Raportti: Kotiavaus päättyi maalittomana

Raitapaitoja riitti pallon allaKevät helli yleisöä, kun Ilves avasi kotipelit Ratinassa. Vaasan Palloseura oli totutun tasaväkinen vastustaja, eikä paremmuutta saatu selville, vaikka tamperelaiset kenttätapahtumia hallitsivatkin.

Täksi kaudeksi edustusjoukkueeseen noussut 19-vuotias Eemeli Raittinen oli ensimmäistä kertaa Ilveksen avauskokoonpanossa. Seuran oma kasvatti toi hyökkäyspäähän ulottuvuutta ja nopeita jalkoja. Vepsun kolmen topparin linja sai olla jatkuvasti varpaillaan.

Raittinen loi maalintekopaikkoja itselleen ja muille tupsukorville. Hänen hankkimastaan kulmapotkusta Ilari Mettälä pääsi puskemaan maalia kohden, mutta VPS-maalivahti Martin Kompalla torjui pallon riman yli.

Hetkeä myöhemmin Jair pommitti kaukovedon, johon Kampalla ehti jälleen käsineen väliin. Myös Lauri Ala-Myllymäki ja Mettälä testasivat saksalaisvahdin valppautta, mutta vedoista puuttui paras puhti.

Ilves puolusti kurinalaisesti koko joukkueen voimin ja etenkin Felipe Aspegren suoritti tärkeitä syötönkatkoja ja pallonriistoja. Myös Tuure Siira teki vahvan sisääntulon, kun hän korvasi loukkaantuneen Matias Ojalan keskikentällä jo 8. minuutilla.

Tunnin pelin jälkeen paine VPS-päädyssä kasvoi kasvamistaan. Useat vaaralliset keskitykset ja syöttökuviot löysivät tiensä raitapaitojen maalille, mutta vedot niin sanotusti jäivät piippuun.

Keltavihreät punnersivat sitkeästi hyökkäyksiä. Uhrautuvasti pelanneet vaasalaiset onnistuivat tyrehdyttämään viimeisetkin maalipaikat. Raitapaidat blokkasivat useita laukauksia ja loput hoiti Kompalla viimeisenä lukkona.

Hiekka tiimalasissa valui loppuun kotijoukkueen kannalta liian nopeasti. Lopussa säikähdyksen aiheutti vielä vaasalaisten nopea vastahyökkäys, josta Samu Aulanko kuitenkin tykitti pallon taivaan tuuliin ratkaisevalla hetkellä.

Päävalmentaja Jarkko Wiss tietää voiton olleen lähellä, muttei vaivu epätoivoon.

– Nolla maalia omiin, pikkaisen heikkoa viimeistelyä, mutta hyvä taistelu. Kroppaa laitettiin likoon. Vepsullakin oli lopussa paikka tehdä se voittomaali, Wiss summaa.

– Kenttä oli ok, mutta siirtyminen huippukuntoiselta keinonurmelta kevään ensimmäisille nurmille vaatii totuttelua. Rytmi viimeistelyssä ei ole samanlaista ja moni yläalueen suoritus saattoi siksi näyttää huonolta. Paljon oli kuitenkin myös hyvää.

Ilves vs. VPS 0 – 0

Yleisöä: 2832

Kokoonpano:

1 Hilander Mika
4 Aspegren Felipe
13 Mensah Baba
16 Miettunen Tatu
60 Addy David
10 Ala-Myllymäki Lauri -> 81min 30 Yusif
9 Mettälä Ilari
6 Ojala Matias -> 8min 14 Siira Tuure
5 Jair
25 Tendeng Emile Paul
18 Raittinen Eemeli -> 70min 26 Fofana Tiemoko

17 Tarvonen Aleksi
22 Kazi Tariq
3 Tomas Diogo
12 Luukkanen Johannes

Lue myös