Tatu Miettunen – luottotoppari

Ilveksen tiivistäkin tiiviimpi puolustuslinja on kerännyt kehuja ympäri Suomea koko alkuvuoden ajan. Yhtenä tärkeänä lenkkinä alakerrassa häärää Ilveksen junnuputken läpikäynyt Tatu Miettunen. Viime vuonna Tatusta tehtiin isompi haastattelu, jota pääset lukemaan täältä: https://ilvesedustus.fi/rauhallinen-alakerran-tukipilari-tatu-miettunen/

Viime kauden oletettu läpimurto toteutui ja Tatu vakiinnutti paikkansa Ilveksen topparina. Kasvu niin pelillisesti kuin henkisestikin oli silmiinpistävää ja hänestä onkin tullut yksi Veikkausliigan parhaista toppareista. Tatu on edelleenkin suurimmalle osalle katsojista suhteellisen näkymätön pelaaja, mutta pelitoverit ja varsinkin valmennus näkee Tatun tekemiset viheriöllä ja osaa arvostaa niitä.

”Pelaan omien vahvuuksieni kautta. En ole edelleenkään mikään vahva kaksinkamppailupelaaja tai näyttäviin pallotemppuihin pystyvä toppari, vaan pyrin sijoittumisellani pelaamaan niin hyvin että pärjään pelissä”, Tatu avaa rooliaan. ”Olen myös ottanut enemmän roolia puolustuspelaamisen ohjaamisessa eli äänen käyttö on lisääntynyt roimasti”, hän vielä jatkaa. ”Tärkeintä on se, että Jallu (Wiss) tietää mitä osaan ja mihin pystyn, eikä vaadikaan mitään muuta”, hän vielä antaa kiitosta valmennukselle.

Ilveksen koko joukkueen tiivispuolustuspelaaminen on ollut todella hyvää jo talven harjoitusotteluista lähtien. Tatun mielestä mitään isoja muutoksia ei viime kauteen verrattuna ole tehty, vaan aiempien vuosien työ alkaa nyt enemmän kantamaan hedelmää. ”Paljon auttaa se, että valmennus on osannut iskostaa meille pelaajille tavan, millä Ilves haluaa pelata. Siihen kun jokainen on vielä sitoutunut ja tiedostaa oman roolinsa, niin kyllähän pelaamisen pitääkin näyttää toimivalta”, Tatu kertoo.

Erittäin tasaisesta Veikkausliigan alusta Tatu on mielissään. ” On todella hienoa, varsinkin yleisölle, että sarjatilanne pysyy tasaisena. Itselle se ei ainakaan ole tullut yllätyksenä, olen koko ajan tiennyt, että tässä sarjassa kuka tahansa voi voittaa kenet tahansa”, nuorukainen miettii. Olosuhteista kevään osalta Tatulta tulee diplomaattinen vastaus. ”Kyllähän jalkapalloilija nauttii eniten, kun saa pelata hyvällä nurmella, mutta kyllä hyvä tekonurmikin on miellyttävä alusta. Olisi hienoa, jos jokaisella joukkueella olisi käytössään myös nurmikenttä lyhyen kesän hyville jaksoille ja tekonurmella pelattaisiin vaan kauden alut ja ehkä loput. Mutta tiedän sen olevan iso resurssikysymys”, hän vielä jatkaa.

Omasta tulevaisuudestaan Tatu ei vielä osaa sanoa oikein mitään. ”Minulla on sopimus Ilveksen kanssa vielä ensi kauden (2020). Samalla pitäisi saada maisterin paperit hankittua. En ole vielä yhtään miettinyt mitä ensi kauden jälkeen tulisi tapahtumaan, nyt annan siihen asti kaikkeni Ilvekselle”, rauhallinen nuorukainen toteaa.

Vastapainona jalkapallolle sekä koulunkäynnille Tatu nimeää yhdessäolon tyttöystävän kanssa, mutta myös koiran kanssa ulkoilu sekä mökkeily on hänelle tärkeitä. ” Minulle jää käytännössä nuo aamu- ja iltalenkit koiran kanssa, mutta nautin niistä suunnattomasti. Koirasta on tullut myös perheenjäsen ja löydän itseni usein juttelemasta tämän kanssa niin huolista kuin iloisistakin asioista”, Tatu hymyillen kertoo. ”Mökkeily on se toinen henkireikä, jolloin saa jättää kaikki jalkapallo- ja kouluasiat tänne kaupunkiin ja ainoastaan nauttia luonnon kauneudesta ja hiljaisuudesta. Puhelin on kyllä mukana ja auki, mutten todellakaan kanna sitä koko ajan mukana. En muutenkaan ole mikään somettaja, toisen kuin Tariq (Kazi). Hänellä on koko ajan chättäilyt käynnissä ja varsinkin Hilander hänelle siitä usein hiukan huomautteleekin”, hän naurahtaa.

Ilves pelaa seuraavan kerran Äitienpäivänä, sunnuntaina 12.5., Rovaniemellä RoPS:ia vastaan. Seuraavalla viikolla onkin jo Suomen Cupin välieräottelu KPV:tä vastaan ja Tammelassa kohdataan seuraavaksi Maarianhaminan IFK maanantaina 20.5. Tervetuloa katsomaan, kuinka nerokkaasti Tatu johtaa Ilveksen puolustusta!

Lue myös