Raportti: Ilves palasi voittokantaan Ratinassa
Loukkaantumisista kärsivät Ilves ja RoPS iskivät yhteen keskiviikkoiltana. Varamiehisyydestä huolimatta Ratinassa nähtiin tilannerikas taisto, joka päättyi vapauttavaan kotivoittoon. Laukaisutilasto 22–1 kertoo olennaisen kissapedon ylivoimasta, joskin lopputulos oli rovaniemeläisiä imartelevasti vain 1–0. Ainokaisesta vastasi pitkästä aikaa Ilves-ikoni Lauri Ala-Myllymäki.
Ensimmäinen jakso

Ottelun alussa huomio kiinnittyi molempien joukkueiden tolppien väliin, joissa aloittivat 18-vuotiaat Matias-nimiset maalivahdin alut. RoPSin päävalmentaja Vesa Tauriainen oli penkittänyt joukkueen parhaimmistoon kuuluvan Martin Kompallan ja antoi liigadebyytin Matias Niemelälle. Ilveksen kapteeni Mika Hilander puolestaan kärsii yhä nilkkavammasta, joten Matias Riikonen sai jatkaa vakuuttavia otteitaan avauksessa.

Takaisin kokoonpanoon loukkaantumisen jäljiltä palannut toppari Tatu Miettunen oli alussa tulisilla hiilillä, mutta vauhtiin päästyään hän oli käynnistämässä hyvin peliä oikeaa laitaa hyödyntäen. Ensimmäistä kertaa tällä kaudella avaukseen noussut 196-senttinen Eemeli Raittinen oli puolestaan mielenkiintoinen lisä hyökkäyspäähän ja pääpalloista taisteluun.

Useita keskityksiä Ilves saikin luotua vierailijoiden maalille. Etenkin Emile Paul Tendeng oli monessa tilanteessa mukana, mutta aina vain jostain löytyi rovaniemeläisen otsa tai jalka pallon tielle. Puolen tusinaa laukausta myöskin karkasi maalin ohitse. Kotijoukkueen päätyyn ei painetta päässyt syntymään, ei edes yhden laukauksen vertaa.

Jakson lopussa yksi selkeimmistä maalipaikoista avautui Naatan Skytän syötöstä Iiro Järviselle, joka pääsi purjehtimaan oikeaa laitaa pitkin rangaistusalueelle. Järvinen sai viritellä rauhassa kanuunaansa, ja pallo suuntautui voimalla etukulmaa kohden. Maalivahti Niemelä kuitenkin työnsi pelivälineen päätyrajasta yli.Toinen jakso

Avausjakson jälkeen laukaisutilasto oli 16–0 kissapedon eduksi, eikä tahti näyttänyt muuttuvan mihinkään. Tauolla kentälle vaihdettu Lauri Ala-Myllymäki oli erittäin lähellä kuparisen rikkomista 49. minuutilla, kun Jair jatkoi päällään keskityspallon keskustaan. ”Lämmin” volleyveto kuitenkin karkasi lähietäisyydeltä yli poikkipuun.

Kauaa ei Ala-Myllymäki ehtinyt harmitella hukattua tilaisuuttaan, sillä jo minuuttia myöhemmin verkot heiluivat. Tällä kertaa pallo pelattiin maata pitkin syvyyteen, josta Raittinen antoi puolustaja Kalle Katzin jalan kautta passin takaviistoon. Sähäkkänä paikalla ollut Ala-Myllymäki tuikkasi todella vapauttavan 1–0-osuman ohi Niemelän.

Johtoasemassakaan Ilves ei ottanut jalkaa pois kaasulta. Jairille ja Skytälle pedattiin hyvät vetopaikat, mutta tolppien väliin palloa ei saatu. Kulmapotkun jälkitilanteesta puolestaan Eetu Mömmö pääsi yhdessä Skytän kanssa iskemään kahdella yhtä vastaan. Pitkän kuljetuksen päätteeksi Mömmön kuti kuitenkin suuntautui päin Niemelää. Lisäosumien tuoksu leijui ilmassa kiusoittelevana.

Lopulta ainoa valonpilkahdus Tauriaisen suojateille oli yksi tilastomerkintä laukaisutilastoihin. Isännille ruudin märkyydestä huolimatta positiivista oli tietenkin kolme pistettä sekä 18-vuotiaan toppari Juho Pietolan liigadebyytti viimeisillä minuuteilla.Kommentit kentän laidalta

Eemeli Raittinen alusti tänään voittomaalin ja oli silmiinnähden tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

Tosi hyvältä tuntuu. Pari peliä alla, joissa harmittavasti kaveri on päässyt tasoihin, ollaan pelattu toinen puoliaika huonosti tai vastaavaa. Kyllä tämä maistuu, että saatiin melko ehjä peli alle, Raittinen sanoo.

Puhuttiin viime pelin jälkeen, että pakko on skarpata. Tänään ei nostettu jalkaa kaasulta ja oli todella pienestä kiinni, ettei laitettu toistakin maalia sisään. Uusi voittoputki vain käyntiin!

20-vuotias Raittinen on ollut tuttu näky Ilves/2:n joukkueessa ja tänään kova työ palkittiin avauksen paikalla.

On hyvä, että kakkosjoukkueessa saa pidettyä tatsia yllä. Pieniä vammoja tulee ja kokoonpano vaihtuu, silloin pitää jokaisen olla valmiina, Raittinen toteaa.

Päävalmentaja Jarkko Wiss hengittää ottelun jälkeen hieman vapautuneemmin.

Ensimmäisellä jaksolla oli hyviä aihioita. Oltaisiin voitu tehdä toinenkin maali, niin urakka olisi vähän helpottunut. Tehoja tarvitaan yhä lisää, mutta kolme pistettä on nyt se tärkein ansio, Wiss kertoo.

Toppari Baba Mensah putosi pois kokoonpanosta alkulämmittelyissä. Loukkaantumiset sulkevat ja toisaalta avaavat ovia.

Kahta vaille kaikki sopimuspelaajamme ovat päässeet kentälle tällä kaudella. Meillä oli lopussa neljä 2002-syntynyttä pelaajaa kehissä ja tietysti loukkaantumiset vaikuttavat myös. Niin monella pelaajalla alkaa olla kramppeja, ettei oikein tiennyt ketä ottaa pois ja laittaa tilalle.

Felipe Aspegren putosi eilen illalla pois vahvuudesta. Juho Pietola oli tänään menossa treenaamaan klo 11 aamulla. Kuitenkin hän pelasi sitten ensimmäiset liigaminuuttinsa illalla. Sellaista voi jalkapalloilijan elämä olla, Wiss virnistää.Liigadebytantti Matias Niemelällä oli monen monta keskityspalloa selvitettävänään. (kuva: Jimi Soinila)

Ilves vs. RoPS  1 – 0  (0 – 0)


51′ Ala-Myllymäki 1–0

Yleisömäärä: 2004


Kokoonpano:

3 Tomas Diogo
5 Tavares Silva Jair
8 Järvinen Iiro (75′ 21 Laine Janne-Pekka)
14 Siira Tuure (89′ 17 Pietola Juho)
15 Almen Mikael
16 Miettunen Tatu
18 Raittinen Eemeli (68′ 19 Mömmö Eetu)
23 Skyttä Naatan
25 Tendeng Emile Paul (46′ 10 Ala-Myllymäki Lauri)
28 Mäntynen Tuure (75′ 20 Tamminen Eero)
32 Riikonen Matias

12 Huuhtanen Eetu
13 Mensah Baba

Lue myös