Raportti: Rutiinivoitto ja jälleen uusia liigadebytantteja

Veikkausliiga kausi 2019 lähti todenteolla käyntiin Ilveksen osalta sunnuntai-iltapäivällä. Seinäjoella kotipelinsä pelannut Kokkolan Pallo-Veikot antoi kelpo vastuksen, mutta kolme pistettä lähtivät mukaan Tampereelle. Ilari Mettälä ja Iiro Järvinen viimeistelivät Ilveksen 2-0-voiton.Ennen ottelua KPV:n päävalmentaja Jarmo Korhonen totesi seuransa videoennakossa, että Ilves on paras joukkue, jonka kokkolalaiset ovat tänä vuonna kohdanneet. Aiemmin Suomen Cupissa todettu kaava jatkui nyt myös liigassa. Samalla Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss sai vyölleen 100. liigaottelun penkin päässä.

Vierasjoukkue otti välittömästi pelin haltuunsa. Vasemmalla laidalla viillettänyt pitkänhuiskea Ilari Mettälä aiheutti jatkuvasti KPV:n puolustukselle harmaita hiuksia. Ysipaitaa kantava Mettälä ehti heiluttaa sivuverkkoja 7. minuutilla ja pari minuuttia myöhemmin pallo päätyi kunnolla pömpeliin.

KPV-puolustaja Milos Josimov epäonnistui syötönkatkossa ja pallo jäi pyörimään rangaistusalueen rajalle. Mettälä hyödynsi tilaisuuden ja kiskaisi komean oikean jalan vedon vastustamattomasti maalin yläkulmaan.Toisella jaksolla KPV pääsi paremmin irti hermoilustaan ja vyörytti vaarallisia hyökkäyksiä keltavihreiden päätyyn. Joni Mäkelä väläytti hyvää potkutekniikkaansa ja pommitti pallon 20 metristä ristikkoon.

Ilves ei tästä säikähtänyt, vaan iski takaisin. Palloa taiturimaisesti hallitseva Emile Paul Tendeng harhautteli rangaistusalueen vasemmalla laidalla ja keskitti pelivälineen keskustaan. Iiro Järvinen nousi tilanteessa korkeimmalle ja puski tarkan puskun tolpan juureen. 2-0 -osuma syntyi 53. minuutilla.

Loppua kohden Ilveksellä ei ollut hätäpäivää. 3-0-osumakin oli jo todella lähellä, kun Jair pelasi Mettälän avopaikkaan, mutta maalivahti Teppo Marttinen syöksyi viime tingassa vedon tielle ja koppasi pallon syliinsä maaliviivalta.

Rutiinivoiton lisäksi ottelun lopussa nähtiin tamperelaisittain muitakin positiivisia merkkejä. Seuran 19-vuotias oma kasvatti Eemeli Raittinen tuli vaihdosta kentälle tehden Veikkausliiga-debyyttinsä. Lisäksi uusi vahvistus Yusif Daouda Moussa suoritti ensiesiintymisensä Ilves-paidassa.Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss oli taktisiin valintoihin tyytyväinen.

– Mietimme ennen ottelua, että kuinka saisimme KPV:n nostamaan miehistöään ja pelaamaan palloa. Valintamme osoittautuivat oikeiksi ja kyseessä oli kärsivällinen ja kypsä esitys, Wiss kiittelee.

– Tauolla korostimme niitä alueita, joissa emme saa menettää palloa. No kerran sellainen pääsi käymään ja pallo oli ylärimassa. Onneksi kuittasimme tilanteen nopeasti ja siirryimme 2-0-johtoon. Loppu olikin aika rauhallista.

Uran sadas ottelu Veikkausliigassa osoittaa, kuinka nopeasti aika kuluu töitä paiskiessa.

– Tuntuu uskomattomalta. Muistan vieläkin urani toisen liigamatsin, kun tulimme juuri tänne Seinäjoelle. Peli oli silloin yläkentällä. Nopeasti ovat vuodet vierineet. Toivottavasti tulee toiset sata täyteen vielä jokin päivä, Wiss myhäilee.KPV vs. Ilves 0-2

10min Mettälä 0-1
53min Järvinen 0-2

Ilveksen kokoonpano:

1 Hilander Mika (mv) (c)
60 Addy David
16 Miettunen Tatu
13 Mensah Baba
4 Aspegren Felipe
9 Mettälä Ilari
6 Ojala Matias
5 Jair
8 Järvinen Iiro -> 72min 14 Siira Tuure
25 Tendeng Emile Paul -> 88min 30 Moussa DaoudaYusif
10 Ala-Myllymäki Lauri -> 80min 18 Raittinen Eemeli

26 Fofana Tiemoko
22 Kazi Tariq
3 Tomas Diogo
12 Luukkanen Johannes (mv)

Lue myös