Raportti: Ilves ja SJK päätyivät pistejakoon
Seinäjoen Jalkapallokerho pystyi voittamaan Tampereen Ilveksen viimeksi tasan neljä vuotta sitten. Muutosta tilastoon ei tullut tänäänkään, joskaan tamperelaisten kaipaamaa kotivoittoa ei myöskään nähty. Tilanteita vyöryi päästä päähän, ainoastaan maalit jäivät puuttumaan Ratinan illassa.
Ensimmäinen jakso

Ottelu käynnistyi sähäkästi molempien joukkueiden osoittaessa juoksuvoimaisuutensa. 18-vuotias huippulupaus Naatan Skyttä laukoi hanakasti, mutta sihdissä oli parantamisen varaa. Vierailijoilta antelias syöttelijä ja taitava laitanousija Serge Atakayi alusti Niko Markkulalle mainion vetopaikan. Pallo viuhui tälläkin kertaa ohi maalin.

Molemmille joukkueille avautui useita laukaisupaikkoja, mutta pääosin pallo kilpistyi puolustajien jalkoihin tai karkasi maalikehikon ohi. Ilves-maalille nilkkavamman jäljiltä palannut Mika Hilander hoiteli harvat tehtävänsä kokemuksen tuomalla varmuudella. Vaaralliseksi tiedetty voimahyökkääjä Tuco saatiin pidettyä melko näkymättömissä.

Juuri ennen tauolle siirtymistä SJK sai luotua pitkästä yläalueen sivurajaheitosta uhkaavan hässäkän kotijoukkueen maalille. Keltavihreät kuitenkin selvisivät säikähdyksellä Tero Mäntylän puskuyrityksestä.Toinen jakso

Pirteästi läpi kauden pelannut Serge Atakayi ei osoittanut väsymisen merkkejä, vaan loi tasaisella syötöllä hyviä hyökkäysaihioita vasemmalta laidaltaan. Wingbackina pelanneella Iiro Järvisellä oli täysi työ pitää hänet kurissa. Vastakkaisessa nurkkauksessa Ilveksen Eero Tamminen oli myös mielellään ajamassa maalille. Tarvittava terävyys rangaistusalueella jäi kuitenkin hieman uupumaan.

Loppua kohden päävalmentaja Jarkko Wissin suojatit ottivat tilanteita hallintaan enenevissä määrin. Liigadebyyttinsä Ilveksen pelaajana tehnyt 25-vuotias Joona Veteli täräytti vapaapotkun 20 metristä poikkipuuuhun. Hetkeä myöhemmin Tamminen taisteli hienosti pallon itselleen yläalueella ja keskitti Ilari Mettälälle hyvän puskupaikan. Pallo kuitenkin karkasi yli maalin.

Viimeisillä minuuteilla molemmilla osapuolilla oli mukiinmeneviä tilaisuuksia iskeä ratkaiseva johto-osuma. Seinäjokisilta Denis Oliinyk sai virittää kanuunaansa, toisessa päässä raudanluja Jair testasi Walter Viitalan näppien pitävyyden. Lopulta paremmuutta ei saatu ratkaistua, vaikka Ilves hienoisesti niskan päällä olikin monessa pelin vaiheessa. SJK pelasi neljännen tasapelin putkeen.Koutsin kommentit

Päävalmentaja Jarkko Wiss oli tyytyväinen pelaajien panokseen, vaikka voitto jäikin uupumaan.

Koko viikko on ollut askel parempaan. Pelaajat saivat vaikuttaa niihin teemoihin, joita käytiin yhdessä läpi. Moni osa-alue parani ja tänäänkin peli-ilme oli ihan hyvä. Toteutettiin sovittuja asioita. Pitää antaa krediittiä silloin, kun sen on ansainnut. Jos jatkamme näin, niin todennäköisesti kauden aikana voitamme enemmän, kuin häviämme, Wiss pohtii.

Olihan meillä samoja ongelmiakin, kuin aiemmin. On se sitten tyyppi- tai onnistumiskysymys, niin viimeinen kolmannes on edelleen haastava. Syöttöjen tarkkuus, pallon pitäminen vaara-alueella, selkä kenttään päin, kyllä parannettavaa on.

Joona Veteli pääsi viimein tositoimiin tupsukorvissa.

– Vaikeaa hänellä on ollut. Talvella heti ekoissa treeneissä loukkaantuminen. Olen usein miettinyt, että miten poika jaksaa. Kevät oli varmasti pitkä ja rankka. Hyvällä terävyydellä Joona on kuitenkin tullut takaisin.

Lauantai-illassa nähtiin tasainen kamppailu, jossa ajoittain kyttäiltiin, ajoittain mentiin täydellä höyryllä.

– Tänään oli moni muukin pelaaja hapoilla, kuin vain hieman puolikuntoiset. Moni varmaan odotti, että ei mentäisi päästä päähän ja peli olisi hidasta. Kyllä siellä silti oli nopeita tilanteita ja SJK sai myös tehdä täyden työn.

– Taktinen ja laadukas matsi mielestäni. Pienestä jäi kiinni, että toinen onnistuisi kolme pistettä viemään, Wiss toteaa.


Ryminää ja rytinää (kuva: Jimi Soinila)

15.8. Ilves vs. SJK  0 – 0


Yleisömäärä:
2012

Kokoonpano:

1 Hilander Mika (mv)
3 Tomas Diogo
5 Tavares Silva Jair
8 Järvinen Iiro (59′ 4 Aspegren Felipe)
10 Ala-Myllymäki Lauri (46′ 7 Veteli Joona)
15 Almen Mikael
16 Miettunen Tatu
18 Raittinen Eemeli (59′ 9 Mettälä Ilari)
20 Tamminen Eero
23 Skyttä Naatan (88′ 14 Siira Tuure)
25 Tendeng Emile Paul (72′ 19 Mömmö Eetu)

28 Mäntynen Tuure
32 Riikonen Matias (mv)

Lue myös