Raportti: Kurinalainen Ilves nollasi SJK:n


Ennen toisena pääsiäispäivänä pelattua Veikkausliiga-kamppailua Ilves oli pelannut kaikki tämän vuoden 15 otteluaan tappioitta, eikä putki ollut päättymässä. Seinäjoen Jalkapallokerho taisteli vastaan, mutta Lauri Ala-Myllymäen komea vapaapotkumaali siivitti tamperelaiset 1-0-voittoon.


1. jakso

Ottelussa piisasi vauhtia alusta alkaen. Ilveksen Emile Paul Tendeng pääsi testaamaan vanhan joukkuekaverinsa Jesse Östin valppautta SJK-maalilla, mutta kuti karkasi niukasti riman yli. Toisessa päässä myös Moshtagh Yaghoubi ja Dion Acoff pyssyttivät pallon päätykatsomoon.

Alkurynnistyksen jälkeen varsinaiset maalipaikat olivat harvassa, mutta taistelu keskikentän herruudesta kävi kuumana. Ensimmäisellä jaksolla nähtiin viisi varoitusta vuorotahtiin molempien joukkueiden edustajille ja korttitahti näytti vain yltyvän.

Tuure Siira, Jair ja ensimmäistä kertaa Ilveksen avauskokoonpanoon noussut Yusif olivat tärkeässä roolissa keskikentällä. Heillä oli pideltävinään yksi Suomen parhaimmista keskustan parivaljakoista, Yaghoubi ja Mehmet Hetemaj, jotka tunnetaan myös äkkipikaisesta temperamentistaan.

2. jakso

Pallonhallinta alkoi kääntyä vierailijoiden eduksi ja maali tuoksui ilmassa. Juoksuun pelattuja pystypalloja nähtiin molemmilta laidoilta jatkuvasti. Myös Tendengin vahvaa itseluottamusta huokuvat tempokuljetukset puhkoivat seinäjokisten linjoja.

Palkinto saatiin 64. minuutilla, kun rangaistusalueelle pyrkinyt Tiemoko Fofana kaadettiin sääntöjen vastaisesti. Lauri Ala-Myllymäki asettui pallon taakse ja upotti komean vapaapotkun verkon perukoille noin 20 metristä. Öst aavisti väärään nurkkaan, eikä ehtinyt vedon tielle millään.

Takaiskuosuma herätti seinäjokiset otteluun mukaan. Serge Atakayita tavoiteltiin pitkillä palloilla ja Yaghoubi ei epäröinyt kaukolaukausten virittämisessä. Sergei Eremenko lähetti painavan kudin maalin nurkkaa kohden, mutta Ilves-kapteeni Mika Hilander venytti kätensä eteen.

Ilves kesti rynnistyksen ja pakotti isännät virheisiin. Viimeisten 20 minuutin aikana keltavihreät olivat monesti lähempänä tuplata johtonsa, kuin että SJK olisi päässyt tasoihin. Kaksi kertaa pallo saatiinkin vielä Östin selän taakse, mutta paitsiot vesittivät tilanteet.

Viimeisillä minuuteilla Didier Kadio ja Dani Hatakka katselivat myös punaista korttia kovaotteisista taklauksistaan. Ilves pääsi pelaamaan lisäajan kahden pelaajan ylivoimalla, eikä voittajasta jäänyt epäselvyyttä.

Wiss: ”Hieno taistelu, vaikka tukistaakin piti”

Päävalmentaja Jarkko Wiss valoi kärsivällisesti uskoa omaan pelitapaan.

— Etukäteen arvasimme, että luvassa on tiukka ja todennäköisesti yhden maalin peli. Niin kävi ja olimme juuri tuloksen verran parempia tänään. Hieno taistelu, Wiss summaa.

— Kestimme kotijoukkueen alkuhallinnan ja tiesimme, että saamme kyllä toiselle jaksolle enemmän tilaa ja kaksinkamppailuvoittoja. Maalikin syntyi nopeasta vastaiskusta.

Kolmeen pisteeseen johtanut kollektiivinen peliesitys antaa joukkueelle itseluottamusta.

— Tunsimme SJK:n vahvat yksilöt ja saimme ohjauspelillä heiltä vaihtoehdot pois. Kaikki kentälle tulleet vaihtopelaajamme saivat ensiminuuttinsa tällä liigakaudella ja he tiesivät samantien omat roolinsa. Kaikki hoitivat tonttinsa hienosti.

— Osoitimme siis, että rosterissa on leveyttä. Parannettavaa tietysti on myös, etenkin lopussa pelasimme pari vapaapotkua hätiköiden johtoaseman vaarantaen. Niistä tilanteista piti malttamattomia poikia hieman tukistaa, Wiss virnistää.

Ilves on pelannut tänä vuonna 16 ottelua, eikä ole hävinnyt kertaakaan. Takana on 270 minuuttia ja lisäminuutit päälle kauden alusta päästämättä osumaakaan. Wiss kuitenkin toppuuttelee tilastonikkareita.

— Kolme liigapeliä olemme vasta pelanneet. Tappioita ei ole tullut, mutta hommat jatkuvat heti huomenaamulla. Perjantaina kohtaamme Lahden kotona. Sen jälkeen koittaa tiukka toukokuu. Nyt ei tuuletella enempää, Wiss päättää.

Ala-Myllymäen laukoma pallo uppoaa alanurkkaan

SJK vs. Ilves 0 – 1 (0 – 0)

64min Ala-Myllymäki 0-1

Kokoonpano:

1 Hilander Mika
4 Aspegren Felipe
13 Mensah Baba
16 Miettunen Tatu
60 Addy David
30 Yusif -> 75min 17 Tarvonen Aleksi
5 Jair
14 Siira Tuure -> 82min 3 Tomas Diogo
25 Tendeng Emile Paul
10 Ala-Myllymäki Lauri
26 Fofana Tiemoko -> 80min 23 Skyttä Naatan

18 Raittinen Eemeli
21 Laine Janne-Pekka
22 Kazi Tariq
12 Luukkanen Johannes

Lue myös