Raportti: RoPS venytti viime hetken tasoituksen
Ilves ja RoPS iskivät yhteen tiistai-iltana. Pitkään ottelua Naatan Skytän maalilla johtanut kissapeto joutui pettymään viime hetkillä, kun isännät kirivät 1–1-tasatulokseen Matias Tammisen osumalla.
Ensimmäinen jakso

Ottelun ensihetkillä ei nähty pitkälle rakennettuja hyökkäyksiä, mutta puolustuksen virheistä avautui maalipaikkoja. Vasta 17-vuotias RoPS-kasvatti Jussi Niska pääsi purjehtimaan vapaasti vasenta laitaa maalille laukauksen kuitenkin epäonnistuessa. Toisessa päässä Tiemoko Fofana oli lähellä tuikata alimman puolustajan harhasyötön reppuun.

Ilves pääosin hallitsi pelitapahtumia, mutta RoPS pysyi vauhdissa mukana pelaamalla rohkeaa lyhytsyöttöpeliä ja voittamalla kaksinkamppailutilanteita hyvällä prosentilla. Pelin tempo ei vielä huimannut päätä.Toinen jakso

Ottelun enimmät tapahtumat ajoittuivat jälkimmäiselle puoliskolle. Maalihanat aukesivat 54. minuutilla. Kissapeto sai kulman oikealta laidalta. 18-vuotias Naatan Skyttä antoi kierteisen pallon joka ylitti maalinedustalla miesröykkiön taakse jääneen maalivahti Martin Kompallan. Pallo painui suoraan verkon perukoille.

Pitkään näytti, että vierasjoukkue jäädyttää peliä onnistuneesti ja anastaa kolme pistettä. Aivan viimeisillä minuuteilla syntyi kuitenkin avausmaalia hieman muistuttava osuma. Obed Malolo keskitti kulmapotkun, joka yllätti hetkeä aiemmin ikävästi nilkkansa vääntäneen Mika Hilanderin. Pallo putosi kotkalaislähtöiselle Matias Tammiselle, joka niittasi 1–1-tasoituksen.

Voiton sulaminen viime hetkillä painoi tupsukorvien päät alas, mutta positiviisena seikkana oli 17-vuotiaan hyökkääjä Maksim Stjopinin liigadebyytti kasvattiseurassaan.Koutsin kommentit

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss ei peitellyt harmitustaan ottelun jälkeen.

– Johtoaseman menettäminen on pettymys. Kummallakaan jengillä ei ollut paljoa paikkoja. Alussa meillä oli puolustussuuntaan ongelmia, mutta saimme ne selvitettyä. Toinen jakso olikin tavallaan helpompi, Wiss kertaa.

– Tehtiin johtomaali ja sen jälkeen puolustettiin hyvin. RoPS ei päässyt muotomme sisään. Erikoistilannemaalit usein ratkaisevat pelejä ja sellaisen päästäminen harmittaa. Niin varmasti heitäkin avausmaalin osalta.

Ottelusta saatiin tasapelipisteen lisäksi kuitenkin arvokasta kokemusta nuorisokaartille.

– Debytantti Maksim Stjopin on mielenkiintoinen pelaaja. Hänelle voi hyvinkin olla jatkossa luvassa isompaa roolia, mutta totta kai se vaatii aikaa. Janne-Pekka Laine oli myöskin ensimmäistä kertaa avauksessa. Hienoa saada hyviä nuoria täysillä mukaan, Wiss toteaa.
Huippulupaus Naatan Skyttä iski kauden avausmaalinsa

 

RoPS vs. Ilves  1 – 1  (0 – 0)


54′ Skyttä 0-1
87′ Tamminen 1-1


Kokoonpano:

1 Hilander Mika
2 Saksela Janne
3 Tomas Diogo
4 Aspegren Felipe
5 Tavares Silva Jair
10 Ala-Myllymäki Lauri -> 88′ 19 Mömmö Eetu
13 Mensah Baba
21 Laine Janne-Pekka -> 58′ 14 Siira Tuure
23 Skyttä Naatan -> 70′ 8 Järvinen Iiro
25 Tendeng Emile Paul -> 58′ 15 Almen Mikael
26 Fofana Tiemoko -> 88′ 27 Stjopin Maksim

16 Miettunen Tatu
32 Riikonen Matias

Lue myös