Raportti: Ilves haki saarelta täyden pistepotin Skytän maaleilla

 

Ilves ja IFK Mariehamn olivat ennen keskiviikkoillan ottelua tasapisteissä samalla maalierolla. Naatan Skyttä ja muut tupsukorvat kuitenkin päättivät näyttää tamperelaisten paremmuuden. Vakuuttava 2–0-vierasvoitto nosti Ilveksen ylemmälle puoliskolle sarjataulukossa.

 

AVAUSJAKSO

Vierailijat rynnistivät kovaa päälle ensimmäisen kymmenminuuttisen ja pitivät paineen IFK-päädyssä. Pikkuhiljaa isäntienkin koneet lämpesivät, mutta eteneminen oli hankalaa. Kun valkopaidat antoivat useita syöttövirheitä, ottivat tupsukorvat pallonhallinnan itselleen.

Paras maalipaikka avautui puolen tunnin pelin jälkeen Steniolle, joka pääsi yllättämään alimman topparin Kalle Taimin. Brassikärki oli jo kiertämässä maalivahti Oskari Forsmania, kunnes kompastui omiin jalkoihinsa nopeassa ohitusyrityksessä.

Seuraavassa tilanteessa kovapotkuinen Miska Rautiola tykitti vapaapotkun kaukaa päin muuria, josta pallo kimposi lupaavan oloisesti yläriman alle. Forsman kuitenkin reagoi muuttuneeseen lentorataan ja venytti sormensa juuri ajoissa hätiin.

 

TOINEN JAKSO

Ensimmäisen puolikkaan tyylisesti peli jatkui erittäin rikkonaisena. Terävin into ja huolellisuus puuttuivat ratkaisuista, eikä maalipaikoilla herkuteltu. Tasaisten osapuolten välillä ei meinannut löytyä selkeää riskin ottajaa ja aloitteen tekijää.

65. minuutilla peli sai uutta virtaa avausmaalin myötä. Ilves käynnisti nopean vastahyökkäyksen omalta alueeltaan. Peliä levitettiin kokoonpanoon palanneelle Ilari Mettälälle oikeaan laitaan, josta pallo palautui keskustaan. Lauri Ala-Myllymäen laukauksen pystyi Tarik Hamza vielä selvittämään maaliviivalta, mutta valppaana kärkkynyt Naatan Skyttä iski paluupallon verkkoihin.

Skyttä -show jatkui viitisen minuuttia myöhemmin. Tällä kertaa Felipe Aspegren toimi alustajana, kun hänen ovela kantapääsyöttönsä vapautti 18-vuotiaan Skytän boksiin kasvokkain maalivahdin kanssa. Raudanlujilla hermoilla varustettu hyökkääjä chippasi pallon etukulmasta sisään yli vastaan syöksyneen Forsmanin.

”Grönvitt” ei saanut kummoista loppukiriä aikaiseksi. Tulikuuma hyökkääjä Albion Ademi oli kyllä herhiläisenä yläalueella ja Dmytro Bilonohilla oli kiva paikka iskeä kavennus, mutta ruuti oli märkää. Toisessa päässä myös Skytän, Ala-Myllymäen ja Tiemoko Fofanan laukaukset karkasivat ohi maalikehikon, joten lisäosumia ei nähty.

 

KOUTSIN KOMMENTIT

Päävalmentaja Jarkko Wiss oli erityisen tyytyväinen pitkästä aikaa saavutettuun nollapeliin, joka mahdollisti voiton.

– Oli kokonaisuudessaan hyvä peli ja voi sanoa, että virheet pidettiin vähissä. Pelin kriittisissä vaiheissa on aiemmin soinut omissa, mutta tänään pystyttiin eheään suoritukseen. Paketti pysyi kasassa, Wiss tuumaa.

– Vaihdosta saatiin hyvin voimaa kentälle ja se vain paransi asemiamme. Pelisuunnitelma oli selvä alusta asti. Lisäksi tekonurmi sopii monelle meidän pelaajallemme hyvin. Loppukaudesta tätä alustaa on tulossa lisää, joten hyvä signaali sekin.

Voiton myötä Ilves nousee kuudenneksi sarjataulukossa. Eroa mitalisijoihin on enää viisi pistettä.

– Turha sarjataulukkoa on liikaa tuijottaa. Pelejä on paljon jäljellä ja seuraavaksi mielessä on ainoastaan kotipeli Tepsiä vastaan. Nyt pitää päästä kotiin nopeasti ja olla valmiina taas sunnuntaina, Wiss päättää.

 

Ilves juhlii Naatan Skytän toista osumaa ja Mikko Sumusaloa harmittaa.

IFK M vs. Ilves  0 – 2  (0 – 0)


65′ Skyttä 0 – 2
71′ Skyttä 0 – 2

Kokoonpano:

1 Hilander Mika (c)
3 Tomas Diogo
4 Aspegren Felipe
5 Jair
6 Arifi Doni (54′ 23 Skyttä Naatan)
10 Ala-Myllymäki Lauri (84′ 8 Järvinen Iiro)
11Stenio (54′ 9 Mettälä Ilari)
15 Almen Mikael (84′ 14 Siira Tuure)
16 Miettunen Tatu
31 Rautiola Miska
96 Missi Mezu (72′ 26 Fofana Tiemoko)

12 Huuhtanen Eetu
19 Mömmö Eetu

Lue myös