa läpiajossa.

Naatan Skyttä oli lähellä illan toista osumaansa 87. minuutilla, mutta Otso Virtanen pelasti kuopiolaisten illan. Aivan viimeisillä minuuteilla Mika Hilanderin johtajuutta tarvittiin, kun kotijoukkue haki raivoisasti voitto-osumaa.

90. minuutilla kolissutta ylärimaa lähemmäs eivät Arne Erlandsenin suojatit enää päässeet. Pelitapahtumiin nähden tamperelaiset lienevät tyytyväisempiä tasapelipisteeseen. Molempien joukkueiden sarjasijoitukset pysyvät ennallaan (2. ja 5.).

 

KOUTSIN KOMMENTIT

Päävalmentaja Jarkko Wiss näki pelissä molempien joukkueiden etsikkohetket.

Vähän hermostunut alku oli pelissä. Annettiin syöttöhasseja kriittisillä hetkillä. Pääosin kuitenkin puolustettiin hyvin, Wiss kertaa.

Vauhdikkaan ensimmäisen nelivitosen jälkeen saatiin unelmastartti toiselle jaksolle. Selvästi kaveri löi kaiken peliin siinä vaiheessa. Me huojuimme köysissä ja koetimme sopeutua fyysiseen vääntöön.

Ajoittain näytti siltä, että kovien kontaktien jälkeen ihan kaikki pelaajat eivät enää saa ajatusta liikkeelle ja omaa suoritusvarmuutta esiin. Kestimme paineen ja illan opetuksena on se, että pystymme pelaamaan vahvaa vastustajaa vastaan.

Lopulta pitkä bussimatka takaisin Tampereelle sujuu rattoisammin yksikin piste tuliaisina.

Kyllähän voittoa aina haluaisi ja lähtökohtaisesti sitä tavoiteltiinkin, mutta pitää olla realistinen. KuPS ei päästänyt helpolla kotikentällään. Hyvä esitys meiltä ja hyvä piste, Wiss päättää.

 

Mika Hilander oli illan avainhahmoja

KuPS vs. Ilves  1 – 1  (0 – 0)


46′ Skyttä 1 – 0
54′ Nissilä 1 – 1

Kokoonpano:

1 Hilander Mika (c)
3 Tomas Diogo
4 Aspegren Felipe (79′ 8 Järvinen Iiro)
5 Tavares Silva Jair
7 Veteli Joona (90′ 26 Fofana Tiemoko)
10 Ala-Myllymäki Lauri (79′ 14 Siira Tuure)
15 Almen Mikael
16 Miettunen Tatu
23 Skyttä Naatan (90′ 19 Mömmö Eetu)
31 Rautiola Miska
96 Missi Mezu (69′ 11 Stenio)

6 Arifi Doni
12 Huuhtanen Eetu

 

Lue myös

Värikäs ja Ilves Edustus yhteistyöhön

Värikäs ja Ilves Edustus yhteistyöhön

Ilveksen markkinointi- ja mediatiimi saa merkittävää lisävahvistusta tulevalle 2023 kaudelle, kun Ilves Edustus Oy solmi laajan yhteistyökumppanuuden tamperelaisen Mainostoimisto Värikkään kanssa. "On hienoa aloittaa yhteistyö Värikkään Marko Mäkelän ja hänen tiiminsä...