Raportti: Ilves palasi äitienpäivän kunniaksi sarjakärkeen


Ilves teki äitienpäivänä pitkän reissun Napapiirille. Kovana kotijoukkueena tunnettu RoPS piti pelin tasaisena, mutta lopulta kolme pistettä tarttuivat mukaan Tampereelle.

RoPS on perinteisesti ollut tyly isäntä Ilvekselle. Ennen tätä iltaa keltavihreät olivat viimeksi selvinneet Rovaniemen reissusta ilman tappiota elokuussa 2015, jolloin maaliton liigakamppailu päättyi pistejakoon.

Avausjakso

Loukkaantumisten kanssa painiva Ilves-miehistö kierrätti kokoonpanoaan. Päävalmentaja Jarkko Wiss antoi vastuuta keskikentän keskustassa Jairille, Yusifille ja Tuure Siiralle, joilla oli tärkeä rooli puolustuksen lisäksi hyökkäysten käynnistämisessä.

Pelin alku velloi pitkälti keskialueella. Osittain kyse oli tarkasta miesvartioinnista, mutta pallokontrollissakin oli sateisella kentällä parannettavaa. Useita peräkkäisiä onnistuneita syöttöjä sisältäneet hyökkäykset olivat harvassa, eivätkä ne juurikaan edenneet maalintekosektorille asti.

Puolen tunnin pelin jälkeen keltapaidat löysivät tilaa keskikaistalta. Yusif pyörähti vapaaksi omalla kenttäpuoliskolla ja antoi millintarkan pistosyötön kärjessä viillettäneelle Tiemoko Fofanalle. 19-vuotias norsunluurannikkolainen hassutti nopealla sivuttaisliikkeellä maalivahdin ulos tilanteesta ja upotti kauden avausosumansa.

Vierasjoukkue passivoitui. Jakson lopussa kotijoukkue kiikutti palloa hyökkäyskolmannekselle, mutta Ilves-kapteeni Mika Hilander oli silti melko toimeton maalillaan. Ilves-kasvateista koostunut topparikaksikko Tatu MiettunenDiogo Tomás osoitti, että pääpallot voitetaan hyvällä prosentilla.

Toinen jakso

Joukkueet palasivat pukukopista latautuneina. Peli aaltoili päästä päähän ja RoPS oli lähellä tasoitusta, kun Lucas Lingman ja Youness Rahimi pääsivät yrittämään onneaan lähietäisyydeltä, mutta kissapeto selvitti vaisut yritykset lopulta helposti.

Tunnin pelin kohdalla näytti jo varmalta, että vierailijat tuplaavat johtonsa. Jair syötti kulmapotkun jatkotilanteesta Yusifin vetopaikkaan. Pallo kolahti RoPS-vahti Antonio Regueron käsien kautta pystypuuhun ja jäi elämään rangaistusalueelle. Yusif pyssytti lähes identtisen kudin etukulmaa kohden, mutta jälleen Reguero sai näppinsä väliin.

Sinipaidat saivat ajoittain luotua pitkillä palloilla näennäistä painetta Hilanderin maalille. Kurinalainen tamperelaisjoukko ei kuitenkaan ollut hätää kärsimässä. Ilves selvitti Rovaniemen koleasta illasta maukkaan vierasvoiton, jota ei olla viime vuosina, tai edes vuosikymmeninä, totuttu näkemään.

Wissin miehistö ehti pudota sarjakärjestä vain yhden päivän ajaksi, kun ottelun enemmän pelannut SJK nousi launtaina pisteen erolla ohi. RoPS-voiton myötä tamperelaiset kuitenkin nousivat jälleen piikkipaikalle, kun kolmasosa Veikkausliigan alkusarjasta on nyt pelattuna.

Koutsin kommentit

Päävalmentaja Wiss ei hyppinyt riemusta pelillisen esityksen suhteen, mutta toisaalta merkittäviä nukahduksiakaan ei sattunut.

– Pallollinen pelimme oli ihan ok, vaikka viimeiset ratkaisut vielä ontuivat. Maalin jälkeen tuli huono jakso, mutta toisella puoliajalla pojat tekivät hyvää duunia ylhäällä, Wiss arvioi.

– Olisihan sen maalin voinut aiemminkin tehdä tai tappaa peli tekemällä toinen maali, eli jännäksi meni taas. Tunnustusta pitää toki antaa vastustajallekin, heillä riitti vielä liikettä.

Joukkue on perillä Tampereella maanantaiaamuna. Kolmen päivän reissu tuntuu istumalihaksissa, mutta tuloksesta ja matkaseurasta viihtyminen ei jää kiinni.

– Kokonaisuutena tämä on ollut onnistunut reissu matkajärjestelyineen ja nyt vielä harvinaiset kolme pistettä täältä mukaan. Tärkeä voitto. Joukkueessa on iloinen hyvä vire päällä, tässä on hieno tehdä töitä, Wiss kiittelee.

Seuraavaksi katseet kääntyvät lähestyvään cupin välierään, joka pelataan torstaina Kokkolassa klo 18.30.

Jair onnittelee maalintekijä Fofanaa

RoPS vs. Ilves 0 – 1 (0 – 1)

31min Fofana 0-1

Äänestä ottelun parasta pelaaja Ilves-appissa ja voit voittaa tuotepalkintoja!

Kokoonpano:

1 Hilander Mika (c) (mv)
60 Addy David -> 67min 22 Kazi Tariq
16 Miettunen Tatu
3 Tomas Diogo
4 Aspegren Felipe
17 Tarvonen Aleksi -> 82min 9 Mettälä Ilari
5 Jair
30 Yusif -> 74min 25 Tendeng Emile Paul
14 Siira Tuure
8 Järvinen Iiro
26 Fofana Tiemoko

18 Raittinen Eemeli
13 Mensah Baba
12 Luukkanen Johannes (mv)

Lue myös