Raportti: Ilves ja IFK Mariehamn eivät vielä saaneet paremmuutta selvilleSuomen Cupin finaaliin vastikään itsensä raivanneet Ilves ja IFK Mariehamn kohtasivat Tammelan helteisessä illassa Veikkausliigan merkeissä. Paremmuutta ei vielä saatu selville, vaan pisteet jaettiin 0-0-tuloksella.

Ensimmäinen puoliaika

Vierailijat eivät peruutelleet, vaan osoittivat ensiminuuteista lähtien kaksinkamppailuvoimansa ja -halukkuutensa. Yksi vastaan yksi -tilanteet kääntyivät usein vihreäpaitaisten eduksi.

Alkurynnistyksen jälkeen peli muuttui rikkonaiseksi. Pääpallot olivat edelleen kovaa valuuttaa. IFK:n suoraviivainen tyyli olisi voinut tuottaa tulosta ilman Ilves-topparien uhrautuvaisuutta. Kokonaisuutena kotijoukkueen peliesitys oli kaukana parhaimmastaan.

Avausjakson suurin kohahdus syntyi 37. minuutilla, kun keltapaidat lähtivät vastaiskuun keskikaistaa pitkin. ”Tammelan taikuri” Emile Paul Tendeng potkaisi vaarallisen näköisen kaukovedon, mutta pallo viuhui niukasti yläkulman ohi.

Toinen puoliaika

Tauon jälkeen kotijoukkue sai juonesta paremmin kiinni. Syöttökombinaatiot napsuivat kohdilleen, irtopalloja voitettiin ja pelin painopiste siirtyi IFK-päätyyn. Komean hyökkäyksen päätteeksi pallo kolahti jo ylärimaan Tiemoko Fofanan puskusta.

Ilvekseen täksi kaudeksi siirtynyt ghanalainen kärkipelaaja Samuel Afum teki pitkähkön loukkaantumisen jälkeen Veikkausliiga-debyyttinsä 70. minuutilla. Hyökkäysvoittoisesta taktiikasta huolimatta maalipaikoille ei kuitenkaan päästy.

Peter Lundbergin miehistö tilkitsi rangaistusalueensa, eikä päästänyt tupsukorvia vetosektorille. Kotijoukkueen vaatimaton loppukiri ei tuottanut tulosta, joten Tammelassa jäätiin maalitta. Positiivista on, että Ilves pelasi nyt jo kauden 7. nollapelinsä ja tappioton putki sen kuin jatkuu.

Koutsin kommentit

Päävalmentaja Jarkko Wiss ei juuri pelaajiensa päitä silitellyt päätösvihellyksen jälkeen.

En ole tyytyväinen esitykseen, enkä pisteeseen. Enemmän olisi pitänyt ottaa irti. Ensimmäinen jakso oli yksi huonoimpia, mitä on Tammelassa vedetty. Aika luokaton esitys, Wiss manaa.

Se, että tulee syöttövirheitä tai keskitykset epäonnistuvat on vielä anteeksiannettavaa ehkä ihan kentän kunnonkin takia. Mutta halu kaksinkamppailuihin ja siirtyminen pystysuuntaan kun pallo pelataan yli, olivat todella heikkoa, vaikka tiedostimme tasan tarkkaan minkälaista futista tänään tulee olemaan.

Ilves teki kaikki vaihtonsa poikkeuksellisen ajoissa. Pari kertaa maali oli lähellä, mutta täyteen vauhtiin ei silti päästy missään vaiheessa. Henkseleitä ei pääse paukuttelemaan kukaan.

Ensimmäisen jakson perusteella olisi voinut vaihtaa kaikki 11 pelaajaa, mutta ikävä kyllä, se ei ole mahdollista. Vaihdoimme kaksi, eikä sen takia, että he olisivat olleet huonoimmat. Se oli ihan sama, kenet ottaisi pois.

Toisella jaksolla kuitenkin paransimme. Loimme näennäistä painetta, mutta tarvittava liike ja halu puuttuivat yhä. Se saattoi olla matkarasitusta ja väsymystä, mutta hyvänolontunnetta ei ainakaan, siitä pidän huolen, Wiss kuittaa.

Ilves vs. IFK M 0 – 0

yleisömäärä: 4009

IS-tähdet:
*** Baba Mensah
** Robin Sid
* Jair

Äänestä ottelun parasta pelaaja Ilves-appissa ja voit voittaa tuotepalkintoja!

Kokoonpano:

1 Hilander Mika
4 Aspegren Felipe
13 Mensah Baba
3 Tomas Diogo
60 Addy David
9 Mettälä Ilari <- 70min
10 Ala-Myllymäki Lauri
25 Tendeng Emile Paul
14 Siira Tuure <- 45min
17 Tarvonen Aleksi <- 45min
26 Fofana Tiemoko

7 Afum Samuel -> 70min
30 Yusif
5 Jair -> 45min
6 Ojala Matias
8 Järvinen Iiro -> 45min
16 Miettunen Tatu
12 Luukkanen Johannes

Lue myös