Raportti: Ilves haki pisteen HJK:lta ja johtaa sarjaa

Ilves pelasi kauden viidennen Veikkausliiga-ottelunsa perjantai-iltana Helsingissä. Hallitseva Suomen mestari HJK hallitsi peliä, muttei kyennyt horjuttamaan tamperelaisten pitkää nollaputkea.

Vastikään Veikkausliigan kuukauden valmentajaksi valittu Jarkko Wiss marssitti kentälle melko totutun kokoonpanon. Huhtikuun tähdistökentälliseen valitut Mika Hilander maalinsuulla ja Jair keskikentällä olivat jälleen kantavissa rooleissa.

Ottelun alku oli kyttäilevää rakentelua puolustusmuodon ulkopuolella. Kumpikaan joukkue ei lähtenyt avoimeen höntyilyyn. Tupsukorvilla oli aihioita lähteä myös tilanteenvaihdoilla ylöspäin, mutta syöttöhassit vesittivät nopeat vastaiskut.

Toisen jakson alkajaisiksi keltavihreiden kärkipelaaja Tiemoko Fofanalle avautui mainio maalipaikka. 19-vuotias norsunluurannikkolainen  pyörähti vapaaksi miesvartioinnista ja oli jo kasvokkain HJK-vahti Maksim Rudakovin kanssa. Pallo näytti uppoavan takakulmaan, mutta Daniel O’Shaughnessyn liuku blokkasi vedon viime tingassa.

Loppua kohden kotijoukkueen askel terävöityi. Harmeet Singh antoi hyvin ajoitetun roikkupallon Ilves-linjan taakse takatolpalle, jonne säntäsi Joonas Vahtera. Luottopuolustaja Felipe Aspegren sai kuitenkin häirittyä Vahteran suoritusta riittävästi, jotta veto karkasi ohi maalin. Aspegren sai tänään vyölleen 100. pelin Ilveksen riveissä ja oli jälleen mies paikallaan.

Viimeisillä minuuteilla Singh lähetti toisenkin vaarallisen syötön keskustaan vitosen viivan tuntumaan. Tällä kertaa oli Ivan Tarasovin vuoro hukata avopaikka. Toisessa päädyssä Eemeli Raittisellakin oli omat hetkensä, mutta maaleja ei Töölössä tänään nähty.

Paria säikähdystä huolimatta Ilves hoiti tehtävänsä kurinalaisesti ja haki tärkeän vieraspisteen hallitsevalta mestarilta. Mika Hilander on pitänyt maalinsa puhtaana nyt viisi kauden ensimmäistä liigaottelua eli 450 minuuttia putkeen!

Ei ollut niin hyvää peliä, mutta pisteeseen ennakkosuosikilta voi olla tyytyväinen. Emme päästäneet HJK:ta laukomaan maalia kohden, päävalmentaja Wiss summaa.

Omat hyökkäyksiin lähtömme ja palloton pelaaminen ei ollut riittävän hyvällä tasolla. Alusta oli meille vaikea ja syöttövirheitä oli paljon.

Keltavihreillä on meneillään kiireinen liiga- ja cup-otteluiden taival. Pelaajien rasitusta täytyy jakaa, jotta vauhti ei hiivu ja lisäloukkaantumisilta vältytään.

Voi olla, että suoritamme pelaajarotaatiota. Tarvitsemme Honka-peliin lisää tuoreita jalkoja. Tiistai tulee nopeasti, Wiss muistuttaa seuraavasta kotiottelusta Tammelassa.

HJK vs. Ilves 0 – 0

Kokoonpano:

1 Hilander Mika
13 Mensah Baba
16 Miettunen Tatu
60 Addy David
4 Aspegren Felipe
5 Jair
14 Siira Tuure
25 Tendeng Emile Paul
30 Yusif -> 78min 17 Tarvonen Aleksi
10 Ala-Myllymäki Lauri -> 85min 18 Raittinen Eemeli
26 Fofana Tiemoko -> 71min 8 Järvinen Iiro


29 Haarala Santeri
22 Kazi Tariq
3 Tomas Diogo
12 Luukkanen Johannes

Lue myös