Raportti: Ilves jatkaa voittokulkuaan sarjakärjessä


Ilves otti seinäjokisilta luulot pois selvällä 3-0-voitolla ja palasi sarjakärjen paikalle. Tulikuumassa vireessä oleva Lauri Ala-Myllymäki viimeisteli kaksi täysosumaa ja kolmas kimposi Emile Paul Tendengin laukauksen jäljiltä SJK-puolustajista sisään. Sää ei varsinaisesti suosinut, mutta täysi Tammela pääsi juhlimaan neljättä perättäistä Ilveksen voittoa.

Ensimmäinen puoliaika

Rankasta sateesta huolimatta Tammelan lehterit olivat käytännössä täpötäynnä ja ottelu lähti hyvällä lämmöllä liikkeelle. Etenkin SJK-kapteeni Mehmet Hetemaj laittoi kroppaansa likoon ja kävi ajoittain melko kuumanakin taklauksia jakaessaan.

Ilves loi painetta vierailijoiden päätyyn. Palkinto saatiin jo 9. minuutilla, kun pallo kimposi toppari Boris Kadion jalasta hänen käteensä rangaistusalueella. Pallo vietiin pilkulle ja Lauri Ala-Myllymäki otti itseoikeutetusti vetovastuun. ”Lämmi” piti päänsä kylmänä ja teki avausmaalin alanurkkaan.

Tasoitusta jahdanneella Kerholla oli muutama tilaisuus hätyytellä Mika Hilanderin vartioimaa maalia, mutta tilanteet kuihtuivat kasaan. Esimerkiksi Jude Arthur livahti paitsioasemassa heiluttamaan verkkoja ja Billy Ions puolestaan liukastui ratkaisevalla hetkellä läpiajoon karatessaan.

Vierailijoiden etsikkoaika hupeni ja kotijoukkue iski toistamiseen juuri ennen taukovihellystä. Emile Paul Tendeng käynnisti hyökkäyksen omalta kenttäpuoliskolta. Keskikaistaa ylös edettyään hän toimitti pallon tulikuumalle Ala-Myllymäelle. Huimasta potkutekniikastaan tunnettu ”Lämmi” antoi oikean jalan puhua rangaistusalueen kaaren sisältä ja upotti pelivälineen voimalla alanurkkaan. 2-0-maali oli Ala-Myllymäen kauden kahdeksas ja peräti kuudes viimeiseen kolmeen otteluun.

Toinen puoliaika

Joukkueet palasivat pukukopista takaisin kaatosateeseen. Seinäjokiset hakivat kavennusmaalia riskinkin uhalla, mutta eivät saaneet luotua kontrolloituja hyökkäyksiä vaarallisille etäisyyksille.

Kissapeto katkaisi takaa-ajolta siivet ja käytännössä ratkaisi pelin 54. minuuttilla. Kulmapotkun jälkitilanteessa Tendeng oli jälleen aiheuttamassa vanhalle seuralleen harmaita hiuksia. Senegalilainen laukoi tulisesti vasemmalta laidalta ja maalivahti Mihkel Aksalu torjui pallon eteensä. SJK-puolustajat torppasivat irtopallon epäonnisesti omaan maaliin ja Ilves siirtyi 3-0-johtoon.

Mustapaitaiset eivät harmittavasta oman pään takaiskusta enää toipuneet. Ilves piti otetta pelistä ja oli jopa lähempänä 4-0-osumaa, kuin vierailijat kavennusta. Ottelun lopussa nuoret tupsukorvat Eemeli Raittinen (19) ja Naatan Skyttä (17) päästettiin irti tekemään taikojaan hyökkäysalueella ja samalla keräämään arvokasta liigakokemusta.

SJK:lla oli tänään hieman epäonneakin liukastumisineen ja pomppupalloineen, mutta kokonaisuudessaan 3-0-lukemat eivät jätä jossiteltavaa. Suoritusvarmuutta ja itseluottamusta uhkuva Ilves siirtyy ansaitusti takaisin sarjataulukon piikkipaikalle neljännellä perättäisellä voitollaan.

Koutsin kommentit

Päävalmentaja Jarkko Wiss oli tyytyväinen joukkueensa kontrolliin pelistä. Luontoäitikin saapui antamaan oman avustuksensa tamperelaisille.

Alku oli oikein hyvävauhtinen molemmilta joukkueilta. Saimme pari maalia siihen ja sitten otettiin jalkaa kaasulta. Toisen jakson sade palveli meitä siinä mielessä, että pelin tempo hidastui. Johtoasemaa on yleensä helpompi puolustaa, kun olosuhteet vaikeutuvat, Wiss pohtii.

Kokonaisuudessaan hyvä esitys meiltä. Pojilla on itseluottamus kohdillaan. Kypsymisen merkkejä on ilmassa. Meille oli henkisesti tärkeää, ettei SJK saanut lopussa kavennusta aikaan. Nyt jäi hyvä maku suuhun kaikin puolin ja peli pysyi kontrollissa.

Läpimäriksi kastuneiden pelaajien lisäksi myös Wiss oli ottelun jälkeen kuin uitettu koira.

Menen samantien kotisaunaan lämmittelemään, Wiss huikkaa.

Sadepilvet olivat uhkaavia…
…mutta se ei Ala-Myllymäkeä hetkauttanut! (kuva: Arno Hämäläinen)

Ilves vs. SJK 3 – 0 (2 – 0)

9min Ala-Myllymäki (rp) 1-0
44min Ala-Myllymäki 2-0
54min Tendeng 3-0

Yleisömäärä: 5011

IS-tähdet:
*** Ala-Myllymäki
** Tendeng
* Miettunen

Äänestä omasta mielestäsi ottelun parasta pelaaja Ilves-appissa ja voit voittaa tuotepalkintoja!

Kokoonpano:

1 Hilander Mika (mv) (c)
4 Aspegren Felipe
13 Mensah Baba
16 Miettunen Tatu
60 Addy David <- 63min
8 Järvinen Iiro <- 81min
14 Siira Tuure
10 Ala-Myllymäki Lauri
6 Ojala Matias
25 Tendeng Emile Paul
26 Fofana Tiemoko <- 76min

18 Raittinen Eemeli -> 76min
21 Laine Janne-Pekka
23 Skyttä Naatan -> 81min
30 Moussa Yusif -> 63min
22 Kazi Tariq
3 Tomas Diogo
12 Luukkanen Johannes (mv)

Lue myös